Met de auto door El Salvador reizen

Landschap El Salvador
Landschap El Salvador

Het is een van de kleinste landen van Midden-Amerika: El Salvador. Het is een land dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme, daarentegen is het wel een prachtige onontdekte parel. Naast dat de vele vulkanen veel mensen trekken, is de rest van het diverse landschap ook zeker een aanrader. Rondreizen door het land is hierdoor zeer afwisselend en perfect te doen met de auto. De afstanden zijn kort, de wegen goed en een huurauto is zo geregeld via ons reisbureau. Belangrijk hierbij is dat wij een all-inclusive autohuur aanbieden waarbij er geen sprake is van een eigen risico en ook zijn de banden, bodem en glasschade in de prijs inbegrepen. Wel zo veilig!

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wegen in El Salvador

De infrastructuur van het land El Salvador is erg goed te noemen. Binnen een paar uur reis je van de ene naar de andere kant van het land. Er is 327 kilometer aan goede wegen, met vaak 2x2 rijstroken. De kwaliteit van de wegen wil nog wel eens verschillen. Sommige zijn uitstekend, de andere wegen zijn weer wat minder. Rondom San Salvador zijn de afgelopen jaren nieuwe snelwegen gebouwd, waardoor het prettig reizen is van en naar de stad toe. De meest belangrijke weg van het land loopt vanaf San Salvador, via Santa Ana, naar de grens met Guatemala. Ook loopt er een belangrijke weg van San Salvador naar de luchthaven. De meeste wegen in El Salvador zijn tolwegen. Naast de belangrijke wegen die verhard zijn, is het grootste deel van de wegen in El Salvador onverhard.

Veiligheid

Over het algemeen is het vrij veilig om met een eigen auto rond te rijden in El Salvador. Er zijn echter gebieden die minder veilig zijn voor reizigers. Probeer zo veel mogelijk de grote wegen te volgen en sla de kleine steegjes en wegen over. Zeker als je alleen reist is het verstandig extra waakzaam te zijn. Je doet er verstandig aan om vooral overdag te reizen met daglicht. Verder dien je op te passen voor overstekend wild, zeker in de beboste gebieden.
Vraag gratis een offerte aan

Autohuur

Wil je een rondreis maken met een huurauto? Dan kan zeker. Bij verschillende organisaties kan je een Fly & Drive boeken. Hierbij boek je een vlucht en staat de auto vervolgens voor je klaar op het vliegveld. Vraag een offerte aan voor een startpakket met een eerste overnachting, vlucht en autohuur. 

Autohuur El Salvador
Autohuur El Salvador

Voordelen door El Salvador reizen met de auto

De voordelen van het reizen met de auto, door El Salvador, maar eigenlijk door ieder land, is dat je op veel meer plekken komt dan wanneer je een rondreis zou boeken of de bus zou pakken. Bovendien is de benzine in El Salvador veel goedkoper dan in Nederland, wat het met de auto reizen ook weer heel voordelig maakt. De vrijheid van met de auto door El Salvador reizen is natuurlijk een enorm voordeel. Je stelt je rondreis geheel zelf samen en je kan het bovendien aanpassen op ieder moment van de reis. Tot slot zijn de afstanden tussen de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden kort.

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen