Reizen in... Laos

Boeddha park in Vientiane
Boeddha park in Vientiane

Over het algemeen is reizen in Laos veilig, maar toch komen kleine misdrijven regelmatig voor. Op dit moment lijkt het erop dat er in Laos zelfs enigszins een stijgende lijn in zit. Het is voornamelijk van belang voorzichtig te zijn met officiële documenten, zoals paspoorten en tickets. Vermijd daarnaast grote bedragen met je mee te dragen. Reizigers moeten zich in Laos ten alle tijde kunnen identificeren, en er wordt dan ook vereist paspoorten of ID documenten bij je te dragen. Indien het niet mogelijk is om deze papieren te laten zien als er naar gevraagd wordt, kan er een forse boete opgelegd worden. Met name buiten de steden, in de kleinere dorpen op het platteland is het voor bezoekers het minst veilig. Vermijdt dan ook afdwalingen van de grotere wegen.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Drugs en shakes

Daarnaast zijn drugs een groot probleem in Laos. De straffen op het gebruik van drugs liegen er niet om, en het wordt dan ook ten zeerste afgeraden om van aangeboden drugs gebruik te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld met grote regelmaat metamfetamine verwerkt in 'happy' of 'special' shakes. Wees dus ook voorzichtig met het aannemen van drankjes en eten van vreemden.

Gezondheid

Tijdens het plannen van een reis naar Laos, is het van belang ten minste drie weken voor de reis medisch advies met betrekking tot inentingen en endemische ziekten op te vragen bij de huisarts of de GGD. Drink alleen uit gesealde flessen water en nuttig geen zuivelproducten, ongekookt vlees en vis, salades en fruit. Het niveau van de medische zorg in Laos is niet erg hoog, en buiten de hoofdstad zijn er niet veel faciliteiten voor noodgevallen. Het wordt reizigers aangeraden om een algemene medische verzekering af te sluiten, aangezien evacuatie erg duur is. Reizigers met een onstabiele gezondheid wordt het afgeraden om naar Laos te reizen. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie – 191
Ambulance – 195
Fire – 190

Alleen reizen in Laos

Er worden tot op heden nog niet heel veel groepsreizen georganiseerd, aangezien Laos nog niet heel toeristisch is. Het is nog vrij ongewoon om een grote tourbus voorbij te zien komen in Laos. Laos is echter een veilig land om met vrienden of alleen te reizen, dus laat je daardoor niet afschrikken. Een van de beste, of slechtste dingen, afhankelijk hoe je ertegenaan kijkt, is hoe makkelijk je andere reizigers tegenkomt tijdens je reis door Laos. Als je alleen reist is de kans zeer groot dat je andere reizigers tegenkomt, sowieso voor een tijdje; het is zeldzamer als je niemand tegen zou komen. Bovendien zijn de inwoners van Lao zeer vriendelijk en gastvrij, waardoor dit nog onmogelijker wordt.

Zoals overal ter wereld is het natuurlijk veiliger en makkelijker om te reizen met anderen, maar zolang je je gezond verstand gebruikt, is alleen reizen zeer veilig. Jaarlijks gaan er tienduizenden mensen alleen op pad. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht; maak kopieën van je belangrijke documenten, houdt contact met familie en vrienden.. Er is geen gebrek aan internet op Laos, en anders is er nog altijd de mogelijkheid van het versturen van ouderwetse postkaarten om het bezorgde thuisfront op de hoogte te houden. Mocht het echter toch voorkomen dat je in een vervelende situatie terecht komt, aarzel dan niet om een lokale bewoner om hulp te vragen. De Laotianen zijn erg vriendelijk en behulpzaam, ook als je de taal niet spreekt zullen zij proberen om iemand te vinden die je kan helpen.

Bekijk dit filmpje voor een indruk van hoe mooi Laos als reisbestemming is!

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen