Reisadvies: is Litouwen een veilig vakantieland?

Vilnius met luchtballonnen
Vilnius met luchtballonnen

Litouwen is een mooi en veilig vakantieland. Er komt kleine criminaliteit voor, maar verder zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Wil jij op vakantie naar Litouwen? Lees verder voor meer informatie over de veiligheid in Litouwen.

Heb je weinig kennis van Litouwen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Litouwen

Litouwen weigert Nederlandse reizigers toegang tot het land. Door de sterk gestegen besmettingsgraad van het coronavirus in Nederland zijn toeristische reizen naar Litouwen niet meer mogelijk. Hierdoor is het reisadvies voor Litouwen oranje. Alleen Litouwse staatsburgers of buitenlanders met een verblijfsvergunning of werkvergunning voor Litouwen worden toegelaten in het land. Voor hen geldt echter wel een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen, een verplichte registratie en is het verplicht om een test af te laten nemen. 

Huidig reisadvies voor Litouwen

Onveilige gebieden Litouwen

Er zijn geen onveilige gebieden in Litouwen.

Veiligheid Litouwen

Litouwen is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico’s. De hoofdstad van Litouwen, Vilnius, is een veilige stad en ook zonder bijzondere veiligheidsrisico’s. Zowel in het land als in Vilnius komt lichte criminaliteit zoals zakkenrollerij voor, vooral in het openbaar vervoer, nachtclubs, bars, restaurants en toeristische plekken. Een andere vorm van criminaliteit in Litouwen zijn autodiefstallen. Laat jouw voertuig nooit onbeheerd achter.

Hoofdstraat in Vilnius
Hoofdstraat in Vilnius

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Litouwen is een geldig reisdocument vereist. Dit mag een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd in Litouwen. De LHBTI-gemeenschap krijgt steeds meer rechten, maar dit wordt nog niet door het hele land geaccepteerd.
  • Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten in Litouwen. Daarnaast mag je ook geen foto’s maken van sommige overheidsgebouwen en -infrastructuur. Dit wordt meestal aangegeven met borden.
  • Alcoholische dranken zijn in winkels alleen op bepaalde tijdstippen te verkrijgen.
  • In Litouwen wordt streng opgetreden tegen openbaar dronkenschap. Openbaar dronkenschap wordt bestraft met een boete.
  • Het bezitten of gebruiken van drugs is strafbaar in Litouwen. Er kunnen hier hoge straffen op staan.

Link

Informeer de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies van Litouwen.

Accommodatietip

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en heeft een rijke cultuur. Het is een leuke stad voor een stedentrip, maar ook als start- of eindpunt van een rondreis door Litouwen. Onze accommodatietip voor Vilnius is het Best Western Naujasis Vilnius****.

Heeft u interesse in een reis naar Litouwen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen