Timboektoe

Timboektoe is een stad gelegen ten noorden van de rivier de Niger. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De naam Timboektoe is mysterieus en wereldwijd bekend. De stad heeft een fraaie uitstraling van zanderige straatjes met lemen en kalkzandsteen gebouwen. Hoewel het tegenwoordig geen grote status meer heeft als stad, komen er nog veel toeristen op af. De mythische sfeer van de geschiedenis hangt er nog steeds, en de stad heeft een behoorlijke lijst met bezienswaardigheden.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Timboektoe
Plaatsen in de buurt van Timboektoe:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Timboektoe

Bibliotheek van Ahmed Baba (Timboektoe)

Bibliotheek van Ahmed Baba
Bibliotheek van Ahmed Baba

In de Bibliotheek van Ahmed Baba is een indrukwekkend collectie van meer dan 20.000 manuscripten te bewonderen. De manuscripten zijn geschreven in het Arabisch en andere lokale talen zoals Hebreeuws en Songhai en gaan over de geschiedenis van Mali. Onderwerpen zijn medicijnen, astronomie, literatuur, islamitische wetten en poëzie. De meeste van deze manuscripten komen uit de 14e tot de 16e eeuw. De regering van Mali is bezig om deze manuscripten te gaan restaureren, zodat ze nog lang bewaard en bewonderd kunnen blijven.

Djinguerber-moskee (Timboektoe)

Djinguerber-moskee
Djinguerber-moskee

Djinguerber-moskee is de oudste moskee van de stad. De moskee werd gebouwd in 1327, en is gebouwd van leem, organische materialen (zoals hout, stro en vezels) en kalkzandstenen. Het is de enige moskee in heel Mali waar niet moslims naar binnen mogen. De uitstraling van deze mooie moskee is erg karakteristiek met negen rijen massieve pilaren, drie binnenplaatsen, twee minaretten en een gebedsruimte die plaatst biedt aan 2.000 mensen.

Festival au Désert (Timboektoe)

Festival au Désert
Festival au Désert

Ieder jaar in januari wordt er in de woestijn iets buiten Timboektoe genaamd Essakane het Festival au Désert gehouden. Dit is het grootste festival van heel West-Afrika en het duurt drie dagen. Circa 30 artistieke groepen vanuit de hele wereld zijn aanwezig om op hun eigen manier kunst te presenteren. Het is een erg cultureel festival met veel traditionele dans en muziek. Ook worden er zwaardgevechten en kamelenraces georganiseerd.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

Vervoer

De stad bestaat volledig uit zandige straten en wegen. Vanuit de hoofdstad Bamako is Timboektoe 3x per week te bereiken met een binnenlandse vlucht. Verder kan de stad bereikt worden met de bus of een auto met chauffeur.

Geschiedenis

De stad is naar alle waarschijnlijkheid in de 12e eeuw gesticht door de Touareg-stam. In die tijd was Timboektoe een belangrijke handelsplaats voor Noord- en West-Afrika. Timboektoe was de verbinding tussen de plaatsen aan de oever van de Niger en Noord-West Afrika. Ten noorden van de stad werd zout gewonnen in mijnen in de Sahara. Het zout werd in West-Afrika verhandeld voor goud en slaven. Er woonden vele mensen in Timboektoe in de 15e en 16e eeuw. De stad bevatte ook vele moskeeën en universiteiten. Deze moskeeën en universiteiten waren beroemd in de islamitische wereld, en trokken veel geleerden.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Timboektoe? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Timboektoe, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mali? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen