Paro

Paro Bhutan
Paro Bhutan

In de brede, vruchtbare vallei met groene rijstakkers waar de rivieren Paro Chu en Do Chu bij elkaar komen, ligt de aantrekkelijke stad Paro. Het is een kleine en rustige stad, gelegen op de linkeroever van de Paro Chu rivier, waarvan het centrum pas in 1985 werd gebouwd. De hoofdstraat in het centrum van Paro is gekenmerkt door kleurrijke portalen van winkeltjes en restaurantjes. Er zijn enkele hotels in het centrum van de stad te vinden en die liggen dan rond het centrale plein. Maar veel hotels liggen buiten de stad. De hotels die in de vallei gelegen zijn, hebben een fraai uitzicht op de omgeving van Paro. Voor het bezoeken van de meeste bezienswaardigheden zul je het centrum van Paro moeten verlaten en de rivier over moeten steken.

Heb je weinig kennis van Bhutan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Paro
Plaatsen in de buurt van Paro (Bhutan) :
 • Thimphu (32 km)
 • Trongsa (115 km)
 • Ervaringen

  op 30 oktober 2018 plaats: Paro, reisperiode: september 2018

  Voor strand en uitgaan ga je dus niet naar Bhutan. Wel voor de cultuur en de bezienswaardigheden. En voor het boeddhisme!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 10
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 8
  op 12 april 2018 plaats: Paro, reisperiode: maart 2018

  Onvergetelijke ervaring. In Bhutan wil men tradities behouden en massatoerisme tegengaan. Natuur en milieu worden beschermd, terwijl er hard aan vooruitgang wordt gewerkt.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  op 4 november 2013 plaats: Paro, reisperiode: oktober 2013

  Bezoek Paro hoofdzakelijk om het 'Tiger's Nest' te bezoeken. Na een stevige hike bereik je dit klooster/ tempel gebouwd tegen een indrukwekkende klif. Tesamen met de Dzong van Punakha het hoogtepunt in een Bhutan reis als je het mij vraagt. Voor reizigers die de 900 meter klim niet zien zitten staan er paarden ter beschikking. Het laatste stuk v/d klim hoef je echter zelf af te leggen want waar de trappen beginnen sta je er alleen voor... In het slechtste geval kan je genieten v/h zicht vanop de 'viewpoint'.

  • Algemeen 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10
  op 16 juli 2013 plaats: Paro, reisperiode: april 2013

  leuk om eens uit te gaan in een typisch bhutanese uitgaansgelegenheid. je kunt in Paro mooie wandelingen maken, ook weer een prachtige dzong, lijkt me geweldig om hier een festival mee te maken. en natuurlijk de wandeling naar tigers nest, absoluut de moeite waard en één van de hoogtepunten van deze reis.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Paro

  National Museum of Bhutan (Paro)

  Het National Museum of Bhutan ligt in de stad Paro op de top van een heuvel ten noorden van de kloosterburcht Paro Dzong. Het National Museum wordt ook wel aangegeven met de lokale naam Ta Dzong. Het museum is gevestigd in een rond gebouw dat in 1656 gebouwd werd om te dienen als uitkijktoren van de Paro Dzong. Het museum telt zes verdiepingen waar de bezoeker verschillende kunstvoorwerpen kan bewonderen. Zo zijn er in het museum verschillende oude en nieuwe religieuze rolschilderingen (thanghas) te bekijken. Ook heeft het museum een grote collectie juwelen, huishoudelijke objecten en oude wapens en schilden. Op een van de verdiepingen van het museum is een uitgebreide postzegelverzameling te vinden en op nog een andere verdieping kun je opgezette dieren bezichtigen.

  National Museum of Bhutan (Paro)

  National Museum of Bhutan
  National Museum of Bhutan
  Kaart met locatie National Museum of Bhutan

  National Museum of Bhutan is een mooie bezienswaardigheid. De lokale naam voor dit museum is Ta Dzong. Het museum is gevestigd in een rond gebouw dat in 1656 gebouwd werd om te dienen als uitkijktoren van de Paro Dzong. Nu is het een cultureel museum in de stad van Paro. In dit museum zijn meesterwerken van bronzen beelden en schitterende schilderijen te bewonderen. Vandaag de dag heeft het Nationaal Museum meer dan 3.000 werken van Bhutanese kunst in bezit.

  Paro Dzong (Paro)

  Paro Dzong
  Paro Dzong
  Kaart met locatie Paro Dzong

  Paro Dzong is een boeddhistische klooster. Via een prachtige overdekte houten brug bereik je deze schitterende kloosterburcht die gebouwd is in 1646. Het fort heeft de naam Rinpung Dzong gekregen, dat letterlijk 'fort op een berg juwelen' betekent. De oorspronkelijke dzong werd in 1907 door een brand verwoest, hoewel de burcht vele Tibetaanse invallen heeft weerstaan. Tegenwoordig zijn er regeringskantoren in de dzong gevestigd en een deel dient als klooster waar ongeveer tweehonderd monniken wonen. Paro Dzong was tevens de locatie waar de film Little Buddha uit 1995 grotendeels werd opgenomen. Dat maakt de bezienswaardigheid misschien wel extra leuk om te bezoeken.

  Taktsang Lhakang (Paro)

  Taktsang Lhakang
  Taktsang Lhakang
  Kaart met locatie Taktsang Lhakang

  Taktsang Lhakang wat 'Nest van de tijger' betekent, is een klooster wat gesticht is door 'Guru Rimpoche' en is de belangrijkste religieuze plaats van heel Bhutan. De tempel is gevestigd op een ontzettende steile rotswand op 900 meter hoogte boven de Paro Valley. Op 1962 zijn ze begonnen met de bouw in een grot waar Guru Rinpoche mediteerde. Hij deed dit in de 7e eeuw na Christus. Men zegt dat Guru naar de plaats vloog boven op de rug van een tijgerin. Hij mediteerde in de grot voor wel 3 jaar, 3 maanden, 3 dagen en 3 uur. Vele beroemde heiligen zijn naar deze plaats gereisd om hier te mediteren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bhutan bekijken.

  Vervoer

  In Paro ligt de enige luchthaven van Bhutan, namelijk Paro Airport. Vanaf dit vliegveld kun je dagelijks het vliegtuig pakken richting Bangkok (Thailand), Calcutta (India), Kathmandu (Nepal), New Delhi (India) en naar Dhaka en Yangon (Bangladesh). Vanuit Paro loopt er een grote, goed berijdbare weg naar de hoofdstad Thimpu. Je kunt ook de bus pakken, maar omdat deze vaak overvol zitten, is dit af te raden.

  Geschiedenis

  Paro is de stad van de legendes. De historie en evenementen van deze stad geven goed het culturele erfgoed van Bhutan weer. Volgens verschillende legendes is Guru Rimpoche op de rug van een tijgerin naar Paro gekomen. Hij had toen de leer van Buddha bij zich die hij uit Tibet had meegenomen en heeft deze geïntroduceerd in Bhutan. Guru Rimpoche stichtte het Taktsang Lhakang (Nest van de tijger) op een berg in de buurt van Paro. Dit werd gezien als de belangrijkste religieuze plaats in Bhutan. Van hieruit werd het westen van Bhutan jarenlang beheerst door religieuze leiders en Guru Rimpoche stichtte er de Nyingmapa School waaruit vele goede monniken en potentiële leiders voortkwamen. In 1616 kwam Sgabdrung Ngwang Namgyal vanuit Tibet naar Bhutan en liet het land kennis maken met een nieuw regeringssysteem. Dat werd geaccepteerd en heeft daarna nog vele jaren stand gehouden. Aan het eind van de 19e eeuw werd de gouverneur van Paro verslagen door de gouverneur van Centraal- en Oost-Bhutan. Deze gouverneur is later de eerste koning van het land geworden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Paro