Reisadvies: is Litouwen een veilig vakantieland?

Reisadvies Litouwen
Reisadvies Litouwen

Interesse in een vakantie naar Litouwen of een stedentrip naar Vilnius? Dan wil je vooraf natuurlijk weten wat het reisadvies voor Litouwen is. Litouwen is een mooi en veilig vakantieland met een positief reisadvies. Alle belangrijke informatie over het reisadvies voor Litouwen lees je in dit artikel.

Litouwen is een van de drie Baltische Staten. Vooral de hoofdstad van Litouwen wordt steeds populairder. De bruisende hoofdstad Vilnius is de perfecte mix van indrukwekkende bezienswaardigheden en gezellige straatjes en pleintjes met winkeltjes, restaurants en cafés. Het centrum wordt ook wel het 'Rome van de Baltische Staten' genoemd en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het is zeker een aanrader om deze hoofdstad te bezoeken en vervolgens de rest van Litouwen te ontdekken. Het is een mooi en veilig vakantieland met een positief reisadvies.

Heb je weinig kennis van Litouwen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Litouwen

Het reisadvies voor Litouwen is groen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's en de veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die in Nederland. Momenteel geldt er nog de noodtoestand door de inval van Rusland in Oekraïne. Dit heeft geen directe invloed op het reizen door Litouwen, maar houdt in dat de autoriteiten meer controles kunnen uitvoeren aan de grens met Rusland en Belarus.
Reisadvies Litouwen

Onveilige gebieden in Litouwen

Er zijn geen bieden in Litouwen die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Litouwen

Litouwen is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico’s. De hoofdstad van Litouwen, Vilnius, is een veilige stad en ook zonder bijzondere veiligheidsrisico’s. Zowel in het land als in Vilnius komt lichte criminaliteit zoals zakkenrollerij voor, vooral in het openbaar vervoer, nachtclubs, bars, restaurants en toeristische plekken. Een andere vorm van criminaliteit in Litouwen zijn autodiefstallen. Laat jouw voertuig nooit onbeheerd achter.

Hoofdstraat in Vilnius
Hoofdstraat in Vilnius

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Litouwen is een geldig reisdocument vereist. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd in Litouwen. De LHBTI-gemeenschap krijgt steeds meer rechten, maar dit wordt nog niet door het hele land geaccepteerd.
  • Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten in Litouwen. Daarnaast mag je ook geen foto’s maken van sommige overheidsgebouwen en -infrastructuur. Dit wordt meestal aangegeven met borden.
  • Alcoholische dranken zijn in winkels alleen op bepaalde tijdstippen te verkrijgen.
  • In Litouwen wordt streng opgetreden tegen openbaar dronkenschap. Openbaar dronkenschap wordt bestraft met een boete.
  • Het bezitten of gebruiken van drugs is strafbaar in Litouwen. Er kunnen hier hoge straffen op staan.

Link

Voor het meest actuele reisadvies voor Litouwen kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen