Vang Vieng, populair bij natuurliefhebbers

Bootjes in Vang Vieng
Bootjes in Vang Vieng

Vang Vieng is een klein plaatsje gelegen aan Route 13, op de weg van Vientiane naar Luang Prabang. Vang Vieng is prachtig gelegen tussen indrukwekkende kalksteenformaties en is mede door de mooie ligging zeer geliefd natuurliefhebbers en bij backpackers. Een andere reden dat Vang Vieng zo populair is geworden is de relaxte, laidback sfeer die er in het dorpje hangt. Veel rugzaktoeristen liggen in de restaurants/bars onderuit gezakt op kussens naar series als Friends te kijken die eindeloos herhaald worden.

Sommigen vinden het hier helemaal geweldig, anderen vinden het daarentegen helemaal niks. Maar het kan niet ontkend worden dat Vang Vieng de laatste jaren erg is veranderd, het ene guesthouse na het andere werd hier geopend. Van een echt authentiek Laotiaans dorpje is dan ook weinig meer over. Ook zijn er helaas nog steeds toeristen die zich voor vertrek niet goed inlezen over de cultuur en de gebruiken in Laos. Zo zie je regelmatig jonge vrouwen met alleen een bikini aan door de straten van Vang Vieng lopen, iets wat naar mijn persoonlijke mening hier niet kan...

Wat ook erg populair is in Vang Vieng is het ‘tubing’; op een binnenband van een vrachtwagen de Nam Song rivier afdrijven. Langs de oevers van de Nam Song rivier zijn diverse barretjes, zodat er altijd even een stop gemaakt kan worden om al liggend in de band een drankje te drinken. Het tubing is voor iedereen goed te doen, omdat er onderweg niet echt stroomversnellingen zijn. Als je het ‘tubing’ niet leuk vindt, maar toch iets sportiefs wilt doen, kun je ook gaan kajakken op de Nam Song rivier. Doe het rustig aan, zodat je ook nog de tijd hebt om van de mooie, groene omgeving te genieten.

In de omgeving van Vang Vieng zijn ook een aantal grotten te bezoeken. Het is wel aan te raden om de grotten met een gids te bezoeken. Bekende grotten in de omgeving van Vang Vieng zijn de Tham Jang, Tham Phu Kham en Tham Sang.

Hieronder vind je alvast een aantal accommodaties waar je tijdens het verblijf in Vang Vieng zou kunnen slapen:

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Elephant Crossing

Bijna elke kamer in dit hotel heeft een mooi uitzicht over de Nam Song rivier en de karstbergen. Kamers zijn comfortabel en het ontbijt is inclusief. Voor meer informatie en prijzen kun je kijken op de website van het Elephant Crossing Hotel.

Ban Sabai Bungalows

Op een prachtige locatie aan de Nam Song rivier vind je de Ban Sabai Bungalows. Dit resort beschikt over een restaurant/bar aan de rivier waar je van een hapje en een drankje kunt genieten. Dit Riverside Restaurant serveert gerechten uit zowel de Aziatische als Westerse keuken. Meer informatie en prijzen kun je vinden op de website van Ban Sabai Bungalows. Vraag gratis een offerte aan

Vang Vieng Eco Lodge

De Vang Vieng Eco Lodge is ca. 15 minuten buiten Vang Vieng gelegen. Als je van rust houdt, is dit een prima accommodatie. Kamers zijn simpel, maar schoon. Het eenvoudige restaurantje aan de rivier heeft een kleine menukaart. De ligging van de Vang Vieng Eco Lodge is erg mooi, maar als je dichtbij het kleine centrum van Vang Vieng wilt verbijven, is dit resort wellicht niet echt geschikt. Kijk op de website van Vang Vieng Eco Lodge voor meer informatie.

Dit zijn slechts een paar van de accommodaties die in Vang Vieng te vinden zijn. Naast bovengenoemde hotels zijn er ook voldoende guesthouses te vinden in Vang Vieng.

De reistijd van Vang Vieng naar Vientiane bedraagt ca. 3 tot 4,5 uur; de reistijd van Vang Vieng naar Luang Prabang bedraagt ca. 6 tot 10 uur, afhankelijk van type bus waarmee je reist. Een mini-busje is natuurlijk een stuk sneller dan een grote, normale bus.

Geschreven door Dave

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen