Safari in het Mole National Park

Safari in het Mole National Park
Safari in het Mole National Park

In het noorden van Ghana ligt een van de populairste nationale parken van heel het land:33travel/"> het Mole National Park. Het is een zeer divers park, dat eigenlijk te nat is voor een savanne, maar weer veel droger is dan de tropische zuidkust. Mole is tevens het grootste nationale park van Ghana. Het landschap is glooiend met hier en daar een steile helling. Olifantenliefhebbers zitten hier ook zeker goed. Dit maakt het Mole National Park perfect voor een safari, te voet of met de auto.

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het landschap

Een groot voordeel van het landschap in Mole is dat het veel weg heeft van een savannelandschap. Hierdoor is er relatief weinig begroeiing, zodat je de dieren goed kunt zien. Rondom de waterstroompjes en de rivieren duiken wel regelmatig stukken bos op. Doordat het gebied licht glooiend is, heb je ook nog eens een wijds uitzicht over het hele park. Vooral in het droogseizoen, dat in de eerste maanden van het jaar is, is het landschap erg dor. Van mei tot september regent het meer, waardoor de planten en bomen opeens groen worden. Dit zorgt voor een mooi gezicht, maar daardoor hebben de dieren meer kans zich ergens achter te verschuilen.

Safari

Het Mole National Park is ontstaan in 1958 maar werd in 1971 pas officieel een nationaal park. Het park beslaat zo'n 5.000 km² en ligt ten westen van de stad Tamale. In het park heb je twee mogelijkheden voor een safari: een wandelsafari of een safari met een terreinwagen. Per auto kun je dit doen via een georganiseerde safari maar ook met je eigen auto. Dit moet dan wel een terreinwagen zijn. Tijdens deze safari kun je een veel groter deel van het park bekijken dan met een wandelsafari. De wandelsafari's worden gedaan onder leiding van een gids die gewapend is. Ze gaan heel vroeg in de ochtend van start (6.00 uur) of juist in de late namiddag (16.00 uur). Zo heb je de meeste kans om dieren te spotten. Een wandelsafari is echt een unieke ervaring die je de kans geeft heel dichtbij de natuur en de dieren te komen. Na de safari heb je de mogelijkheid om te overnachten in het Mole Hotel. Dit is de enige overnachtingsplek in het park en is prachtig gelegen op de steilste bergrug van het park. Het is een simpel hotel met een (wat ouder) zwembad. Het uitzicht vanuit het hotel is echt prachtig. Je kijkt uit op een plas, waar vaak dieren komen om te drinken. Ook is er een bar en restaurant aanwezig bij het hotel. Vraag gratis een offerte aan

Olifanten

In het park komen verschillende soorten dieren voor, al zul je waarschijnlijk niet de volledige Big Five tegenkomen. Nijlpaarden, buffels, waterzwijnen, antilopen, apen en als je geluk hebt hyena's leeuwen en luipaarden leven er. Deze laatste drie komen echter zeer weinig voor in het park. Olifanten daarentegen zijn er in grote getale te vinden. De olifantenpopulatie is namelijk zeer dicht in het Mole, er leven zo'n 600 olifanten. Ook staan ze er om bekend dat ze zeer vaak rondom de weg te vinden zijn. Ze lijken echt te poseren voor de foto.

Drinkplaatsen

De meeste kans om olifanten en andere dieren te spotten, heb je bij de drinkplaatsen. Bij het opkomen van de zon komen hele kuddes olifanten zich hier wassen en drinken. Ze laten zich dan ook niet afleiden, nog niet door een krokodil die het water in glijdt.

Het Mole National Park is zeker een aanrader als je een bezoek brengt aan Ghana!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen