Meer van Atitlán in Guatemala

Meer van Atitlán, Guatemala
Meer van Atitlán, Guatemala

Het Meer van Atitlán is een kratermeer in het zuidwesten van Guatemala. Het ligt in een zogenaamde caldera, een komvormige krater, die 84.000 jaar geleden is ontstaan. Atitlán ligt op ongeveer 1.500 meter hoogte en wordt volledig omringd door maar liefst 12 vulkanen. Alhoewel de precieze diepte niet helemaal duidelijk is, het is namelijk nooit opgemeten, wordt geschat dat het meer ongeveer 340 meter diep is. Hiermee is het het diepste meer van Centraal-Amerika. De oppervlakte is 130 km². Dankzij het heldere blauwe water en de prachtige ligging wordt Atitlán door velen beschouwd als het mooiste meer ter wereld.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Maya-invloeden

Het meer is een van de meest populaire toeristische attracties van Guatemala. Deze komen niet alleen voor het meer, maar ook om de omliggende Maya dorpjes te bezoeken. De dorpjes zijn voor een groot deel afhankelijk van het meer. Het schermt ze af van de rest van Guatemala, waardoor de Maya cultuur kan blijven bestaan. Ze leven van de zelfgemaakte handwerken die ze aan de toeristen verkopen en van wat ze verbouwen. De grond rond het meer is door de vulkanen bijzonder vruchtbaar en dus uitermate geschikt voor de teelt van onder andere koffie, bonen, tomaten, avocado's en allerlei gewassen.

Beschermd gebied

De overheid van Guatemala doet zijn best om het pracht van het meer en de authentieke levenswijze van de Maya's in stand te houden. In 1955 is het gebied rond de Atitlán dan ook bestempeld als Nationaal Park. Hiermee werd de natuur beschermd en tegelijkertijd stimuleerde dit de lokale economie. Het gebied werd door zijn nieuw verkregen status wereldwijd bekend en trok zo meer toeristen aan. De lokale bevolking moet hier echter niet zo veel van hebben. Ze vervolgen hun leven zoals ze dat al eeuwen deden, door hard te werken kunnen ze voor zichzelf zorgen, onafhankelijk van de gringo´s. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen