Ghana van A tot Z

Ghana van A tot Z
Ghana van A tot Z

A van Afrika

Ghana ligt in het continent Afrika. Afrika heeft een oppervlakte van 30 miljoen km2. Er wonen ca. 1 miljard mensen, dit is 1/7de deel van de gehele wereldbevolking.

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van Britten

In de 19e eeuw werd Ghana veroverd door de Britten. In 1901 erkende de bevolking de nederlaag en werd de status van het gebied een Britse Kolonie. De Britten noemde deze plek net zoals de Nederlands, Gold Coast.

C van Cedi

De Cedi is de officiële munteenheid van Ghana. De waarde van de Cedi is de laatste periode veranderd. Wat vroeger 10.000 Cedi's waren, is nu nog maar 1 Cedi waard. €1,- is gelijk aan 1,96475 GHS. Vraag gratis een offerte aan

D van Drinken

In Ghana is het niet verstandig om kraanwater te drinken. Wanneer je toch graag water wilt hebben, koop dit dan in een supermarkt. Je kunt erg goedkoop frisdrank, bier of vruchtsappen kopen. Een frisdrank zoals Cola kost slechts 0,50 GHS.

E van Elmina

Het stadje Elmina heeft 35.000 inwoners. Het ligt in het zuiden van Ghana op slechts 155 km afstand van de hoofdstad Accra. Hier kun je vele kastelen bezichtigen die vroeger werden gebruikt. Elmina staat bekend om de vroegere slavenhandel. Je kunt hier nog de omstandigheden zien hoe de slaven toen leefden. Ze werden in kleine hokjes gestopt totdat ze afgevoerd werden.

F van Fufu

Fufu is een typisch gerecht van Ghana. Dit wordt gemaakt van geslagen ballen van Yam en weegbree/Casava. Het gerecht wordt geserveerd met soep en geitenvlees/vis.

G van Goudkust

In 1470 vond het eerste contact plaats tussen de bewoners van Ghana en de Europeanen. De Europeanen noemde het gebied waar ze waren de Goudkust.

H van Hoofdstad

Accra is de hoofdstad van Ghana. De stad heeft 2 miljoen inwoners en een oppervlakte van 185 km2. Daarmee is het de grootste stad van Ghana. Accra werd pas in 1877 de hoofdstad van Ghana. Doordat er spoorwegen en mijnen werden aangelegd, werd deze stad een groot economisch centrum.

I van Islam

Ongeveer 19% van de hele bevolking is Islam. Dit is een enorme minderheid als je kijkt naar het Christendom, 69% van de gehele bevolking is namelijk Christen. Slecht 9% behoort nog bij de traditionele religies.

J van John Kofi Agyekum Kufuor

John Kofi Agyekum Kufuor was van 2001 t/m 2007 president van Ghana. Hij is geboren is Kumasa op 8 december 1938. Zijn voornaam Kofi betekent vrijdag in Ghana. Op deze dag is hij ook geboren.

K van Kwame Nkrumah

Kwame Nkrumah was een Ghanees staatsman die van Afrika een Verenigd Afrika wilde maken. Hij is geboren op 21 september 1909.

L van Landschap

Het landschap in Ghana is erg divers. In het noorden is het vooral vlak en savanna-achtig. Wanneer je verder naar het zuiden gaat zie je veel meer groen en ook nog enkele stukken regenwoud. De hoogste berg die Ghana heeft is 880 meter hoog. Dit is de Afadjato.

M van Mole National Park

Het Mole National Park bestaat veelal uit Savanne. Toch zijn er ook veel bomen te zien en stromen er diverse rivieren door het park. Wanneer je graag dieren wilt spotten in het park kun je het beste gaan van januari t/m maart. Er zijn maar liefst 100 zoogdieren in het park. Dit zijn o.a. de olifant en de nijlpaard.

N van Nzulezo

Nzulezo is een dorp wat staat op palen. Dit dorpje ligt in het Amansuri Wetland. Wanneer je dit dorp wilt bereiken zul je met een kano er heen moeten varen. Als je dit dorp met kinderen gaat bezoeken, is het aan te raden om een eigen zwemvest mee te nemen. Ze hebben wel zwemvesten, maar die zijn veelal te groot.

O van Onafhankelijkheidsdag

Op 6 maart vieren de Ghanezen jaarlijks de onafhankelijkheid van Ghana. Dit vond plaats in het jaar 1957.

P van Paga

Paga is een stad met een heilige vijver. In deze vijver leven vele krokodillen. Zij horen bij deze stad. Het is de bedoeling dat toeristen een kip kopen en deze te eten geven aan de krokodillen.

Q van ?

R van Respect

In Ghana zijn ze heel erg vriendelijk tegen elkaar. Wanneer een toerist geen gedag zegt, wordt dit als zeer onbeleefd ervaren. Zorg er altijd voor dat je je netjes gedraagt en begroet de inwoners.

S van School

In Ghana is het basisonderwijs gratis. Zo`n 75% van de kinderen gaat dan ook naar school. Toch stopt veel van de kinderen vroegtijdig met studeren. Dit komt omdat ze dan thuis moeten werken om meer inkomsten te krijgen. Een andere reden kan zijn dat ouders geen geld hebben om een verplicht schooluniform, lesboeken, schriften en pennen aan te schaffen.

T van Tijdverschil

In Ghana is het 1 uur later dan in Nederland.

U van Universiteit

Ghana heeft 3 grote universiteiten. De grootste is de universiteit van Ghana. Deze universiteit ligt dicht bij de hoofdstad Accra, namelijk in Legon. De andere 2 universiteiten zijn Cape Coast en de Kwame Nkrumah university of science and tech. De leraren zijn erg streng op de universiteiten en willen dat de leerlingen respect voor elkaar tonen.

V van Visum

Een visum is verplicht in Ghana. Wanneer je als toerist naar Ghana wilt, krijg je een toeristen visum van 30 tot 60 dagen.

W van Weer

Doordat Ghana zo dicht bij de evenaar ligt, is het daar erg warm. Je kunt er spreken van een tropisch klimaat. Aan de zuidoostkust, is het over het algemeen erg droog en warm. In het zuidwesten is het vochtig. Het noorden is bijna gelijk aan de zuidoostkust, hier is het ook erg heet en droog.

X van ?

Y van ?

Z van Zwarte Volta

De Zwarte Volta is een rivier gelegen in West-Afrika. Deze rivier is een klein deel van de grens tussen Ghana en Ivoorkust. Daarnaast is het een deel van de grens van Ghana en Burkina Faso.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen