Top 5 bezienswaardigheden San Salvador

Teatro Nacional de El Salvador
Teatro Nacional de El Salvador

San Salvador is een stad in El Salvador. Het is de grootste stad en tevens de hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land. San Salvador ligt in het oosten van El Salvador en telt ongeveer 540.000 inwoners. Het stedelijke gebied heeft 2,3 miljoen inwoners, wat ongeveer een derde van de gehele bevolking van het land is. San Salvador ligt in de hooglanden van El Salvador en wordt omgeven door vulkanen. De hoofdstad is een erg belangrijke financiële stad voor Midden-Amerika. Er is genoeg te doen in deze grote stad. In dit artikel wordt de top 5 bezienswaardigheden van San Salvador besproken. Bij een bezoek aan de stad weet je dan wat je zeker moet bezoeken.

Monumento al Divino Salvador del Mundo
Monumento al Divino Salvador del Mundo

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

El Boquerón National Park

In de buurt van San Salvador vind je El Boquerón National Park. Dit is een goede plek buiten de drukke stad waar je lekker kunt relaxen, wandelen en genieten van het adembenemende landschap. Het park is erg bijzonder omdat het in een krater van de vulkaan El Boquerón ligt. Er zijn leuke wandelpaden met prachtige uitkijkpunten. Tijdens een bezoek aan het park kun je enkele dieren tegenkomen die El Salvador te bieden heeft. Voorbeelden zijn vossen, toekans, paca’s, de nationale vogel van El Salvador de Torogóz, verschillende soorten vlinders en tropische bloemen- en plantensoorten.

La Laguna Botanical Gardens

Een andere manier om tot rust te komen, is door een bezoek te brengen aan La Laguna Botanical Gardens. Vanuit San Salvador is het maar een korte rit naar de botanische tuinen. Door over de paden te lopen, kom je langs de verschillende plantensoorten die er te vinden zijn in het park. Ook zijn er een aantal rustplaatsen met zwembaden waar je even bij kunt komen. De planten die je er kunt bewonderen zijn onder andere de orchidee, de begonia, woestijnplanten, de bromelia en nog veel meer. Er leven tevens prachtige tropische vogels en kleine dieren. In een klein restaurantje in het park, kun je typische Salvadoraanse gerechten eten. Vraag gratis een offerte aan

Joya de Cerén

Het Pompeii van de Amerika’s vind je bij San Salvador. Deze archeologische plek heet Joya de Cerén. Dit boerendorpje werd vroeger bewoond door de Maya’s. Rond het jaar 590 na Christus kwam de stad onder verschillende lagen as te liggen. De vulkaan Loma Caldera, die in de buurt van het dorpje ligt, barstte namelijk uit. Er zijn geen afdrukken of resten van mensen gevonden, wat betekent dat de mensen waarschijnlijk op tijd hebben kunnen vluchten. Wel kun je er allerlei gebruiksvoorwerpen zien, waaronder meubels, gereedschap, keramiek en voedsel. Er zijn sinds 1976 al 70 gebouwen gevonden. De archeologische plek geeft een goed beeld over de Maya’s.

Teatro Nacional de El Salvador

In San Salvador vind je het Teatro Nacional de El Salvador, oftewel het nationale theater van het land. In 1917 werd het theater geopend, wat betekent dat dit het oudste theater is dat je kunt vinden in Midden-Amerika. Je vindt een Franse renaissance-stijl en moderne kenmerken terug in het gebouw. Het theater heeft de meest elegante en mooiste hal van Midden-Amerika. Vanaf 1979 is het een nationaal monument.

Musea

In San Salvador heb je verschillende musea waar je uiteenlopende dingen te weten kunt komen. Zo heb je het David J. Guzmán Museum of Anthropology. Het museum wordt druk bezocht en is een goed museum waar je kunt beginnen als je meer te weten wilt komen over de oude cultuur van het land. Je vindt er onder andere artefacten van de Pipil en de Maya’s.

David J. Guzmán Museum of Anthropology
David J. Guzmán Museum of Anthropology


Een ander museum in de hoofdstad van El Salvador is het Museo de la Palabra y la Imagen, oftewel het Museum van het Beeld en het Woord. Hier vind je films, foto’s, geschriften en objecten die te maken hebben met de geschiedenis, waaronder de burgeroorlog, en de cultuur van het land.

Wil je Salvadoraanse kunst zien, dan moet je naar het Museum of Art. Je vindt er allerlei kunst, waaronder schilderijen. Voor het museum staat het nationale monument, Monumento a la Revolución. Het gebouw bestaat uit drie hallen waarvan er in twee tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen