Reizen in... Chili

Antofagasta Chili, La Portada
Antofagasta Chili, La Portada

Het prachtige Chili behoort tot de veiligste landen van Zuid-Amerika. Desalniettemin komen ook hier kleine misdrijven voor zoals o.a. in de hoofdstad Santiago. Blijf alert, met name in de drukkere gebieden. Het is aan te raden je backpack of tas voorop je lichaam te dragen om er zeker van te zijn dat zakkenrollers nauwelijks kans hebben.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Een aantal tips om in Chili het risico tot het minimum te reduceren:

– Scheid munt- en briefgeld. Muntgeld is voornamelijk bedoeld om kleinere bedragen te betalen, zoals het openbaar vervoer, wat eten, kranten e.d. Bewaar deze afzonderlijk van elkaar in een handtas of iets dergelijks, zodat de biljetten verborgen blijven.
– Zorg dat je de grotere bedragen van de kleinere gescheiden houdt, met name het briefgeld. Je kunt je makkelijk vergissen in de snelheid, zo kun je algauw 10.000 pesos in je hand hebben, terwijl je maar 1000 nodig hebt. De formaten van de briefjes zijn namelijk allemaal hetzelfde.
– Haal je portemonnee niet tevoorschijn voordat je de prijs hebt gehoord.
– Loop niet te koop met je waardevolle bezittingen.
– Maak een kopie van je belangrijke documenten, print deze uit en e-mail deze vervolgens ook naar jezelf. Op deze manier kun je ten alle tijde je belangrijke documenten printen indien nodig.

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Chili door informatie op te vragen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassade in Den Haag.

Gezondheid

Chili heeft een redelijk ontwikkelde gezondheidszorg en vaak voldoende voorraden medicijnen. Met name de privéklinieken zijn vaak nog beter uitgerust dan openbare ziekenhuizen. Het is niet vanzelfsprekend dat al het medisch personeel vloeiend Engels spreekt, dus enigszins kennis van de Spaanse taal kan altijd helpen. Voor een reis naar Chili zijn geen vaccinaties verplicht, maar ga voor de zekerheid even langs de huisarts of de GGD voor informatie over eventuele vaccinaties, voorzorgsmaatregelen en epidemieën.

Het water uit de kraan is in Chili over het algemeen veilig om te drinken. Het water komt veelal uit de bergen, dus het kan eventueel bij reizigers tot klachten leiden. Drink voor de zekerheid uit gesealde flessen water. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 133
Ambulance: 131
Brandweer: 132

Reizen in Chili

– Hoewel Chili een zeer modern land is in vele opzichten, is Chili desondanks nog redelijk traditioneel. Ga hierin mee, en ga deze vooral niet afkeuren.
– De politie in Chili is zeer betrouwbaar, in tegenstelling tot veel Zuid-Amerikaanse landen. Geef misdrijven dus meteen aan! Omkoping is verboden in Chili, en je kunt er voor gearresteerd worden. Ook dit is volledig anders dan in de rest van Zuid-Amerika.
– Chilenen zijn zeer vriendelijk en zeer behulpzaam, mocht je bijvoorbeeld de weg kwijtraken of iets dergelijks. Ze helpen je direct weer op weg, of je nou op straat loopt of bij het busstation staat.
– De meeste Chilenen spreken wel wat andere talen, bijvoorbeeld Engels, Frans, Italiaans of Duits. Let dus op en blijf vriendelijk.
– Ga niet mee in politieke discussies, vermijd deze zoveel mogelijk. De kans dat jij minder weet van de huidige politieke en lokale situatie dan zij, is vrij groot.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen