Top 10 bezienswaardigheden Chili

Nationaal Park Torres del Paine
Nationaal Park Torres del Paine

Chili is een opmerkelijk en bijzonder land. Er zijn maar weinig landen die zo divers zijn als Chili. Chili ligt in het zuiden van Latijns-Amerika aan de kust. Het land strekt zich uit over 4.000 kilometer, maar is slechts honderdvijftig kilometer breed. Door de grote diversiteit heeft Chili veel verschillende bezienswaardigheden. Dus genoeg redenen om dit prachtige land te bezoeken. Om je alvast op weg te helpen hebben we een top tien met bezienswaardigheden in Chili voor je samengesteld.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Santiago de Chile

Santiago is de hoofdstad en ligt ongeveer in het midden van het land. De levendige metropool heeft ontelbare leuke restaurantjes met terrasjes, winkels en uitgaansgelegenheden. Santiago ligt ook dichtbij het strand. Daarnaast beschikt de kleurrijke stad over veel bekende bezienswaardigheden, zoals het regeringspaleis La Moneda, het centrale plein Plaza de Armas en het grote standbeeld van de stichter Pedro de Valdivia. De drukte van de stad kan je ontwijken in een van de rustige stadsparken of tijdens een bezoekje aan een van de vele historische gebouwen of indrukwekkende musea.

Binnenstad van Santiago de Chile
Binnenstad van Santiago de Chile

2. Valparaíso

Een andere stad in Chili die zeker een bezoekje waard is, is de kleurrijke havenstad Valparaíso. De havenstad ligt aan de Grote Oceaan in een baai. Valparaíso staat ook bekend als de mooiste stad van Chili. Mede door de kleurrijke huisjes met bijzondere architectuur én omdat de stad is gebouwd op heuvels. Cerro Concepción is de bekendste wijk van de stad. Door de felgekleurde gevels wordt dit beschouwd als een van de mooiste wijken van Valparaíso. Om in de wijk te komen neem je de lift Ascencor Concepión. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de kerk Iglesia Matriz op het historische plein Plaza Matriz.

De kleurrijke gebouwen in Valparaíso
De kleurrijke gebouwen in Valparaíso


Vraag gratis een offerte aan

3. Torres del Paine

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Chili is het nationale park Torres del Paine. Dit schitterende natuurpark ligt in het zuiden van het land. De naam is een verwijzing naar de drie beroemde bergtoppen. Torres del Paine is een veelvoorkomend plaatje op foto's en video's door de ruige natuur. Het park heeft indrukwekkende bergen en gletsjers, felblauwe meren en heldere rivieren en uniek gevormde krijtrotsen. Torres del Paine is enorm geliefd onder hikers. Je kan er trektochten van meerdere dagen maken en zo het bijzondere park verkennen. De wandelroute naar de Torre del Paine is veruit het populairst. Sommige stukken in het park zijn ook per paard af te leggen. Door de diversiteit van het landschap leven er ook zoogdieren en vogelsoorten in het park, zoals de Chileense varkenssnuitskunk.

Grey Glacier in Torres del Paine
Grey Glacier in Torres del Paine


4. Atacama woestijn

In het noorden van Chili ligt de Atacama woestijn. Dit is een van de droogste plekken ter wereld. De Atacama-woestijn is erg bekend en niet te missen tijdens jouw bezoek aan Chili. Waarom deze woestijn zo bijzonder is? In een deel van de woestijn komt geen leven voor, waardoor het voelt alsof je op een andere planeet bent. Het regent hier zelfs niet eens. In een ander deel van de woestijn zijn op een hoogte van ruim 4.000 meter geisers te vinden. En dan zijn er nog plekken die te maken krijgen met hevige regenval, waardoor er een kleurexplosie van bloemen ontstaat.

Maanlandschap in Atacama woestijn
Maanlandschap in Atacama woestijn


5. Marble Caves

In het gletsjermeer General Carrera Lake liggen de Marble Caves, oftewel de grotten van marmer. Het meer wordt gedeeld door Argentinië en Chili, maar de Marble Caves liggen aan de Chileense kant. De grotten zijn alleen per boot te bereiken, maar zeker de moeite waard. Doordat de golven al duizenden jaren tegen de rotsen beuken, zijn deze helemaal glad geworden. Daarnaast lichten ze blauw op door de kleur van het water. Hoe fel de rotsen oplichten is afhankelijk van het weer.

Marble Caves in General Carrera Lake
Marble Caves in General Carrera Lake

6. Paaseiland

Paaseiland staat bekend om de gigantische beelden, oftewel de legendarische Maoi-beelden. Hoe de beelden ooit terecht zijn gekomen op het eiland is een waar mysterie. Een groot deel van de beelden is zelfs nooit afgemaakt. Om deze reden is Paaseiland een populaire toeristische trekpleister. Wie wil nou niet die torenhoge beelden spotten? Paaseiland ligt in de Stille Oceaan ten westen van Chili. De oppervlakte van het eiland is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Aruba.

De Maoi-beelden op Paaseiland
De Maoi-beelden op Paaseiland

7. Het merengebied

Het merengebied van Chili wordt ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd. Het gebied ligt op de grens met Argentinië en bestaat uit schitterende blauwe meren, mooie berglandschappen, enorme bossen en in het noorden vind je zelfs indrukwekkende vulkanen. Het is een prachtig natuurgebied ideaal voor wandelingen, fietstochten, paardrijden en boottochten.

Araucaria forest in Conguillio National Park
Araucaria forest in Conguillio National Park


8. Iquique

Een belangrijke badplaats in Chili is Iquique. De mooie stad ligt in het noorden van Chili in een baai met mooie stranden. Het is de perfecte stop als je de Atacama woestijn hebt bezocht. Iquique heeft een levendige boulevard en een historisch stadscentrum. Daarnaast biedt de badplaats leuke activiteiten. Zo kan je er surfen, paragliden en sandboarden. Al met al hoef je je dus geen moment te vervelen in Iquique.

Badplaats Iquique bij de Atacama woestijn
Badplaats Iquique bij de Atacama woestijn


9. Elqui Valley

In de Andes zijn verschillende vruchtbare valleien te vinden, waaronder Elqui Valley. Door de vruchtbare grond zijn de valleien geschikt voor de teelt van verschillende vruchten, waarvan druiven het meest bekend zijn. In deze valleien liggen dan ook de beroemde wijngaarden van Chili. Elqui Valley is nog niet overspoeld door het toerisme waardoor het er nog lekker rustig is. En aangezien het een van de belangrijkste valleien van Chili is, is het echt de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier uitgestrekte wijngaarden, pittoreske stadjes en leuke restaurantjes.

Wijngaard bij Elqui Valley
Wijngaard bij Elqui Valley

10. Lauca National Park

Een erg populaire bezienswaardigheid in het noorden van Chili is Lauca National Park. De voornaamste reden is de hoogte van het park: 3.000 tot 6.300 meter, maar vooral ook door het adembenemende landschap. In het park vind je indrukwekkende vulkanen, schitterende meren, sfeervolle dorpjes en heerlijke warmwaterbronnen. Ook kent het park een grote diversiteit aan flora en fauna en doordat het park zo groot is, kom je er bijna niemand tegen. Een echte aanrader dus.

Alpacas bij Chungara Lake in Lauca National Park
Alpacas bij Chungara Lake in Lauca National Park

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

26 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen