Fietsvakantie in Chili

Fietsen in Chili
Fietsen in Chili

Chili is een land in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 756.000 km². Het land is langwerpig en per streek verschilt het klimaat en landschap. De landschappen kun je het beste verkennen door er langs of doorheen te fietsen. Daarom gaan veel toeristen op fietsvakantie in Chili. Maar waar moet je rekening mee houden tijdens het plannen van de vakantie? De bewegwijzering kan namelijk behoorlijk tegenvallen en ook het weer kan roet in het eten gooien.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fietsroutes

Er zijn een aantal fietsroutes die veel door toeristen worden gebruikt om zoveel mogelijk van Chili te bekijken. Je krijgt daarbij verschillende landschappen te zien. Met name het merengebied, de oases in het noorden en de Paso Agua Negra zijn erg populair. Veel mensen rijden vanaf het merengebied naar Vuurland. De zandwegen naar Illapel zijn wat avontuurlijker en de Paso Agua Negra is voor de echt 'diehards'. 'Ruta 7' is een weg langs verschillende landschappen met rivieren en meren, wildernissen, kale bergvlaktes, dichte bossen en fjordenlandschappen. Je komt van alles tegen onderweg en je kijkt je ogen uit.

Wegen en verkeer

De wegen in Chili zijn over het algemeen in vrij goede staat. Veel straten zijn in ieder geval verhard (soms met betonplaten) en grote wegen zijn geasfalteerd. Hier is dus goed op te fietsen. Alleen op de geasfalteerde wegen rijdt meer verkeer dan andere wegen. Daarom wordt er bij sommige fietsroutes aangeraden om niet over een geasfalteerde weg te rijden vanwege de drukte. In Patagonië vind je veel wegen van gravel en zand. Deze zijn, zelfs met slecht weer, redelijk goed te berijden. Het is soms verstandig om over een onverharde weg te fietsen. Het kan wel hobbelig zijn, maar is er weinig ander verkeer, waardoor je minder hoeft uit te kijken en meer kunt genieten van de omgeving. Als fietser moet je goed oppassen voor taxi's en bussen. De chauffeurs werken lange dagen en zijn vaak oververmoeid. Ook rijden ze meestal onder grote tijdsdruk, waardoor al snel te hard wordt gereden. Het is dus verstandig om zo ver mogelijk van de taxi's en bussen vandaag te blijven. Vraag gratis een offerte aan

Bewegwijzering

De bewegwijzering is vrij matig in Chili. Je vindt bijna alleen op grote en geasfalteerde wegen een goede wegaanduiding. Verder is er af en toe een bordje langs de weg verstopt, maar bij veel wegen zul je niets aantreffen. Het is daarom aan te raden om een goede landkaart aan te schaffen, zo voorkom je een hoop frustratie.

Beste fietsperiode

Het klimaat van Chili verschilt per gebied, waardoor je tijdens het plannen van je fietsvakantie rekening kunt houden met het weer. Denk er wel aan dat de seizoenen zijn omgedraaid, waardoor het in Chili zomer is als het in Nederland winter is en andersom. Als je in het zuiden van Chili gaat fietsen, is de zomer een goed seizoen (onze winter). De temperaturen zijn dan aangenaam. Het is wel aan te raden om voor alle zekerheid goede regenkleding, lange broeken en truien mee te nemen. Tijdens de zomer in Chili is het erg heet in het noorden van het land. Zorg dus ook voor voldoende zonnebrandcrème met een sterke beschermfactor. Daarnaast kan het in sommige gebieden hard waaien, vooral de hoger gelegen plaatsen. De meeste toeristen bezoeken het land in de maanden januari en februari.

Reparatie en onderdelen

In de hoofdstad van Chili zitten veel fietsenzaken. Hier kun je je fiets laten maken wanneer dat nodig is. Ze verkopen ook goede onderdelen en gereedschap, zodat je bij pech ook zelf je fiets kunt repareren. Meer in het zuiden van het land vind je de steden Coyhaique en Punta Arenas, waar ook fietsenmakers aanwezig zijn. Verder in het land is de kans klein om een fietsenwinkel aan te treffen. Zorg dus dat je voldoende reparatiespullen meeneemt. Omdat er heel veel mensen op mountainbikes rijden, verkopen de fietsenwinkels bijna alleen maar banden met profiel.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen