Guatemala; voor ieder wat wils!

Flores, stadje in het noorden van Guatemala
Flores, stadje in het noorden van Guatemala

Er is geen twijfel aan, Guatemala heeft veel te bieden. Dit kleine landje, dat maar 3 keer groter is dan Nederland, heeft genoeg diversiteit te bieden. Daarom hieronder een aantal bestemmingen die je gezien moet hebben.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Quetzaltenango

Quetzaltenango, ook wel Xela of Xelajú, is zo’n plaats waar het toerisme nog niet echt is uitgevonden. Quetzaltenango ligt in de hooglanden, waardoor het ’s avonds wat sneller afkoelt in vergelijking met andere plaatsjes van Guatemala. Buitenlanders komen hier om Spaans te leren bij een van de vele Spaans scholen, om vrijwilligerswerk te doen bij een van de vele non-profit organisaties, of om te hiken voor het goede doel. Desalniettemin heeft Quetzaltenango ook genoeg te bieden als het om restaurantjes en accommodatie gaat, maar bovenal, cultuur. De Maya cultuur is hier nog erg aanwezig, en het is natuurlijk ontzettend bijzonder om hier nog zoveel van te kunnen meemaken. Ga je naar Guatemala en wil je echt cultuur snuiven? Dan is Quetzaltenango ‘the place to be’! Daarnaast is het natuurlijk nooit weg om zelf als vrijwilliger aan de slag te gaan, of een Spaans cursus te nemen.

Quetzaltenango
Quetzaltenango

Antigua

Antigua is een toeristisch stadje op ongeveer een half uur afstand van de hoofdstad, Guatemala-stad, ligt. Omdat de Spanjaarden dit gebied veroverd hebben is Antigua vooral een attractie vanwege de prachtige koloniale gebouwen. Antigua is klein en overzichtelijk, je zult er dan ook niet snel verdwaald raken. Overigens is Antigua de perfecte plaats om tijdens de paasweek te zijn, ‘Semana Santa’, er zijn dan vele evenementen in de stad en zijn er leuke dingen te bezichtigen, zoals de processies en de bloementapijten, ‘Alfombras’.
Vraag gratis een offerte aan

Panajachel

Panajachel ligt aan het meer Atitlan dat ook wel het mooiste meer van de wereld wordt genoemd, dit omdat het omringt is door 12 vulkanen, en dus een prachtig uitzicht creëert. Lekker genieten van een terrasje aan het meer met dit uitzicht is zeker niet verkeerd, en als je nog souvenirtjes moet inslaan dan ben je hier op het goede adres. Een boottour op het meer biedt de mogelijkheid om langs de vulkanen te varen en meer te weten te komen over het gebied. Panajachel is een drukbezocht stadje, maar biedt ook de mogelijkheid om met een bootje naar andere, rustigere, plaatsjes rondom het meer te gaan.

Panajachal
Panajachal

Flores

Flores is een plaatsje in het noorden van Guatemala, in het departement Petén. Het grootste gedeelte van deze plaats ligt als een eilandje in het meer van Petén Itza. Dit zorgt wederom voor een leuk uitzicht, maar ook is het leuk om met een bootje of waterfiets over het meer te gaan, om bijvoorbeeld naar het museum te varen, waar je Maya artefacten kunt bezichtigen. Als je er dan toch bent, vergeet niet ook Tikal te bezoeken, waar je niet alleen de Maya ruïnes kan bewonderen maar ook heerlijk van de natuur kunt genieten, zoals van de apen en mooie vogels in de jungle!

Maya-tempel Guatemala
Maya-tempel Guatemala


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen