Riobamba

Kleding op de markt in Riobamba
Kleding op de markt in Riobamba

Riobamba is de hoofdstad van de provincie Chimborazo in centraal Ecuador. De stad is gelegen in de hooglanden van de Andes en is lokaal bekend als 'de Sultan van de Andes'. Riobamba ligt in een vallei die omgeven wordt door een aantal grote bergen en besneeuwde bergtoppen. De stad is een belangrijk centrum voor de regionale transport. Het is het beginpunt van de treinrit naar Nariz del Diablo. Riobamba is een van de grootste steden in het centrale deel van de regio Sierra in Ecuador. De economie van Riobamba draait vooral om de verkoop van landbouwproducten uit de omgeving. Elke zaterdag komen er mensen naar de markt in de stad om hun spullen te verkopen of te kopen. Ook het toerisme is belangrijk voor de stad. De toeristen komen vooral in Riobamba om naar het nabijgelegen Chimborazo te gaan.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Riobamba
Plaatsen in de buurt van Riobamba (Ecuador) :
 • San Juan de Ambato (48 km)
 • Puyo (76 km)
 • Cuenca (143 km)
 • Guayaquil (151 km)
 • Quito (161 km)
 • Machala (229 km)
 • Baños (236 km)
 • Loja (265 km)
 • Salinas (265 km)
 • Galápagos Eilanden (1305 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Riobamba

  Basilica de Riobamba (Riobamba)

  De trots van de inwoners van Riobamba is toch wel de Basilica aan het Parque La Libertad. De kerk is beroemd omdat het de enige ronde kerk is in Ecuador. De lokale mensen hebben de kerk zelf ontworpen, gebouwd en gedecoreerd waardoor het hun grote trots is. Het gebouw is normaal gesproken op zondag open en doordeweeks na 6 uur 's avonds.

  Duivelsneustraject (Riobamba)

  Duivelsneustraject
  Duivelsneustraject
  Kaart met locatie Duivelsneustraject

  Vanuit Riobamba begint elke woensdag, vrijdag en zondag een fantastische treinreis: Duivelsneustraject. In ongeveer 7 uur reis je naar het eindpunt Alausi (voorheen Chan Chan of Cuenca maar wegens een slecht railtraject gaat de trein niet meer verder). Onderweg kun je genieten van de prachtige omgeving. Riobamba is zelf rustig met vele pleinen, parken en kerken. Vlakbij Riobamba ligt Ecuadors hoogste berg, de Chimborazo van 6.310 m.

  Markt van Riobamba (Riobamba)

  Markt van Riobamba
  Markt van Riobamba
  Kaart met locatie Markt van Riobamba

  Op zaterdag verandert heel het centrum van Riobamba in een grote openlucht markt. Er komen duizenden mensen uit de omgeving op af om spullen te verkopen en te kopen. Je kunt er allerlei spullen zoals textielwerken, leergoederen, bier en zuivel kopen. Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Niet alleen de goederen maar ook de mensen zelf zijn het bekijken waard. Samen met de spullen vormen zij een kleurrijk schouwspel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Riobamba ligt het kleine vliegveld Riobamba/chimbor airport. Er zijn busverbindingen tussen Riobamba en bijna alle andere grote steden van Ecuador. Ook rijdt er in Riobamba zelf een bus, deze kost ongeveer $0,25. Er rijden ook twee treinen die in Riobamba stoppen. Een ervan is een toeristische attractie en de ander wordt gebruikt voor transport. De Nariz del Diablo is bijna altijd alleen gevuld met toeristen. In de stad rijden ook veel taxi's rond. Deze kosten ongeveer $1,- per ritje in de stad.

  Geschiedenis

  Voordat de Inca's in het gebied kwamen wonen, werd de omgeving van Riobamba bewoond door het Puruhá-volk. De Puruhá's boden felle weerstand tegen de plannen van de Inca's om het noorden van het huidige Ecuador te veroveren en dus vonden de Inca's en de Puruhá's een alliantie om de stammen tot bedaren te brengen. In 1534 werd de stad gesticht op de vlakten van het kanton San Miguel en werd daarmee de eerste stad in het moderne Ecuador. In 1563 werd de stad een deel van het Spaanse Rijk. In 1797 werd Riobamba volledig verwoest door een aardbeving. Een aantal jaar later werd de stad opnieuw gebouwd: niet op de oude locatie van de stad, maar 14 km verderop. De stad heeft nog steeds veel architectuur uit de Spaanse periode. In de onafhankelijkheidsoorlog van Ecuador werd Riobamba op 11 november 1820 als eerste stad onafhankelijk. De stad werd echter snel weer ingenomen. Riobamba werd in 1822 uiteindelijk een deel van het onafhankelijke Gran Colombia en in 1830 werd het een aparte republiek van Ecuador. Op 20 november 2002 werden 8 mensen gedood en honderden verwond toen er een explosie plaatsvond in het munitiedepot in Riobamba. De kracht van de explosie was zo groot dat de mensen dachten dat het een aardbeving of vulkanische activiteit was. Ruiten werden tot 1,5 km van het depot uit de kozijnen geblazen en veel gewonden kregen snijwonden door rondvliegende glasscherven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Riobamba