Kamperen in Litouwen

Bord verwijzing naar tent, kamperen, Litouwen
Bord verwijzing naar tent, kamperen, Litouwen

Litouwen behoort, net als Estland en Letland, tot de drie Baltische Landen. De laatste jaren begint het toerisme in dit land zich erg te ontwikkelen. Ondanks dat er nog niet veel grote campings zijn is Litouwen een prima land om te kamperen. Naast de grotere campings die er al zijn, zijn er ook veel kleine campings te vinden in Litouwen. Het aanbod van faciliteiten kan wel erg per camping verschillen. In Litouwen is het zelfs mogelijk om op het platteland vrij te kamperen. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet op particulier terrein of in een Nationaal Park gaat kamperen. De natuur die rondom de campings aanwezig is, is prachtig te noemen. Verder beschikt Litouwen over mooie stranden met helder water, schone steden en straten en vriendelijke mensen.

Heb je weinig kennis van Litouwen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Feest

Ieder jaar is het eerste weekend van augustus belangrijk en bijzonder in Litouwen. Dan komen families bij elkaar om bloemen op graven te leggen, feest te vieren en onderhouden van de familiebanden. Een soort familieweekend dus. Veel families huren voor dit weekend een camping volledig af. Mocht je dus in augustus willen gaan kamperen in Litouwen, is dit iets om rekening mee te houden.

Het is trouwens ook goed mogelijk dat in andere weekenden campings afgehuurd zijn voor familiefeesten, personeelsfeesten of trouwerijen. In Litouwen is het dan heel gangbaar een weekend feest te vieren op de camping met z'n allen. Het is daarom misschien verstandig van te voren een camping te reserveren, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt als je naar Litouwen gaat om te kamperen.

Veiligheid

Er bestaan veel vooroordelen over de veiligheid in Litouwen. Uit cijfers en ervaring is inmiddels gebleken dat de veiligheid rondom de campings in Litouwen zelfs beter is dan de veiligheid in Nederland. De meeste campings in Litouwen zijn bewaakt, wat zorgt voor een veilig gevoel. Natuurlijk blijft het altijd verstandig om op waardevolle spullen, geld en papieren te passen. Vraag gratis een offerte aan

Verkeer

De meeste mensen die gaan kamperen gaan met de eigen auto naar Litouwen. In het land zijn voldoende wegen die naar de campings leiden. De meeste wegen hebben een redelijke tot goede staat. Af en toe kom je een verharde grindweg tegen, waar niet echt optimaal te rijden is. Over het algemeen is het erg rustig op de wegen in Litouwen. De maximale snelheid is in Litouwen binnen de bebouwde kom 50 kilometer per uur, en buiten de bebouwde kom 90 kilometer per uur. De snelwegen in Litouwen bestaan uit gescheiden rijbanen met elk vier rijstroken. De maximale snelheid op snelwegen is 110 kilometer per uur. Over het algemeen wordt er goed aan deze snelheden gehouden in Litouwen.

Verder moet er altijd dimlicht gevoerd worden, en een verbandtrommel en brandblusser zijn verplicht in de auto. In de periode van november tot april zijn ook winterbanden verplicht.

Natuur

De natuur rondom de campings in Litouwen is prachtig en zeer uitgebreid. Er zijn genoeg plekken om een heerlijke kampeervakantie in de natuur te houden. Voor de kust in het westen van Letland ligt de landtong Neringa. Hier bevindt zich een prachtig beschermd natuurgebied. Dit gebied is beroemd door onder andere de wandelende duinen en een uitgebreide vegetatie. Het dorpje Nida ligt ook op deze landtong. Dit dorp ligt dicht bij Rusland en is al een aantal keren verplaatst om aan de wandelende duinen te ontkomen.

Het dorpje Nida is te bereiken door vanuit Klaipéda de veerboot te nemen. Als een soort milieubelasting moet je op de landtong tol betalen. Alles bij elkaar kan het dus een redelijk prijzig uitstapje worden. Als je het niet te prijzig wilt maken is vanaf camping Ventaine, in Venté, Nida ook te bereiken ter voet of met de fiets. Deze camping is een prima optie om de camper, caravan of tent te plaatsen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen