Reizen in... Guatemala

Maya-tempel in Guatemala
Maya-tempel in Guatemala

Guatemala is een geweldig mooi land gelegen in Midden-Amerika, er is ontzettend veel te zien en te doen, maar Guatemala heeft tegelijkertijd helaas niet voor niets een reputatie een gevaarlijk land te zijn. Er heerst ontzettend veel armoede in het land, wat tot criminaliteit leidt. Echter, Guatemala is in verhouding tot sommige andere landen in Midden-Amerika relatief veilig. Vergeleken met Nederland is er veel politie op straat, waardoor de criminaliteit weinig kans heeft.

Om een goede reis te hebben in Guatemala is het voornamelijk van belang goed voorbereid zijn, en te weten wanneer je waar wel - en waar je niet – moet zijn. Met name Guatemala-stad is een gevaarlijke plek, waar veel drugsverkeer en georganiseerde misdaad is. De meeste reizigers bezoeken dan ook direct na aankomst vaak Antigua en andere omliggende steden. Andere gevaarlijke plekken zijn de grensgebieden met diens zwendelaars en oplichters.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Een aantal tips:

In Guatemala-stad en Antigua is het ten zeerste af te raden om 's avonds te reizen. Ook al is je bestemming een paar blokken verderop, neem op zijn minst een taxi of een tuk-tuk. Loop daarnaast niet te koop met kostbare bezittingen en laat je sieraden thuis. Bewaar je officiële documenten goed, en draag ten alle tijden de kopieën hiervan zo dicht mogelijk bij je. Wanneer je onverhoopt slachtoffer bent van een overval, ga er in geen geval tegenin en werk mee.

Gezondheid

Goede medische zorg is beschikbaar in Guatemala-stad, maar buiten de hoofdstad zijn de medische faciliteiten beperkt. Over het algemeen zijn privéklinieken meer betrouwbaar dan openbare faciliteiten. In de openbare gelegenheden is er vaak sprake van tekorten wat betreft apparatuur en voorraden. Zorg voor je vertrek voor een goede reisverzekering die ziektekosten in het buitenland dekt.
Vraag gratis een offerte aan

Meer tips:

– Het kraanwater in Guatemala is niet veilig, het is dus aan te raden water uit gesealde flessen te drinken. Vermijd water uit de kraan, fonteinen en zelfs ijsklontjes. Indien je geen flessen water kunt krijgen, kook het water dan of gebruik jodiumtabletten om het te ontsmetten.
– Neem geen eten aan op straat of eten wat niet goed gekookt is.
– Vermijd zuivelproducten zoveel mogelijk, tenzij je zeker weet dat het gepasteuriseerd is.
– Vermijd beten en krabben van dieren.

Ga voor je reis naar Guatemala naar je huisarts of GGD voor advies met betrekking tot vaccinaties en preventieve medicatie.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 110
Ambulance: 120
Brandweer: 123

Alleen op reis in Guatemala

Guatemala is een prima land voor backpackers; vriendelijke inwoners en zeer goedkoop! De natuur is er schitterend en er bevinden zich veel oude ruïnes in Guatemala. Wanneer een reiziger laat zien een woordje Spaans te spreken, wordt dit ten zeerste gewaardeerd door de lokale bevolking. Ook voor vrouwelijke reizigers is het goed te doen om in Guatemala te reizen. Hoewel vrouwen op straat vrij veel aandacht krijgen, is dat ook vaak het uiterste. Wees voorzichtig zoals je in elke andere stad of land zou zijn, bereid je goed voor en neem de juiste voorzorgsmaatregelen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen