Reizen in... Ghana

Reizen in... Ghana
Reizen in... Ghana

Ghana staat gegarandeerd voor een afwisselende en boeiende vakantie. Je hebt er vele verschillende landschappen. Het tropisch regenwoud, de savanne, landbouwgrond en mooie zandstranden. Ook zijn er natuurparken waar je wilde dieren kunt bewonderen. Het reisadvies voor Ghana is positief. Wel wordt er gewaarschuwd op je hoede te zijn. Incidenteel vinden er namelijk berovingen en gewapende overvallen plaats. Ook op autowegen vinden regelmatig van dit soort overvallen plaats. Aangeraden wordt dus ook om vooral 's avonds niet die wegen op te gaan. Met name de Tema Highway is populair voor overvallen. 
 

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Als je naar Ghana gaat zijn een aantal vaccinaties aanbevolen of zelfs verplicht. Zo is de inenting tegen gele koorts verplicht. De vaccinatie tegen hepatitis A en B wordt ten zeerste aangeraden en een vaccinatie-update voor tetanus, difterie en polio ook. Voor meer informatie kan je de GGD raadplegen.

Belangrijke telefoonnummers:

Ambulance: 999
Brandweer: 192, 199
Politie: 999, 191  Vraag gratis een offerte aan

Op reis in Ghana

Er heerst in Ghana een tropisch klimaat. Het is bijvoorbeeld erg droog aan de zuidoostkust en in het noorden, maar weer vochtig in het zuidwesten. De beste reistijd is van december tot en met februari, omdat dit buiten de twee regenseizoenen is. Ghana is een nog redelijk onontdekt land, waardoor en geen massatoerisme is en je rustig alle bezienswaardigheden kan bewonderen. Een georganiseerde rondreis is dan ook erg aan te bevelen, die laten je precies de mooiste plekjes van dit land zien.

Algemeen
* Je paspoort dient 6 maanden na thuiskomt nog geldig te zijn
* Je hebt voor Ghana een visum nodig
* Fotograferen in openbare gebouwen is verboden in Ghana, als je geen toestemming hebt van de autoriteiten. Verder is het af te raden om foto's te maken van vliegvelden en militaire instanties
* Het noorden van Ghana is islamitisch, maar legt daar geen normen op voor buitenlanders. Wel is het aan te raden om respect te tonen voor de lokale tradities. Vermijd bijvoorbeeld het dragen van kleding met militaire invloeden
* Het is in Ghana 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het 2 uur vroeger, doordat ze in Ghana geen zomertijd kennen
* De keuken in Ghana is erg pittig gekruid, dat komt vooral door de grote hoeveelheid peper. Hier moet je wel rekening mee houden als je een gerecht kiest. De gerechten bestaan vaak uit kip, vis, rijst, vlees, sausjes en deeggerechten

Vervoer
De wegen zijn in Ghana over het algemeen goed. In de kleine dorpjes is dit wat minder. De rijstijl van de Ghanezen is daarentegen niet zo goed, inhalen gebeurt zeer brutaal en maar weinig bestuurders respecteren het Ghanese verkeersreglement. Wanneer je in het noorden komt, waar het wat schaarser bevolkt is, is het verkeer ook een stuk minder druk. Wel zijn de asfaltwegen hier minder verzorgd. Tijdens spitsuren is het aan te raden om de lange files rondom de hoofdstad Accra te vermijden. Dit geldt ook voor de plaats Takoradi. Kumasi, de 2e grootste stad van Ghana, is zelfs zo druk dat je het met de auto maar beter kunt mijden overdag.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer is hier goedkoop maar onhygiënisch en zeer hectisch. Er wordt vaak gereden in kleine minibussen en vieze taxi's. De huidige regering heeft wel veel geld besteed aan het stedelijke openbaar vervoer, om zo de verbindingen tussen de steden goed te laten verlopen. De trein is er niet echt voor passagiers, dit is voornamelijk voor goederenverkeer.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen