De keuken van El Salvador

El Salvador en hun eigen keuken
El Salvador en hun eigen keuken

In de El Salvadoriaanse keuken vind je veel invloeden van buurlanden, maar ook van de Maya cultuur en de Spaanse keuken. In de keuken is veel variatie te zien aan fruit en groente. Belangrijke ingrediënten die veel terug komen zijn aardappelen, kool, tomaten, paprika's, bananen, guaves, mango's en pompoenen.

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ontbijt en lunch

In El Salvador wordt de dag begonnen met een stevig ontbijt. Hierbij eten de mensen vaak gebakken eieren met tomatensaus, rijst en bonen, gebakken plantains (een soort frites) en tortilla’s. Bij het ontbijt wordt meestal koffie gedronken en af en toe thee. De belangrijkste maaltijd van de dag in El Salvador is de lunch. Iedereen komt vanuit het werk naar huis, waar de hele familie uitgebreid met elkaar eet. De lunch begint met soep. Daarna volgt een gerecht met bonen, rijst, steak, salade en meestal nog wat vruchten. Men kan ook kiezen voor kip of vis in plaats van steak. Als iedereen het hoofdgerecht op heeft, is er nog een dessert. Dit bestaat vaak uit ijs of taart.

Gerechten

De keuken van El Salvador kent een aantal typische gerechten. Het eerste gerecht is de Pupusa. Dit is een tortilla met verschillende vullingen. Dit kan kaas, gefrituurd varkensvlees of gebakken bonen zijn, maar je kunt er eigenlijk alles indoen wat je wilt. Er is dan ook veel variatie in het land te zien met de Pupusa. Een ander bekend gerecht is yuca frita. Dit is gefrituurde wortel met varkensvlees en gefrituurde sardines met een topping van uien, zuurkool en wortels. Het derde typische gerecht is Panes con pollo, wat 'brood met kip' betekent. Het is een sandwich met kalkoen. Hierbij is de kalkoen gemarineerd en geroosterd met Pipil-kruiden. Bij Panes con pollo wordt tomaat, sla, ui, mosterd en mayonaise geserveerd. Vraag gratis een offerte aan

Drankjes

De jeugd in El Salvador drinkt veel frisdrank. Daarnaast drinkt jong en oud koffie, een belangrijk exportproduct van het land. Horchata is ook een populair drankje. Het is gemaakt water of melk met suiker en gemalen zaden van de morro, een soort fruit. Andere drankjes die veel gedronken worden zijn kolachampan, een frisdrank dat naar suikerriet smaakt, en ensalada, fruitsap met stukjes fruit erin. Langs de weg worden ook kokosnoten verkocht. Hierbij wordt een stuk afgehakt en kun je het water met een rietje drinken. Atol wordt ook veel gedronken. Dit is een melkachtig drankje dat uit graan bestaat. Er kunnen ook zwarte bonen en pepers worden toegevoegd, wat een goed middel is tegen katers. De meest voorkomende alcoholische drank is bier. Daarnaast drinken volwassenen vaak kokosmelk met wodka als aperitief.

Horchata
Horchata

Tips

– In de hoofdstad van El Salvador zijn veel goede restaurants te vinden. Maar welke is het beste? Als je naar een goed restaurant wilt, kun je naar het aantal bezoekers kijken. Hoe meer mensen er eten, hoe beter de kwaliteit van de gerechten vaak is.
– Als je eten koopt, is het belangrijk dat het goed gekookt is. Het is dus veiliger om ergens eten te kopen waarbij je ziet dat het gekookt wordt.
– Kraanwater drinken is niet gezond in El Salvador. Het is daarom beter om flessen water te kopen of het water zelf te koken. Als het gekookte water is afgekoeld, kun je het drinken of gebruiken om groente en fruit te wassen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,4

Gerelateerde artikelen