Vulkanen in Guatemala

Vulkanen in Guatemala
Vulkanen in Guatemala

Guatemala is het land van de vulkanen. Door heel het land zijn deze prachtige bergen te vinden. Zo worden Quetzaltenango, Lago Atitlan en Antigua allemaal omringd door meerdere vulkanen. Dit is zeer goed mogelijk, doordat er wel 33 vulkanen in Guatemala te vinden zijn!

Heb je weinig kennis van Guatemala? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vulkanenland

Het kleine land Guatemala heeft voor het oppervlakte vrij veel vulkanen. Enkele van deze vulkanen zijn zelfs nog actief. Naast dat vulkanen het landschap 'domineren', is de dichte jungle, ruïnes, indiaanse bevolking en nog veel van de oude Mayacultuur hier te vinden. Een schilderachtige en historische stad is Antigua, de eerste hoofdstad van Guatemala. In 1773 werd de stad verwoest door een aardbeving, veel werd hierna opgeknapt. Bijzonder aan de stad is bovendien dat je een prachtig uitzicht hebt op wel drie vulkanen.

Beklimming vulkaan

Veel reizigers die Guatemala bezoeken voor de vulkanen, willen deze ook beklimmen. Er worden door lokale ondernemers vele trips aangeboden naar de vulkanen. Je hebt ze bovendien in ieder formaat. Er kan een halve dag geklommen worden, een dag, een dag en vervolgens een overnachting op de vulkaan of zelfs meerdaagse tochten. Bij het beklimmen van een vulkaan wordt er altijd aangeraden een ervaren gids mee te nemen en goed naar de veiligheid te vragen. Hierbij zijn goede schoenen, een hoofddeksel (hoed of pet) en natuurlijk water zeker nodig. Vraag gratis een offerte aan

Bekendste vulkanen

De hoofdstad van Guatemala is Guatemala-Stad. De meeste vulkanen die beklommen worden liggen hier ten zuiden van. Ook rondom de oude hoofdstad Antigua en bij Lago Atitlan liggen een aantal vulkanen. Er zijn 33 vulkanen in Guatemala, maar een aantal daarvan zijn het bekendst of misschien we het mooist.

Volcán de Agua 
Veel toeristen die Antigua bezoeken, gaan ook op vulkaanexcursie naar de Volcán de Agua, omdat het maar een paar kilometer van de stad af ligt. De Agua is een vulkaan van 3.765 meter en niet meer actief. De vulkaan kan goed beklommen worden in de maanden januari tot en met april. In 4 tot 5 uur heb je de top bereikt.

Volcán de Pacaya (actief)
De Pacaya is een actieve vulkaan van 2.250 meter hoog. Op 45 minuten rijden van Guatemala-Stad ligt de vulkaan, die tevens deel uitmaakt van een nationaal park met dezelfde naam: Volcán de Pacaya. De vulkaan is waarschijnlijk zo populair onder toeristen omdat de actieve vulkaan een aantal spectaculaire uitbarstingen heeft gehad. Al deze uitbarstingen zijn van zeer dicht bij te bewonderen. De vulkaan is nog actief omdat het aan de 'Ring van Vuur' ligt. Dit is een gebied dat rondom de Grote Oceaan ligt en waar bovengemiddeld veel vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voorkomen.Volcán de Fuego (actief)

Op 16 kilometer afstand van Antigua ligt de meest actieve vulkaan van het land. De Volcán de Fuego is 3.763 meter hoog en nog zeer actief. Zo liep er in 2012 nog lava en as uit de vulkaan, waardoor er meer dan 33.000 mensen geëvacueerd moesten worden. De bergwanden van de vulkaan zijn namelijk bevolkt.


Volcán Tajumulco

Ook de Tajumulco is een slapende of dode vulkaan. Met zijn 4.220 meter is het de hoogste vulkaan en berg van Guatemala en Centraal-Amerika. Afgelopen eeuwen zijn er geen uitbarstingen meer geregistreerd. Wel kan de vulkaan nog beklommen worden, al moet dit zeer langzaam worden gedaan vanwege de grote hoogte.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen