Koninklijke stad Kumasi

Koninklijke stad Kumasi
Koninklijke stad Kumasi

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Kumasi, de hoofdstad van de regio Ashanti, ligt op zo'n 250 kilometer afstand van Accra. Het aantal inwoners van de Ghanese stad wordt geschat op 1.500.000 mensen. Voorheen was Kumasi de hoofdstad van het koninkrijk Ashanti. Tegenwoordig is het de tweede stad van Ghana, maar zeker de spirituele en historische hoofdstad. Bovendien heeft Kumasi een stedenband met de Nederlandse stad Almere. Er is zo veel te doen en te zien in het hectische Kumasi, dat deze stad een must is bij je bezoek aan Ghana.

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De stoel van de koning

Tegenwoordig heeft de koning van het Ashanti volk alleen nog een koninklijke taak. In de tijd dat de koning nog regeerde is er een gouden stoel gemaakt, die uitgehakt is uit hout, afkomstig uit het dichtbegroeide regenwoud. Dit gebeurde vlakbij het Bosumtwi meer. De stoel staat in het Manhyia Palace en is de zetel van de koning. De stoel is echter zo heilig dat zelfs de koning er nauwelijks op zit. De stoel zou de kracht van het Ashanti volk in zich hebben, ook zou het een geschenk uit de hemel zijn. De gouden stoel is op een foto te zien in het paleis. Ook is er ooit een namaakmodel van gemaakt toen de Britse kolonisatoren vroegen om de stoel. Het kostte de Britten decennia om te ontdekken dat de stoel eigenlijk nep was.

Handwerken uit Kumasi en omgeving

In en rondom Kumasi zijn vele handwerklieden die zich gespecialiseerd hebben in allerlei verschillende kunstvormen. Een van die kunstvormen is pottenbakken. Ze worden gebakken in alle kleuren die er maar zijn. Ook de Akuaba poppen zijn populair in dit gebied. Deze vruchtbaarheidspop heet Akuaba. Ze worden door vrouwen die zwanger zijn in Kumasi op hun nek gedragen. Ze zeggen dat dit zal helpen om een mooi kindje te krijgen. Daarnaast zijn er veel koper- en goudsmeden. Goudmijnen zijn dan ook een zeer grote inkomstenbron in Ghana. Kente-weven zijn wereldwijd beroemde stoffen met allerlei verschillende patronen. Ook deze stoffen zijn te vinden rondom Kumasi. Hierbij heeft elk patroon een eigen naam, die weer verwijst naar bijvoorbeeld een spreekwoord of belangrijke gebeurtenis. Beroemd zijn ook de Adinkra doeken. Dit zijn doeken gemaakt van katoen, die vervolgens bedrukt worden met donkerdere kleuren als bruin en rood. De symbolen die op de katoenen doeken te zien zijn, zijn met de hand gemaakt en staan symbool voor eenheid, hoop en moed. Vraag gratis een offerte aan

Het landschap van Kumasi

Kumasi is gebouwd op de golvende groene heuvels van Ghana. Buiten de stad kun je hier perfect van genieten. Zo'n 32 kilometer van de stad vind je Lake Bosumtwi. Dit is het grootste natuurlijke meer van Ghana en bovendien ontstaan uit een krater die miljoenen jaren geleden is gemaakt door een ingeslagen meteoriet. De omgeving is hier echt prachtig, het Ashanti volk gelooft zelfs dat overleden personen naar het Bosumtwi meer komen om afscheid te kunnen nemen van hun God.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen:

- De Kejetia markt: op deze markt zie je het echte traditionele Afrika terug. Het is daarnaast ook de grootste markt van heel West-Afrika. Er zijn hier duizenden handelaren die hun producten verkopen voor de gewone Ghanezen. Je koopt hier eten, plastic, ijzer en andere dagelijks producten. Niet echt een markt voor de toeristische souvenirs dus. Toch is het erg leuk om zo het authentieke Ghana te kunnen meemaken. Erg fascinerend is ook de schoenmakersectie en de kleding.
- Het Manhyia Paleis: Dit paleis is gebouwd in 1926 en wordt nog steeds gebruikt. Er zijn ook een aantal historische musea gevestigd in paleis. Op het binnenhof van het paleis staan vele standbeelden van overleden koninginnen en koningen.
- Het Okomfe Anokye Zwaard: Dit zwaard van de priester Okomfo Akokye zit al zo'n 300 jaar hartstikke vast in de grond. Er is nog nooit een persoon geweest in die 300 jaar die het zwaard eruit heeft kunnen trekken. Het zwaard staat vast in de grond bij het Okomfo Anokye ziekenhuis.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen