Tripoli

Gebouwen en huizen in Tripoli
Gebouwen en huizen in Tripoli

Tripoli is met zijn 500.000 inwoners de tweede grootste stad in Libanon. Ongeveer 80% van de bevolking is soennitisch moslim. Winkelen kun je het beste in het souks kwartier, waar diverse gespecialiseerde ambachten zijn zoals kleermakers, juweliers, parfum makers en zeepmakers.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tripoli
Plaatsen in de buurt van Tripoli (Libanon) :
 • Beiroet (70 km)
 • Tyrus (Sour) (143 km)
 • Ervaringen

  op 12 oktober 2014 plaats: Tripoli, reisperiode: juli 2014

  Tripoli is een zeer mooie plek aan het strand was het heel gezellig omdat er cafetjes letterlijk op het strand stonden en toen was er ook de wereldbeker van voetbal, er stond daar elke avond een super groot scherm met veel mensen en je kon daar iets drinken en je amuseren en iets eten enz. eigenlijk heb ik een woord over libanon: schitterend

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tripoli

  Al-Qart‚wiyat Madrassa (Tripoli)

  Al-Qartâwiyat Madrassa is een madrassa (koranschool) en tevens een moskee, daterend uit de 14e eeuw. De fijn gedecoreerde plafonds zijn bijzonder om te zien, evenals de elegante zwart/witte voorgevel. Hiermee is het waarschijnlijk het meest sierlijke gebouw van Tripoli.

  Kerken in Tripoli (Tripoli)

  Naast verschillende moskeeën zijn er ook zo'n 20 kerken in deze Libanese stad. De Grieks Romeinse kerk is pas opgericht in 2011, in tegenstelling tot de ruïnes van de Church of St. John of the Pilgrims Mount. Deze kerk komt al voor in manuscripten uit de tijd van de kruisvaarders.

  Taynal Moskee (Tripoli)

  De Taynal Moskee wordt gezien als het meest interessante gebouw van de stad Tripoli. Het ligt in de wijk Abou Samra en werd gebouwd op de ruïnes van een Karmelieten kerk. De Mammelukse emir Saif ed-Dine gaf in 1336 de opdracht tot de bouw. Er zijn nog steeds kenmerken van de originele kerk te zien. Het portaal stamt uit de 14e eeuw en is opgetrokken in Arabische stijl. De aangrenzende koepel mausoleum bevat de tombe van de stichter van de moskee. Bij bezichtiging van deze moskee is het dragen van correcte kleding een vereiste.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Libanon bekijken.

  Vervoer

  Het is makkelijk om in Libanon rond te reizen. Het beste kan er gereisd worden met (grote) bussen. Deze bussen vertrekken vanaf 1 of meerdere punten in elke stad. Naast de bussen is het mogelijk om een taxi te huren.

  Geschiedenis

  De stad is zo'n 1400 jaar voor Christus gesticht. Het is de hoofdstad geweest van Tyrus, Sidon, Arados en Graafschap Tripoli. Doordat er zo weinig informatie over de geschiedenis van Tripoli te vinden is, denken onderzoekers dat deze stad niet echt belangrijk is gewest.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tripoli