Surfen in El Salvador

Surfparadijs El Salvador
Surfparadijs El Salvador

El Salvador heeft volgens de ervaren surfers de beste golven van Amerika. Het tropische zeewater, de uitstekende golven en de 320 kilometer lange kustlijn maken het land een paradijs voor surfers. Bovendien vind je aan de kust diverse plekken waar je surfplanken kan huren en surflessen kan nemen. Ondanks dat er gemiddeld 300 dagen per jaar golven zijn en het water tropisch warm is, zijn er nog maar weinig mensen te vinden aan de stranden.

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Onbekende bestemming

El Salvador is een vrij onbekende bestemming, maar wel een zeer goede surfplek. De oceaan is azuurblauw, de natuur is prachtig, de bevolking is vriendelijk en hierdoor eigenlijk het best bewaarde geheim in Centraal-Amerika. Een avontuurlijke surfvakantie is gegarandeerd in El Salvador, als je een plek zoekt die iets relaxter is dan zijn Costa Rica en Panama goede opties. El Salvador is een land voor zowel de ervaren reiziger als surfer.

Reef Pro

El Salvador was in 2013 het gastland van Reef Pro en mocht daardoor de beste surfers uit de hele wereld ontvangen. Het surfevenement werd gehouden in La Libertad en is één van de grootste surfevenementen ter wereld. La Libertad betekent in het Spaans vrijheid en is tevens de naam die de surfers aan El Salvador hebben gegeven. De Pacifische Oceaan zorgt ervoor dat El Salvador het hele jaar door de beste golven heeft. Met een temperatuur van 29 graden is het water bovendien lekker warm. Vraag gratis een offerte aan

Stranden

Naast dat de golven voor veel mensen een reden zijn om de kust van El Salvador te bezoeken, zijn ook de stranden een populaire relax plek waar surfers graag samenkomen. Diverse bars, lounges en restaurants serveren lekker eten en tropische drankjes.

De beste surfspots

Ondanks dat je in El Salvador overal goed kan surfen, zijn er 5 plekken die eruit springen.

Punta Roca
Op 30 minuten rijden van de hoofdstad San Salvador ligt Punta Roca. Surfers zien dit als de plek met één van de beste golven. De ervaren surfers durven de zogenaamde tubes van de Punta Roca te trotseren. Je kan hier oneindig lang over de golven glijden met je board. Punta Roca is niet geschikt voor de beginnende surfer.

Punta Mango
Punta Mango is een geliefde maar minder bekende plek als Punta Roca. Hierdoor is het er rustiger. Ook Punta Mango is weer geschikt voor de ervaren surfer. Het wordt ook wel the big secret van het land genoemd.

Las Flores
Las Flores ligt aan de oostkant van het land en heeft een smal strand. Op het strand van Las Flores zijn verschillende resorts en hotels te vinden waar je in luxe kan overnachten. Lange golven zijn ook te vinden op deze plek, ze worden soms wel 300 meter breed. Las Flores is ook een plek die geschikt is voor de meer beginnende surfer. De golven zijn hier namelijk rustiger.

Sunzal
Sunzal ligt in Playa El Tunco op 10 kilometer afstand ten westen van La Libertad. Er zijn hier vier golven die op het landschap breken.

K59
De echt gevorderde surfdudes kunnen hun hart ophalen bij het populaire K59. Deze plek is namelijk niet toegankelijk voor alle surfers. De golven zijn er perfect, maar verdwijnen op een rotsachtig strand. Ook de toegangsweg naar het strand is niet in al te goede conditie, maar zorgt er zo wel voor dat de massa ervan weg blijft.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen