Puyo

De rivier bij Puyo
De rivier bij Puyo

Puyo is gelegen aan de Amazonebekken in het midden van Ecuador. Het is de hoofdstad van de provincie Pastaza. Puyo is een belangrijk commercieel centrum en de haven aan de rivier is van groot belang voor de stad. Steeds meer toeristen ontdekken de mooie stad vanwege haar natuurlijke schoonheid. De stad in omgeven door bossen, bergen, rivieren en natuurlijke valleien. Omdat de stad aan de rand van de jungle ligt wordt Puyo ook gebruikt als uitvalsbasis voor verschillende jungletochten. Een aantal van de beste jungle touroperator bevinden zich in Puyo. De stad zelf is vooral groen, overal vind je er verschillende tuinen met tropische planten en dieren. De Puyo Carnaval, wat een bekende Ecuadoriaanse feestdag is, wordt ieder jaar gevierd in de dagen voorafgaand aan de vastentijd. Er worden dan kleine buurtfeesten georganiseerd en er worden volop watergevechten gehouden. Op een kleine 1 kilometer van het centrum van de stad vind je een ethno-botanisch park waar je een rondleiding kunt maken met een gids. Deze gids kan je alles vertellen over de planten in het regenwoud en de inheemse woningen van de vorige bewoners.

Heb je weinig kennis van Ecuador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Puyo
Plaatsen in de buurt van Puyo (Ecuador) :
 • San Juan de Ambato (75 km)
 • Riobamba (76 km)
 • Quito (152 km)
 • Cuenca (194 km)
 • Guayaquil (227 km)
 • Machala (295 km)
 • Loja (310 km)
 • Baños (312 km)
 • Salinas (341 km)
 • Galápagos Eilanden (1376 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puyo

  De Amazone verkennen (Puyo)

  De Amazone verkennen
  De Amazone verkennen
  Kaart met locatie De Amazone verkennen

  Puyo ligt aan de rand van het Amazone regenwoud, het thuis van vele prachtige kleurrijke dieren en unieke planten. De stad Puyo staat vooral bekend als uitvalsbasis voor het verkennen van het Ecuadoriaanse deel van de Amazone. Het regenwoud beslaat een gigantisch deel van het Zuid-Amerikaanse continent en ook een derde van heel Ecuador. Puyo dient als een van de laatste basissen voor het regenwoud en is dus een goede plek om de laatste benodigdheden en nachtrust te vinden alvorens de dichtbegroeide stuk Ecuador in te trekken.

  Fietsen van Puyo naar Baños (Puyo)

  Fietsen van Puyo naar Baños
  Fietsen van Puyo naar Baños
  Kaart met locatie Fietsen van Puyo naar Baños

  Baños is een kunstenaarsdorp in de omgeving van Puyo waar je prachtige watervallen en warmwaterbronnen kunt bezichtigen. Een populaire fietstocht is die van Puyo naar Baños of andersom. Let er wel op dat het vanaf Puyo naar Baños heuvel op is, van Baños naar Puyo daarentegen is het heuvel af. Je komt langs mooie watervallen en door de kloof van de rivier de Pastaza. Geen zin om de heuvel op te fietsen? Je kunt je fiets meenemen op het dak van de bus die naar Baños gaat.

  Paardrijden rondom Puyo (Puyo)

  Paardrijden rondom Puyo
  Paardrijden rondom Puyo
  Kaart met locatie Paardrijden rondom Puyo

  In de heuvels en valleien van de Sierra rondom Puyo is het fantastisch paardrijden. De natuur is er prachtig en het is er heerlijk rustig in vergelijking met Puyo. Onder de Ecuadoranen is dit daarom een zeer geliefde bezigheid. Maar ook voor toeristen is het een leuke activiteit. Een handjevol bureau's in Puyo bieden je deze mogelijkheid. Laat wel goed weten hoeveelheid ervaring met paarden je hebt om eventuele botbreuken te voorkomen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ecuador bekijken.

  Vervoer

  Ongeveer 10 km ten noordwesten ligt een kleine luchthaven waarvandaan kleine (privé-)vliegtuigen vertrekken naar het Amazonegebied. De rivier is een belangrijk onderdeel als het gaat om het vervoeren van goederen. Lokale mensen uit dichtbij gelegen dorpjes komen en gaan per bootje naar de stad. Ook als toerist is het een leuke ervaring om je via de rivier te verplaatsen.

  Geschiedenis

  De huidige stad Puyo werd in 1899 gesticht door de Dominicaanse missionaris Alvaro Vallandares en negen inheemse Canelos. Zij waren op zoek naar een plek om te kunnen rusten tussen Baños en Canelos en die vonden zij daar waar nu Central Park is. Zij bouwden er 3 grote hutten. De economie van de stad dreef op de productie van rubber, fruit en suikerriet en op de houtkap. Inheemse etnische groepen in de omgeving vermengden zich met andere groepen, of stierven uit.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Puyo