Frederikshab

Meeuw in Frederikshab
Meeuw in Frederikshab

Frederikshab,33travel/"> ook wel Paamiut genoemd is gelegen in het zuiden van Groenland tussen de plaatsen Narsag en Nuuk. De visserij is erg belangrijk in de plek, een groot deel van de inwoners leeft hiervan. Vanwege zijn zeepstenen figuurtjes, die het dagelijkse leven uitbeelden, is de plaats bekend. De stad is de acht na grootste stad van Groenland en had in het jaar 2010 1.600 inwoners. Al een aantal jaren krimpt het inwoneraantal elk jaar weer en dit blijft waarschijnlijk nog een aantal jaren zo doorgaan.

Heb je weinig kennis van Groenland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Frederikshab
Plaatsen in de buurt van Frederikshab (Groenland) :
 • Nuuk (265 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Frederikshab

  Frederikshab (Frederikshab)

  Het historisch museum, ook wel Paamiut Museum genoemd, is ook in deze plaats gelegen. Deze bevat een oude geitenstal, een vroegere timmerwerkplaats, een oud woonhuis en ga zo maar door. Hier zijn allerlei aspecten te zien die met de geschiedenis van Groenland te maken hebben. Ook kun je hier kennis opdoen en kom je meer te weten over hoe Groenland in het verleden was. Zo is de walvisvangst een belangrijk onderwerp.

  Ullortuneq (Frederikshab)

  Ullortuneq
  Ullortuneq
  Kaart met locatie Ullortuneq

  De nationale feestdag op 21 juni wordt groots gevierd met feestelijke en culturele activiteiten zoals kajakdemonstraties, eten in feesttenten en koorgezangen. De feestdag heet Ullortuneq en is de Vlagdag en de nationale feestdag van het land. Er wordt gevierd dat voor het eerst een eigen vlag werd gepresenteerd in 1985. Bij een bezoek aan Groenland is het zeker een aanrader rond deze dag de festiviteiten te bezoeken.

  Walvissafari (Frederikshab)

  Walvissafari
  Walvissafari
  Kaart met locatie Walvissafari

  In Frederikshab is het mogelijk om een georganiseerd walvissafari te maken. In een kleine of iets grotere boot vaar je rond onder begeleiding van een schipper, op zoek naar de reuzen van het water. Je wacht op het moment dat er uit het water een reusachtig lijf tevoorschijn komt en weer snel in de diepte verdwijnt. Om te ademen komen walvissen vaak snel na elkaar aan de oppervlakte.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Groenland bekijken.

  Vervoer

  Elke week zijn er veerverbindingen naar Noord- en Zuid-Groenland. Ook is er 3 keer in de week een helikopter verbinding naar Narsarsuag en Nuuk, met af en toe een tussenstop in Kangilinnguit. In 2007 is men gestart met het aanleggen van een vliegveld. Vanuit Nederland is dit vliegveld niet te bereiken. Om van Nederland naar Frederikshab te gaan zul je over het water moeten komen.

  Geschiedenis

  Frederikshab bestaat vanaf 1742 en is vernoemd naar de Deense kroonprinses van die tijd. De beroemde en één van de mooiste kerken in Groenland is gebouwd in 1909. Deze is van hout en in Noorse stijl gemaakt. De drijvende kracht achter de kolonisatie was de handelaar Jacob Sewerin uit Denemarken. Frederikshab ontwikkelde een bloeiende kabeljauw-industrie in de jaren 1950 tot 1989. In 2009, op 1 januari is de gemeente opgeheven en in de gemeente Sermersoog opgegaan.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Frederikshab