Suva

Mooi plaatje van Suva
Mooi plaatje van Suva

Suva is de grootste stad en sinds 1877 de hoofdstad van Fiji. Suva is gelegen aan de zuidoostelijke kust van het eiland Viti Levu, het grootste eiland van Fiji. Suva is een belangrijk regionaal centrum, de administratieve en politieke hoofdstad van Fiji, en wordt bewoond door ongeveer de helft van alle bewoners van Fiji, zo'n 86.000. In Suva bevindt zich ook de gezamenlijke universiteit van de 12 eilandstaten van Oceanië, de University of the South Pacific. Bovendien is het een van de beste plekken om te winkelen in Fiji en kent het een uitzonderlijk goed nachtleven met vele trendy bars, levendige restaurants en schitterende nachtclubs.

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Suva
Plaatsen in de buurt van Suva (Fiji) :
 • Nadi (113 km)
 • Lautoka (117 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Suva

  Albert Park (Suva)

  Albert Park
  Albert Park
  Kaart met locatie Albert Park

  In het zuiden van de stad Suva bevindt zich, in een modderig moeras, het Albert Park. Dit park wordt voornamelijk als sportgebied gebruikt, waar normaal gesproken vrijwel altijd een rugby- of cricketwedstrijd gaande is. Er kunnen zelfs twee rugbywedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden en er is een groot hockeyveld in het midden gelegen. Ook het jaarlijkse Hibiscus Festival wordt hier gehouden.

  Fiji Museum (Suva)

  Fiji kent een lange, gruwelijke maar ook mooie veelzijdige geschiedenis. Er zijn dan ook veel indrukwekkende musea te vinden door het hele land. Een van de meest belangrijke musea is het Fiji Museum, gelegen in het hart van de botanische tuinen van Suva. Het museum bezit een opmerkelijke collectie met culturele objecten van de vroegere bevolking van de eilandengroep, maar ook een prachtige archeologische collectie die 3.700 jaar terug gaat in de tijd. Het museum werd in 1955 geopend door Sir Ronald Garvey, die gouverneur van Fiji was in die tijd. Door de jaren heen is er wel het een en ander verander aan het museum. Zo heeft het museum tegenwoordig nog twee aangrenzende gebouwen in gebruik genomen, de eerste in 1972 en de tweede in 1978.

  Suva Central (Suva)

  Suva Central
  Suva Central
  Kaart met locatie Suva Central

  Suva is een waar shopparadijs en heeft een van de beste winkelgebieden van de Stille Oceaan. De winkels zijn voornamelijk gevestigd in Suva Central. Hier bevinden zich de straten Cumming street en Marks street, waar je kleding, sieraden, eten, elektronica, farmaceutische middelen en nog veel meer producten vindt. Ook wordt er jaarlijks in oktober het Fiji Fashion Week gehouden in het Albert Park.

  Thurston Gardens (Suva)

  Thurston Gardens
  Thurston Gardens
  Kaart met locatie Thurston Gardens

  Thurston Gardens zijn botanische tuinen in Fiji. Voorheen stonden deze bekend als Suva Botanical Gardens, maar de naam werd veranderd ter ere van de vijfde gouverneur van Fiji. Thurston Gardens is gelegen tussen het Parlementsgebouw en Albert Park. De tuinen bevinden zich op de originele plaats waar Suva ooit diens meest bloederige gevechten meemaakte uit de geschiedenis; toen Suva werd aangevallen door Qaraniqio in 1843. In 1913 werd Thurston Gardens geopend en heeft flora van over de hele Stille Oceaan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Fiji bekijken.

  Geschiedenis

  De naam 'Suva' betekent oorspronkelijk 'kleine heuvel'. Suva kent een lange, en gruwelijke geschiedenis, beginnende vanaf 1840. In 1841 bezocht de gevreesde Qaraniqio, hoofd van de stad Rewa, de stad Suva en stal er een varken. Echter, Qaraniqio en zijn mannen werden betrapt, en één van zijn mannen werd gedood. Uit wraak kwamen de resterende mannen naar de stad, en doodden daarbij ruim 300 mannen, vrouwen en kinderen. De lichamen werden per kano naar een viering in Rewa vervoerd. Na het horen van deze moordpartij komt Suva onder de bescherming van Cakobau, hoofd van Bau. Cakobau's wraak leidde tot de elfjarige oorlog. Na overwinningen te hebben behaald en zichzelf koning van Fiji gekroond te hebben, werden de problemen echter alsmaar erger. In 1874 werd Fiji een Britse Kolonie. Begin 20e eeuw heeft de stad met vele natuurrampen te kampen gehad, waaronder een tsunami en aardbevingen. In zowel 1987 als in 2000 en 2006 zijn er politieke coups gepleegd, wat de stad tot grote chaos bracht. De laatste coup van 2006 verliep echter stukken minder gewelddadig en was de situatie vrij snel onder controle. Inmiddels is de economische en politieke situatie dan ook positief bijgetrokken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Suva