El Salvador van A tot Z

Kreeftvissers op strand Los Cabanos
Kreeftvissers op strand Los Cabanos

El Salvador is een klein land, gelegen in Midden-Amerika en nog vrij onbekend. Dat het een prachtig land is kun je ontdekken aan de hand van onderstaande A t/m Z. 

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

A van armoede

Er is veel armoede in El Salvador. Ongeveer 37% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

B van bevolking

El Salvador heeft ongeveer 6,5 miljoen inwoners. Deze bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit mestiezen. De rest van de bevolking bestaat uit blanken en indianen. Vraag gratis een offerte aan

C van christelijk

In El Salvador komen een aantal religies voor. Het grootste deel van de bevolking is christelijk, rooms-katholiek. Dit is ongeveer 52%. Ongeveer 28% van de bevolking is protestants. Naast deze religies zijn er nog een aantal kleinere religiegroepen zoals joden, islamieten en jehova getuigen.

D van dollar

De munteenheid van El Salvador is de Amerikaanse dollar.

E van exportproducten

De voornaamste exportproducten van El Salvador zijn landbouwproducten zoals koffie, suiker en katoen. Ongeveer 75% van de totale exportwaarde komt van deze producten.

Koffiebonen
Koffiebonen

F van flora en fauna

Er zijn heel veel soorten planten en bomen te vinden in El Salvador. Zo zijn er veel bossen en moerassen met verschillende soorten flora. Ook zijn er veel dieren te vinden in het land. Je vindt er vogels, vlinders, zoogdieren, vissen en reptielen.

G van geografie

El Salvador ligt in Midden-Amerika. Het land grenst aan Honduras, Guatemala en de Stille Oceaan. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 21.000 km².

H van hoofdstad

De hoofdstad van El Salvador is San Salvador. Deze stad telt ongeveer 540.000 inwoners en is daarmee een van de grootste steden van Midden-Amerika.

I van inenten

Als je naar El Salvador gaat, wordt het aangeraden om één of meerdere inentingen te nemen. Als je naar gebieden gaat waar Gele Koorts voorkomt, is een inenting hiertegen zelfs verplicht.

J van ?

K van klimaat

Het klimaat van El Salvador is tropisch. Het land heeft een regenseizoen en een droog seizoen. De temperaturen verschillen niet per seizoen maar per gebied. Zo is het aan de kust tussen de 25 en 30 graden maar in de bergen is het vaak een stuk koeler. Daar ligt de temperatuur tussen de 12 en 23 graden. De temperaturen zijn het hele jaar ongeveer gelijk.

L van landschap

El Salvador heeft een heuvel- en bergachtig landschap met een aantal vulkanen waarvan er nog één actief is. Verder zijn er nog een aantal natuurlijke meren en rivieren.

M van muggen

Het is verstandig om je tegen muggen te beschermen. Deze insecten kunnen namelijk een aantal ziektes overbrengen zoals denque en malaria. Je kunt het beste kleding met lange mouwen dragen en mugwerende middelen gebruiken.

N van nationale feestdag

De nationale feestdag van El Salvador is op 15 september. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid gevierd.

O van ontwikkeling van toerisme

Het toerisme neemt langzaam toe in El Salvador. In 2004 is er een Ministerie van Toerisme gekomen om te zorgen voor meer toeristen in het land. Er zijn sowieso een aantal interessante attracties die toeristen kunnen bezoeken zoals vulkanen en stranden.

P van Punta Mango

Punta Mango is een perfecte plaats om te duiken. Je kunt er duikuitrusting huren en duiklessen volgen.

Q van ?

R van reisdocumenten

Je hebt geen visum nodig als je naar El Salvador gaat tenzij je langer dan 90 dagen in het land blijft. Je hebt wel een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

S van Spaans

Spaans is de officiële taal van El Salvador maar er wordt ook wel Engels gesproken. Daarnaast zijn er nog een aantal indianentalen.

T van transport

Het transport naar en in El Salvador is divers. Je kunt per vliegtuig naar het land gaan maar ook per auto. In El Salvador kun je reizen met de trein, bus, auto en taxi. Daarnaast wordt er ook steeds meer met de fiets gereden.

U van uurverschil

In El Salvador is het 7 uur vroeger dan bij ons in Nederland. Tijdens de zomertijd is er een verschil van 8 uur.

V van verlosser

El Salvador betekent 'De verlosser'. Toen het land onafhankelijk werd van Spanje, kreeg het die naam.

W van watersporten

Er zijn veel watersporten te doen in El Salvador zoals diepzeeduiken, waterskiën, jetskiën, raften en windsurfen.

X van ?

Y van Yuca frita

Yuca frita is een gerecht uit El Salvador waarbij gefrituurde wortel geserveerd wordt met curtido en varkensvlees.

Z van ?

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,7

Gerelateerde artikelen