Nadi

Nadi fiji
Nadi fiji

Nadi is de derde grootste stad van Fiji, met een inwonertal van ruim 42.500. De meeste inwoners zijn van Indische of Fijische afkomst. Samen met de suikerrietproductie, is toerisme een steunpilaar van de lokale economie. Er bevinden zich in het gebied in en om Nadi meer hotels en motels dan in de rest van het land. Gezien de gevarieerde afkomst van de inwoners, is Nadi een cultureel en religieus centrum voor zowel het Hindoeïsme en de Islam.

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nadi
Plaatsen in de buurt van Nadi (Fiji) :
 • Lautoka (21 km)
 • Suva (113 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nadi

  Garden of the Sleeping Giant (Nadi)

  Garden of the Sleeping Giant
  Garden of the Sleeping Giant
  Kaart met locatie Garden of the Sleeping Giant

  Om even een dag rustig aan te doen tijdens de vakantie op Fiji, is een bezoek aan de Garden of the Sleeping Giant zeker de moeite waard. Het park is zo'n 10 minuten van het vliegveld van Nadi gelegen. Het is een schitterende tropische tuin met een variatie van 2.000 Aziatische mooie orchideeën. Deze plek is geweldig om een dag door te brengen en een heerlijke picknick te houden in de namiddag.

  Sri Suva Subramaniya Swami Tempel (Nadi)

  Sri Suva Subramaniya Swami Tempel
  Sri Suva Subramaniya Swami Tempel
  Kaart met locatie Sri Suva Subramaniya Swami Tempel

  De bijzondere, gigantische en kleurige tempel Sri Suva Subramaniya Swami is gelegen in het centrum van de stad en is een must-see als je Nadi bezoekt. De Swami Tempel trekt toeristen vanuit alle hoeken van over de hele wereld. Deze tempel, toegewijd aan de Hindoestaanse goddelijkheid Lord Murugan, is geopend voor toeristen. Let wel, het is een vereiste om net en bedekt de tempel te bezoeken en het is verboden om foto's te maken in de tempel.

  Stranden van Nadi (Nadi)

  Stranden van Nadi
  Stranden van Nadi
  Kaart met locatie Stranden van Nadi

  Het Wailoaloa strand is gelegen in het noorden van Nadi en is ruim 1 kilometer lang. Er is hier een groot aanbod van hotels, clubs en resorts en bijbehorende faciliteiten te vinden waardoor het tot een van de meest relaxte stranden van Fiji behoort. Een ander bekend strand van Fiji is het Newtown strand. Dit is een rustig strand met een mooie omgeving en mooi uitzicht op de bergen overal om je heen. Het is de ideale stek voor budget-reizigers met zijn vele resorts en motels.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Fiji bekijken.

  Geschiedenis

  Nadi werd in 1947 tot stad benoemd, toen destijds de overheid diens eigen overheidsstation oprichtten nabij Nadi. Algauw volgden vele kantoren en bedrijven. Het huidige centrum bleek echter gevoelig voor overstromingen, en er werden plannen gemaakt om het centrum dus te verplaatsen naar Martintar. Het plan werd echter niet uitgevoerd, aangezien het oude centrum al te gevestigd was op de huidige locatie.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nadi