Rondreizen Chili

Atacama, Chili
Atacama, Chili

Chili is een land in Zuid-Amerika en grenst aan Argentinië, Peru en Bolivia. Het land heeft een kustlijn van ongeveer 78.500 km lang. De Pacifische eilanden Paaseiland en Juan Fernández behoren ook tot het territorium van Chili. De vorm van Chili is erg uitgestrekt met een lengte van 4.000 km en een breedte van slechts 150 km. Vandaag de dag is Chili een van de meest stabiele en welvarende landen van Zuid-Amerika en een erkende middenmacht. Het landschap is erg gevarieerd en je vindt er weelderige bossen, uitgestrekte weidegronden, vulkanen, meren, fjorden, enkele schiereilanden en andere eilanden. Kortom, allerlei redenen om het land te bezoeken. In dit artikel wordt aangegeven waar je aan moet denken en wat je niet mag missen bij een rondreis door Chili.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Hieronder volgt enkele praktische informatie die handig is om te weten voordat je aan je rondreis door Chili begint.

Visum & inentingen
Om Chili te mogen bezoeken, heb je geen visum nodig. Je paspoort moet enkel nog 6 maanden na de aankomstdag in Chili geldig zijn. Bij een reis naar Chili zijn geen inentingen verplicht, wel worden er een paar aangeraden, dit zijn: inentingen tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A. Ook is er een verhoogd risico op rabiës.

Vervoer
De wegen zijn erg goed in Chili, waardoor het makkelijk is om met een gehuurde auto het land te verkennen. De Panamerican Highway is een snelweg die langs grote steden in Chili rijdt. Deze weg is dus het gemakkelijkste om te gebruiken en is goed onderhouden. De wegen in de steden zijn minder goed onderhouden en het wordt aangeraden om er voorzichtig te rijden. Op enkele wegen moet tol betaald worden. Een creditcard wordt hiervoor niet geaccepteerd, dus zorg er voor dat je enkele Chileense peso's bij de hand hebt. In principe staan er op elk kruispunt verkeersborden. Staan deze er niet, dan heeft rechts voorrang. Een andere gemakkelijke manier om je te verplaatsen tussen (grote) steden is door met de bus te gaan.

Klimaat
Het klimaat in Chili is slecht te generaliseren, omdat er zo veel verschillende klimaten voorkomen. In het noorden vind je een woestijnklimaat, in het oosten en zuidoosten een toendraklimaat met gletsjers, een vochtig subtropisch klimaat vind je op paaseiland, een zeeklimaat in het zuiden van het land en centraal Chili heeft een mediterraans klimaat. In de meeste delen van het land zijn er vier seizoenen: zomer (december t/m februari), herfst (maart t/m mei), winter (juni t/m augustus) en lente (september t/m november). Iedere streek heeft zijn eigen reisadvies: het zuiden van oktober t/m februari, het noorden van mei t/m oktober en het centrale gedeelte van september t/m november en februari t/m april.

Bevolking
De meeste Chilenen zijn erg vriendelijk; ze zijn vaak bereid om je te helpen met bijvoorbeeld het vinden van de weg of van bushaltes. Ze houden niet erg van arrogantie. Ben je vriendelijk, dan zullen ze alles doen om je te helpen. Let wel op dat omkopen streng verboden is in Chili, je kunt er zelfs voor gearresteerd worden.

Wat je niet mag missen

Op de grens met Argentinië ligt het Merengebied. Dit is een prachtig natuurgebied met veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten, boottochten en paardrijtochten. Het Merengebied wordt gezien als een van de mooiste gebieden van Chili: het heeft vele donkerblauwe meren, grote bossen en fantastische berglandschappen. Ook zijn er in het noordelijke gedeelte van het natuurgebied mooie vulkanen te zien.

Een andere aanrader is Vuurland. Deze eilandengroep is opgedeeld in een Argentijns en een Chileens deel. Het Tierra del Fuego National Park vind je in het Argentijnse deel. Ook de zuidelijkste plaats van Zuid-Amerika, Ushuaia, vind je daar. Vanuit deze stad worden er tochten georganiseerd naar het Beagle Kanaal waar je pinguïns, zeeleeuwen, flamingo's en robben kunt zien. Punta Arenas ligt in het Chileense gedeelte. Ook van hieruit worden excursies georganiseerd.

In Chili zijn tal van wijngaarden te vinden. Deze liggen vlakbij Santiago, maar ook verder naar het zuiden en noorden vind je er genoeg. De valleien bieden prachtige uitzichten. In de wijnhuizen die bij de wijngaarden staan is het mogelijk om de wijn die er verbouwd wordt te proeven. De wijnen van Chili worden tegenwoordig zelfs gezien als een van de beste van de wereld, zeker de moeite waard dus.

In Santiago vind je het Museo Chileo de Arte Precolombino. Dit museum is gewijd aan kunst en artefacten van de precolumbiaanse tijd van Zuid- en Midden-Amerika. Er zijn dingen als maskers, wapens en sculpturen te vinden die de verschillende inheemse volkeren van de landen vertegenwoordigen. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen