Porto-Novo

Mooi plaatje van Porto-Novo
Mooi plaatje van Porto-Novo

Porto-Novo is de hoofdstad van Benin en telt ongeveer 250.000 inwoners. Het is de op een na grootste stad van het land. De stad ligt ongeveer 20 minuten rijden van het strand af. Porto-Novo is door de Portugezen zo genoemd en je ziet nog steeds Portugese invloeden in de stad. Ondanks zijn grootte heeft Porto-Novo redelijk veel toeristische attracties. De stad is een havenstad gelegen in een inham van de Golf van Guinee. De omgeving van Porto-Novo produceert palmolie, katoen en kapok. In de jaren '90 is olie ontdekt voor de kust van de stad, dit is ook een belangrijk exportproduct geworden.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Porto-Novo
Plaatsen in de buurt van Porto-Novo (Benin) :
 • Cotonou (26 km)
 • Ouidah (5052 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Porto-Novo

  Adjarra markt (Porto-Novo)

  Adjarra markt
  Adjarra markt
  Kaart met locatie Adjarra markt

  Ongeveer 10 km van Porto-Novo wordt de Adjarra markt gehouden. De markt is om de vier dagen geopend en staat bekend als een van de beste van Benin. Je kunt er onder andere unieke stoffen, aardewerk, muziekinstrumenten, voodoo-ornamenten en eten en drinken vinden. De plaatselijke bewoners lopen in traditionele klederdracht rond wat ook een bezienswaardigheid op zich is.

  Centre Songhai (Porto-Novo)

  Het Centre Songhai is een project dat studenten uit West-Afrika aantrekt om landbouwstudies te volgen. Ze zijn de pioniers in afvalbeheer en vindingrijkheid. Het Centre Songhai bevat studentenhuisvesting, conferentiecentra in de open lucht, een cybercafé, leuke restaurantjes en bars en een kleine winkel waar je verse producten kunt kopen.

  Etnografische museum 'Alexandre Sènou Adandé' (Porto-Novo)

  Etnografische museum 'Alexandre Sènou Adandé' in Porto-Novo is zeker een bezoek waard. Het museum is vernoemd naar Alexandre Sènou Adandé, een getalenteerde Afrikaanse etnoloog, politicus en internationaal ambtenaar die ervoor gevochten heeft dat het culturele erfgoed van Benin niet verloren ging. In het museum vind je bijvoorbeeld wapens, gereedschap, muziekinstrumenten, religieuze objecten en meubels van verschillende culturele groepen van Benin.

  King Toffa's Palace (Porto-Novo)

  King Toffa's Palace
  King Toffa's Palace
  Kaart met locatie King Toffa's Palace

  Het King Toffa's Palace (of: het Royal Palace Museum) is helemaal gewijd aan koninklijke figuren. Het was eerst een paleis voor koning Toffa maar is nu een museum. Het laat zien hoe het leven van een Afrikaanse edelen in de 19e en 20e eeuw was. In het museum vind je onder andere spullen van koning Toffa zoals foto's.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Benin bekijken.

  Vervoer

  In Cotonou, een uur rijden van Porto-Novo bevindt zich het Cotonou International Airport. Het is een klein vliegveld waar internationale vluchten op vliegen vanuit andere Afrikaanse steden en Brussel en Parijs. Vanaf Cotonou kun je met een minibus of met de taxi naar Porto-Novo reizen. Een ritje van 45 minuten kost ongeveer €1,-. In Porto-Novo is een haven waar ook regelmatig boten aanmeren. Deze vertrekken naar kuststeden in de buurt. De prijs zal rond de €3,50 liggen. Het verkeer in Porto-Novo is minder chaotisch dan in Cotonou, maar nog steeds redelijk rommelig. De beste manier om je in de stad te verplaatsen is met een motortaxi. Zij kennen de stad vaak goed en weten dus precies waar je moet zijn. Een chauffeur die je de hele dag overal naartoe brengt, kost maximaal €8,-.

  Geschiedenis

  De naam Porto-Novo is van origine Portugees, wat nieuwe haven betekent. De stad was bedoeld als haven voor de slavenhandel. In 1863 werd de stad door de Britten gebombardeerd. Vanaf toen accepteerde Benin de bescherming van Frankrijk. In 1883 werd Porto-Novo opgenomen in de Franse 'Kolonie van Dahomey'. In 1900 werd het de hoofdstad hiervan. In Porto-Novo wonen veel Afro-Braziliaanse mensen. Zij keerden na de slavenperiode terug naar Afrika. Je vindt dan ook regelmatig Braziliaanse architectuur en eten terug in het culturele leven van Porto-Novo.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Porto-Novo