Mooiste routes van El Salvador

Kratermeer Santa Ana (Ilamatepec) vulkaan
Kratermeer Santa Ana (Ilamatepec) vulkaan

El Salvador is een van de best bewaarde geheimen van Centraal-Amerika. Omdat dit goed bewaarde geheim fantastisch is om te bezoeken zijn er nu vijf routes geselecteerd die je de veelzijdigheid van het land laten zien. In El Salvador zijn restanten uit de Mayaperiode te vinden, maar ook de golven bij Punta Roca mogen niet overgeslagen worden. De beroemde koffievelden van El Salvador, het Revolutiemuseum en de bloemen en planten bij Nahuizalco zal je allemaal bezoeken tijdens de routes.

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Bloemenroute

In Nahuizalco start de 'Route of the Flowers', die via het koloniale en schattige dorpje Juaya naar Ataco loopt. De bloemenroute is in totaal 40 kilometer lang en brengt je langs de pittoreske dorpjes die het land rijk is. De Bloemenroute is bovendien een hele rustige route. Naast dat niemand hier haast heeft zorgen ook de sierlijke katholieke kerkjes, dorpspleintjes en lokale bewoners voor een rustig gezicht. Tijdens de route kom je vele vergezichten tegen die je de mooiste planten en bloemen laten zien. Er zijn namelijk meer dan 230 bloemsoorten te bewonderen. Vlinders zijn ook dol op de vele geurige en kleurrijke bloemen, waardoor je die ook zeker op de route tegen zal komen.

De Archeologische route

De Archeologische route brengt je langs alle archeologische hoogtepunten van El Salvador. Doordat de Maya's van 900 tot 600 voor Christus in het San Andres gebied leefden is er nog veel terug te zien uit die tijd en worden er regelmatig archeologische ontdekkingen gedaan. De Tazumal ruïnes zijn wel een van de mooiste en ook best bewaarde Maya ontdekkingen die aan deze route liggen. Ook zijn er recent nog jaguar beelden ontdekt, die een grote symbolische waarde hadden voor de Maya's.

Vraag gratis een offerte aan

De Strandroute

Surfers uit de hele wereld komen naar El Salvador om daar te surfen. Er is daarom een route gemaakt die je langs de prachtigste stranden van het land brengt. In totaal heeft El Salvador 320 kilometer aan kustlijn met de hoogste golven. De stranden zijn deels vulkanisch, waardoor ze soms uit zwart zand in combinatie met goudgeel zand bestaan. Naast dat het een paradijs is voor surfers, kunnen ook duikers zich hier zeer goed vermaken. De koraalriffen zijn namelijk prachtig en het water heeft een aangename temperatuur. De Jaquilisco Baai ligt ook op de route, wat zeker een bezoek waard is. Er zijn veel exotische reptielen en vogels en ook een overvloed aan vissen. Bij een bezoek aan de baai kan je de kokosfabriek bezoeken of een hapje eten op een drijvend restaurant.De Vredesroute

Tijdens de Vredesroute kom je alles over de geschiedenis van El Salvador te weten. Je bezoekt vele monumenten en musea, waaronder het Revolutiemuseum in Perquin. Het El Mozote monument ligt ook op de route, wat is gemaakt om de duizenden mannen, vrouwen en kinderen te herdenken die tijdens de burgeroorlog om het leven zijn gekomen.

De Koffieroute

De beste koffie komt uit Midden-Amerika. Ook El Salvador is een zeer goede koffieproducent, wat je tijdens de koffieroute zelf kan zien. Koffieliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens deze route. Koffietoerisme is dan ook een belangrijk onderdeel van alle toeristen die naar El Salvador komen. Op de route leer je alles over het lekkere kopje koffie, van boon tot aan vloeistof. Je kan overnachten op een koffieplantage in het noorden van het land en de dag natuurlijk beginnen met een heerlijk kopje koffie. Ook is het voor de sportieveling mogelijk om door de koffievelden te motorcrossen of mountainbiken!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen