Backpacken in Laos

Wat Si Saket tempel, Vientiane
Wat Si Saket tempel, Vientiane

Laos staat het meest bekend om de indrukwekkende ongerepte natuur. In het land vind je vele bergen, rivieren, regenwouden, watervallen en een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. De Mekong rivier is de bekendste vanwege de 4.000 eilandjes en stroomversnellingen. Hetgeen dat centraal staat in het land is de Boeddha. Er zijn dan ook veel tempels en beelden te vinden. Verspreid over het land zijn er ook nog sporen te zien van de Vietnamoorlog. Een ideaal land voor backpackers dus.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereiding

Om te kunnen backpacken in Laos, dien je allereerst over een paspoort te beschikken die na vertrek uit Laos nog 6 maanden geldig is. Daarnaast is er ook een visum vereist. Een visum kan aangevraagd worden bij de ambassade van Laos in Brussel.

De gezondheidszorg in Laos is slecht ontwikkeld. Aangeraden wordt om de aanbevolen vaccinnaties te nemen en een EHBO-koffertje in de rugzak te bewaren om zoveel mogelijk een ziekenhuisbezoek te voorkomen. Verder wordt er ook geadviseerd om geen water rechtstreeks uit de kraan te drinken. Het kraanwater moet voor gebruik eerst gekookt worden om de bacteriën te doden. Natuurlijk is het wel mogelijk om water te drinken uit de flessen die worden verkocht in winkels.

De munteenheid van Laos is de kip, waarbij € 1,- ongeveer gelijk staat aan 11 kip. Belangrijk om te weten is dat er alleen geldautomaten in de grote plaatsen van Laos zijn. Handig is om voldoende contant geld mee te nemen. In sommige toeristische plaatsen wordt ook de creditcard geaccepteerd.

Laos kent een tropisch klimaat waardoor de temperaturen hoog kunnen oplopen. Raadzaam is dan ook om katoenen kleding mee te nemen. In de avonden kun je het beste shirts met lange mouwen en broeken met lange broekspijpen dragen om je te beschermen tegen de muggen. Bij wandelingen in de bergen is het handig om een dik vest of een sweater te dragen.

Wat verder nog goed is om mee te nemen is een zachte tas, een verdeelstekker, zonnebrandcrème, een zonnebril, een zaklantaarn, een zakmes, een (digitale) camera, oordopjes, een reisgids, een lakenzak en goed ingelopen wandelschoenen en slippers. Wanneer je in het regenseizoen wilt backpacken in Laos, dan wordt een paraplu en een poncho aangeraden. Uiteraard wordt er ook veel ter plaatse verkocht in het land.

Alleen als vrouw backpacken

In Laos hoeft een vrouw zich niet onveilig te voelen in Laos. De bevolking is erg vriendelijk en zal nooit een vinger naar je uitsteken. Als vrouw kun je er op alle tijden van de dag en nacht over straat lopen. Verder is het wel erg belangrijk om nooit een Laotiaanse monnik aan te raken, hij mag namelijk nooit lichamelijk in contact komen met een vrouw. Een man mag dit overigens wel. Vraag gratis een offerte aan

Bijzondere plekjes

Om er verzekerd van te zijn dat je de bijzonderste plekjes hebt gezien tijdens het backpacken in Laos, wordt hieronder alvast een overzicht gegeven van de bezienswaardigheden en gebieden die je niet mag missen:
- Het Buddha Park (Xieng Khuan) waar tientallen Boeddhabeelden staan;
- De Tham Phou Kham grot waarin een bronzen Boeddhabeeld te vinden is;
- De zijrivier van de Mekong, waar je kunt genieten van de mooie omgeving tijdens een kajaktocht;
- Vang Vien waar je een prachtig uitzicht hebt over de hoge bergen begroeid met struiken en bomen;
- Muang Sing waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen en waar een lokale kleurrijke markt te vinden is;
- Het Bolavenplateau waar je niet alleen koffieplantages aantreft maar ook de indrukwekkende tweelingwaterval Tad Fane van 120 meter hoog.

Kortom: het betaalbare Laos is met haar uitgebreide aanbod een perfect land voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke backpacker!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen