Chittagong

Chittagong Bangladesh
Chittagong Bangladesh

Chittagong is na Dhaka de grootste stad van Bangladesh en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners. De stad ligt in het zuidoosten van het land. Er zijn diverse moskeeën in de havenstad die je kunt bezoeken zoals de Chandanpura, Shahi Jame en de Mubarak. Chittagong heeft een zeer mooi uitzicht over de Golf van Bengalen waarvan je kunt genieten. Slechts 60 km van Chittagong af ligt een prachtig pad waar je kunt wandelen.

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Chittagong
Plaatsen in de buurt van Chittagong (Bangladesh) :
 • Coxs Bazar (102 km)
 • Dhaka (211 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Chittagong

  Bayazid Bostami (Chittagong)

  Bayazid Bostami
  Bayazid Bostami
  Kaart met locatie Bayazid Bostami

  Het heiligdom van Bayazid Bostami trekt altijd veel toeristen en gelovigen/pelgrims uit de omgeving. Er is een grote vijver met honderden verschillende schildpadden drijvend in het water. Een van de populairste is de soft-dop schildpad Bostami. Deze schildpadden worden als heilig gezien en mogen daarom niet worden gedood of uit de vijver worden gehaald. In het wild zijn deze schildpadden uitgestorven. De schildpadden worden gezien als de bewakers van het heiligdom.


  Ethnological Museum (Chittagong)

  Ethnological Museum
  Ethnological Museum
  Kaart met locatie Ethnological Museum

  Het Ethnological Museum is een museum wat veel laat zien over het verleden maar ook over huidige ontwikkelingen in Bangladesh. Het is een van de meest gespecialiseerde musea. Ook is het museum voor veel mensen een teken van eenheid en vooruitgang. Er zijn elf galerijen in het museum die als het ware de verschillende bevolkingsstammen tot leven brengen. Dit gebeurd door middel van bijzonder mooie schilderijen, foto´s, kaarten en een aantal producten. Dit museum is zeker een bezoekje waard.

  Zia Memorial Museum (Chittagong)

  In het Zia Memorial Museum vind je zo´n 12 galeries die allemaal zijn gewijd aan president Ziaur Rahman. Je ziet hier vele portretten van de president en zelfs de microfoon en zender waarmee hij gesproken heeft over de onafhankelijkheid van zijn land. Ziaur was een van de meest herinnerde oorlogshelden en werd vermoord in 1981. Dit museum is bedoeld om deze man te respecteren en om de bezoekers een reis door zijn leven te laten maken. In het museum is een bibliotheek en een conferentiezaal te vinden. De conferentiezaal is uitgerust met de nieuwste technologie, deze wordt gebruikt in presentaties en vergaderingen. Overigens werd de president vermoord in dit gebouw. Een bijzondere bezienswaardigheid, die je zeker moet bezoeken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bangladesh bekijken.

  Vervoer

  Wanneer je met de bus of trein van Chittagong naar Dhaka reist moet je rekening houden met een reistijd van 7 uur. Om sneller op je bestemming te zijn kun je ook reizen met het vliegtuig. Wel is dit natuurlijk een stuk duurder. Naast een treinverbinding met het noorden zijn er verschillende veerdiensten met Cox's Bazar en Sittwe, een grote stad in Myanmar.

  Geschiedenis

  Bangladesh is lang bestuurd geweest door de Britse Oost-Indische Compagnie. Pas in 1858 werd het een provincie van Brits-Indië. Na de Tweede Wereldoorlog, op 3 juli 1946, werd de provincie Bengalen opgesplitst in West- en Oost-Bengalen. West-Bengalen was erg Hindoeïstisch, terwijl Oost-Bengalen juist Islamitisch was.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Chittagong