Mooiste steden van Laos

Vang Vieng
Vang Vieng

Laos wordt vaak een beetje overschaduwd door de buurlanden Vietnam, Cambodja en Thailand, en dat terwijl er zo veel te zien is. Laos is een land met ongerepte natuur. Het is voornamelijk bergachtig met tropische wouden. Rondom de delta's van de rivieren is het vlakker. Naast deze bijzonder mooie natuur vind je er ook enkele prachtige steden waar je duidelijk de historische invloeden terug kunt zien. De mooiste steden van Laos vind je hier.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Luang Prabang

Deze historische stad is een van de best bewaarde van Azië. Het is dan ook niet voor niets een UNESCO-werelderfgoed. In en rondom de stad vind je vele historische gebouwen en tempels die nog in verrassend goede staat zijn. Er leven dan ook veel monniken in Luang Prabang. Dit zorgt voor een rustige, serene en relaxte sfeer in de stad.

Enkele dingen in Luang Prabang die je gezien moet hebben zijn de Wat Xieng Thong tempel en de Phu Si. Phu Si is een heuvel die, wanneer je hem beklommen hebt, een prachtig uitzicht biedt over de stad. Zeker de moeite waard om hier omhoog te klimmen. Tevens vind je ongeveer 30 kilometer buiten de stad de Kuang Si waterval. Dit is een van de mooiste watervallen van Azië.

Luang Prabang
Luang Prabang

Vientiane

Dit is de hoofdstad van Laos. Vientiane heeft zo'n 250.000 inwoners, niet te vergelijken dus met andere hoofdsteden in Azië, zoals Bangkok. Vientiane voelt dan ook meer als een groot dorp dan als een grote stad. Vientiane is wel heel erg mooi. Je ziet er duidelijk Franse invloeden terug. Er is zelfs een gehele Franse wijk.

Enkele bezienswaardigheden die de stad zo bijzonder maken zijn de Pha That Luang, een boeddhistische stoepa, en de Wat Si Saket, de mooiste tempel van de stad. In de Wat Si Saket vind je meer dan 300 Boeddhabeelden. Sommige van deze beelden zijn al enkele eeuwen oud. Ook de Patuxai is mooi om te zien. Dit is als het ware de Arc de Triomphe van Laos.

Vientiane
Vientiane
Vraag gratis een offerte aan

Vang Vieng

Vang Vieng is een kleine stad met maar 25.000 inwoners. Ondanks dat het een kleine stad is komen er toch veel toeristen en dan voornamelijk backpackers. De stad ligt in een prachtige omgeving en er hangt een erg gezellige en relaxte sfeer. De stad is wel redelijk westers georiënteerd door alle toeristen die er komen. Voordeel is wel dat je er veel leuke barretjes en restaurantjes vindt. De stad is voornamelijk populair vanwege het 'tuben' wat je er kunt doen: met een grote rubberen band dobber je over de rivier en geniet je van het uitzicht. Onderweg kun je vele barretjes en restaurantjes, gelegen aan het water, aandoen. Superleuk om te doen, maar pas wel op.

Vang Vieng tubing
Vang Vieng tubing

Pakse

Deze stad is de grootste stad van Zuid-Laos. Pakse is gelegen aan twee belangrijke rivieren: de Se Don en de Mekong rivier. Rondom de stad liggen vele bergen en vruchtbare vlaktes. De omgeving is dan ook prachtig met veel natuurschoon. Zo vind je verschillende watervallen rondom de stad. De mooiste is de Phapheng waterval. Deze ligt op de grens van Laos en Cambodja en is de grootste waterval in heel Laos. In Pakse zelf vind je enkele mooie tempels die een bezoekje waard zijn, maar het gaat vooral om de omgeving. Die is absoluut de moeite waard om te zien.

Phapheng waterval
Phapheng waterval
Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen