Rondreizen in Guatemala

Guatemala rondreis
Guatemala rondreis

Guatemala is een land in Midden-Amerika en prachtig om doorheen te reizen. Het wordt ook wel het land met de eeuwige lente genoemd, omdat het klimaat er zo aangenaam is. Ook het hoogland is typisch voor Guatemala. Als je gaat rondreizen met de auto kan je op je gemak alles bezichtigen. Wel zijn niet alle wegen in goede staat, al heeft dit ook weer zijn charmes. Voordat je op reis gaat naar Guatemala is het daarom handig om deze praktische tips door te lezen.

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Guatemala wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum & inentingen

Je hoeft geen visum aan te vragen voor Guatemala. Zodra je het land binnenkomt krijg je namelijk een toeristenvisum. Hiermee kan je 90 dagen in het land blijven. Verlengen kan bij het immigratiekantoor. Wel dien je een geldig paspoort te hebben voor je reis. Ook moet dit bij vertrek nog zes maanden geldig zijn.

De inenting tegen gele koorts is verplicht in Guatemala als je in de 7 dagen voor aankomst in Guatemala in een gele koorts land bent geweest. Ongeacht je verblijfsduur worden ook de inentingen tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Verblijf je langer dan 3 maanden in Guatemala? Dan worden ook de inentingen tegen hepatitis A, rabiës, buiktyfus en tuberculose aangeraden. Er komt ook malaria voor in Guatemala, alleen in gebieden die lager liggen dan 1.500 meter. Gebruik, indien je deze gebieden bezoekt, malariapillen, DEET en een klamboe bij het slapen. Vraag gratis een offerte aan

Vervoer

Het vervoer per auto in Guatemala is te doen. De afstanden zijn vrij kort maar de wegen zijn niet overal in goede staat. Sommige wegen zijn niet verhard en bij regen dus onbegaanbaar. Ook ontbreekt het benzinestation nog wel eens langs de onverharde wegen, hier moet je dus rekening mee houden. Pas op met de vele bochten en hellingen in de hooglanden. Je kan een auto huren in de grote steden in Guatemala, wel moet je ouder zijn dan 25 jaar. Ook hebben de inwoners van Guatemala een ruig rijgedrag, pas daarmee op. Over het algemeen is onder de inwoners de chickenbus het meest gebruikte vervoersmiddel. Die brengen je werkelijk overal naartoe en stoppen waar jij dat wilt. Dit zijn vaak volle en oude bussen, in de grote steden rijden wel bussen die wat luxer zijn. Shuttlebusjes rijden tussen de toeristische plekken. De boot is ook een vervoersmiddel dat gebruikt wordt. Zo is de stad Livingston alleen per boot te bereiken. Dorpjes aan het Atitlánmeer zijn met kleine bootjes te bereiken. Tot slot rijden er in de grote steden taxi's, spreek wel vooraf een prijs af.

Klimaat

Het klimaat van Guatemala is tropisch, waardoor de temperaturen nauwelijks door het jaar heen variëren. De temperatuursverschillen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen. Tot 800 meter heerst er een vochtig en heet klimaat, met maximum temperaturen van 40 graden. Kom je boven de 1.600 meter dan is het klimaat gematigd en liggen de temperaturen een stuk lager met als maximum gemiddeld 25 graden. In de bergen kan het in de nacht behoorlijk koud worden. Het regenwoud heeft juist weer een heel vochtig klimaat, maar wel warm. Van mei tot oktober loopt het regenseizoen, waar veel hevige en korte buien kunnen vallen.

Guatemala rondreizen
Guatemala rondreizen

Bevolking

De bevolking van Guatemala wordt door een groot deel vertegenwoordigd door de Indianen. Bijna 55 procent van alle inwoners stamt namelijk af van de Maya-indianen. Ook blanken en Garífuna's (Afrikaans-indiaans) wonen er. Een groot deel is van Spaans-indiaanse afkomst. De voertaal in Guatemala in Spaans, maar er worden nog veel meer inheemse talen gesproken.

Wat je niet mag missen

Tikal is eigenlijk iets dat je echt niet mag missen als je in Guatemala bent. Het is een van de grootste Mayasteden uit de Klassieke Periode. De restanten van de stad zijn prachtig en worden door velen gezien als een wereldwonder. Ook de stad Antigua, in de vallei van Panchoy, is een populaire bezienswaardigheid. Het is de mooiste en oudste stad van het land en misschien wel heel Midden-Amerika. De stad heeft een koloniale bouwstijl met leuke marktjes en mooie huizen. Een ander mooi plekje dat je niet mag missen is Semuc Champey. In de subtropische jungle ligt een oase van azuurblauwe waterplateaus, iets heel bijzonders.

Semuc Champey
Semuc Champey
Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen