Chili: Wist je dat?

Moai beelden op het Paaseiland
Moai beelden op het Paaseiland

Chili is een erg veelzijdig land waar veel te zien en te doen is.33travel/"> Zo kun je een duik nemen in het grootste zwembad ter wereld of een completo eten. Ook staat het land bekend om haar koperproductie, het Chileense bedrijf CODELCO is namelijk ’s werelds grootste koperproducent. Benieuwd naar meer weetjes over Chili? Dat lees je in deze ‘Chili: Wist je dat?’.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wist je dat?

… Er een eiland is met mysterieuze beelden dat bij Chili hoort? Dit eiland is Paaseiland en ligt in de Grote Oceaan. Sinds 1888 hoort Paaseiland bij Chili. De beelden heten Moai en zijn gemaakt uit vulkanisch gesteente. Velen denken dat deze beelden stenen hoofden zijn, dit klopt voor een deel. Het zijn namelijk torso’s met daarop een hoofd waarvan de verhoudingen niet kloppen; het hoofd is veel groter dan de torso.

De karakteristieke Moai beelden op het Paaseiland
De karakteristieke Moai beelden op het Paaseiland


… De droogste woestijn ter wereld in Chili ligt? Dit is namelijk de Atacama-woestijn, in deze woestijn valt nauwelijks tot geen regen. Dit komt doordat er verschillende luchtstromen waaien, waardoor regen zowat onmogelijk is.
De Atacama-woestijn is de droogste woestijn ter wereld
De Atacama-woestijn is de droogste woestijn ter wereld


… Chili een belangrijk land is in de koperindustrie? Chili heeft namelijk ’s werelds grootste koperproducent. Dit is het bedrijf CODELCO (Corporacion Nacional del Cobre de Chile), dat in het bezit is van ongeveer 30% van alle koperreserves in de wereld.

… Het grootste zwembad ter wereld zich in Chili bevindt? Gelegen aan de kust in Algarrobo vind je namelijk het 1.013 meter lange en 8 hectare grote zwembad San Alfonso del Mar. In dit zwembad zit maar liefst 250 miljoen liter zeewater en de oppervlakte ervan is vergelijkbaar met 8 voetbalvelden. In 2006 was San Alfonso del Mar af, de bouw ervan koste ruim één miljard dollar.
San Alfonso del Mar 's werelds grootste zwembad vanuit de lucht gezien ©metro951.com
San Alfonso del Mar 's werelds grootste zwembad vanuit de lucht gezien ©metro951.com


… Je in Chili kunt overnachten in een berg met een waterval? Het hotel La Montaña Mágica Lodge is gelegen in het dorpje Puerto Fuy en bevindt zich in een berg die bedekt is met gras. Daarnaast loopt er over de berg een waterval. In het hotel vind je een zwembad, wellnesscentrum en een spa. Er zijn in totaal 13 kamers ingericht met houten meubels. Als je in een van de kamers wilt overnachten kan dat vanaf 370 euro.
Het hotel La Montaña Mágica Lodge dat zich bevindt in een berg met waterval
Het hotel La Montaña Mágica Lodge dat zich bevindt in een berg met waterval


… Chili een heel erg smal, maar toch groot land is? Het land meet namelijk van het zuiden tot het noorden 4.300 kilometer. Daarnaast is het breedste punt van Chili 350 kilometer. Het land is met deze maten een stuk smaller dan landen die ook een grote afstand hebben tussen het noorden en zuiden, zoals Rusland en Brazilië.

… Ze in Chili heel slecht Spaans praten? Uit een onderzoek van de universiteit van Chili uit 2012 kwam Chili als tweede uit de bus van landen die het slechtst Spaans spreken. Zo spreken de Chilenen de 's' nauwelijks uit, dus wordt adios, adio.

… In Chili completo een typisch fastfoodgerecht is? Dit is een hotdog met van alles en nog wat erop. Er zijn namelijk verschillende versies van de completo: de originele versie, de Italiano, de Dinámico, de As en de Tomate mayo. De originele versie is belegd met zuurkool, tomaten en mayonaise en op de completo italiano zitten stukjes tomaat, geprakte avocado en mayonaise. De naam Italiano is eraan gegeven omdat de ingrediënten samen de kleuren van de Italiaanse vlag vormen. Verder zijn de completo hotdogs soms twee keer zo groot als een Amerikaanse hotdog.
De completo italiano met ingrediënten in de kleuren van de Italiaanse vlag
De completo italiano met ingrediënten in de kleuren van de Italiaanse vlag

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen