Cape Maclear

Mooi plaatje van Cape Maclear
Mooi plaatje van Cape Maclear

Cape Maclear is een vissersdorpje aan het Malawimeer. Het heeft een weg die naar het centrum leidt. Hier zijn een aantal hostels, duikwinkels en groente- en fruitverkopers langs de weg te vinden. Het levenstempo is hier zeer traag, mensen leven hier rustig en ontspannen en kennen geen haast. Er wonen ongeveer 10.000 personen en de vissersmannen wonen in het centrum van het dorpje. De twee eindes van het dorpje trekken juist toeristen aan. Deze dagen is Cape Maclear een van de mooiste en populairste locaties in Malawi. Er ligt een prachtig strand en er zijn hier veel activiteiten te doen, zoals met een kajak naar een van de nabijgelegen eilanden gaan en met otters duiken.

Heb je weinig kennis van Malawi? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cape Maclear
Plaatsen in de buurt van Cape Maclear (Malawi) :
 • Lilongwe (160 km)
 • Blantyre (346 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cape Maclear

  Lake Malawi (Cape Maclear)

  Lake Malawi
  Lake Malawi
  Kaart met locatie Lake Malawi

  Cape Maclear is een waar paradijs voor liefhebbers van de watersport. Veel vissoorten maken het aantrekkelijk om te duiken of te snorkelen. Duik naar de bodem van Lake Malawi en ontdek de onderwaterwereld. Er zijn zowel genoeg uitdagingen voor beginners als voor gevorderde duikers. Tijdens het duiken word je vergezeld door nieuwsgierige otters en andere waterdieren. Naast duiken en snorkelen kun je natuurlijk ook een bootje huren of een andere wateractiviteit ontdekken.

  Lake Malawi National Park (Cape Maclear)

  Lake Malawi National Park
  Lake Malawi National Park
  Kaart met locatie Lake Malawi National Park

  Het Lake Malawi National Park is een nationaal park dat aan het zuidelijke eind van het Malawimeer ligt. Het is het enige nationale park in het land dat werd ontworpen om vissen en andere onderwaterdieren te beschermen. Het park heeft een redelijke hoeveelheid grond tot zijn beschikking, inclusief enkele kleine eilandjes in het meer. In het park vind je vooral veel bavianen. Ook is er een grote baobabboom die ouder is dan 800 jaar.

  Strand van Cape Maclear (Cape Maclear)

  Strand van Cape Maclear
  Strand van Cape Maclear
  Kaart met locatie Strand van Cape Maclear

  Het schitterende strand van Cape Maclear hoort echt in het rijtje bezienswaardigheden thuis. Cape Maclear ligt aan Lake Malawi. De stranden bij dit grote zoetwatermeer zijn prachtig en langgerekt. Cape Maclear is idyllisch en tropisch, waardoor de stranden erg populair zijn onder de bevolking en toeristen. Het prachtige strand ligt aan de turquoise oevers van het meer dat omringd is door granieten rotsen en bossen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Malawi bekijken.

  Vervoer

  Cape Maclear is een klein schiereiland, waardoor alles op loopafstand te doen is. Op het eiland zelf is er dan ook geen openbaar vervoer. Om naar Cape Maclear te reizen kun je het vliegtuig naar de hoofdstad van het land pakken, om vervolgens met een huurauto, boot of het openbaar vervoer naar Cape Maclear te gaan.

  Geschiedenis

  Cape Maclear heeft zijn naam te danken aan David en Charles Livingstone, die in 1861 een bezoek brachten en het eiland naar Sir Thomas Maclear benoemden. Thomas Maclear was sterrenkundige van de Kaap de Goede Hoop. In 1875 werd een missie opgericht in Cape Maclear, wat in eerste instantie een succes werd en migranten uit de omgeving aantrok dankzij het onderwijs en de medische diensten die werden aangeboden. Echter begonnen muggen en tseetseevliegen de gezondheid van de kolonisten te beïnvloeden, waardoor zij in 1881 besloten te verhuizen naar Bandawe, verder naar het noorden. De nederzetting in Cape Maclear werd in 1896 verlaten.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cape Maclear