Mopti

Mooi plaatje van Mopti
Mooi plaatje van Mopti

Mopti is een stad gelegen op drie eilanden op het punt waar de Niger en de Bani samen komen. Mopti wordt ook wel 'het Venetie van West-Afrika' genoemd, omdat de stad verspreid over drie eilanden ligt. Deze eilanden worden met elkaar verbonden door dijken. Als toerist kun je in de stad een bootje huren en over de rivier varen. De mogelijkheid is er zelfs om een gids er bij te huren. Bij de stad Mopti komen de rivieren de Niger en de Bani bij elkaar. Mopti is dus een echte havenstad. De bootjes met handelswaar varen af en aan. Mopti is een stad van vele culturen. Alle stammen van Mali komen hier om hun koopwaar te verhandelen.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mopti
Plaatsen in de buurt van Mopti (Mali) :
 • Djenné (70 km)
 • Bamako (458 km)
 • Timboektoe (708 km)
 • Ervaringen

  op 11 december 2016 plaats: Mopti, reisperiode: december 2016

  Mali en een zeer mooi land, zeer interessant om te bezoeken.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 2
  • Cultuur 9
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mopti

  Boottocht in Mopti (Mopti)

  Boottocht in Mopti
  Boottocht in Mopti
  Kaart met locatie Boottocht in Mopti

  In de stad Mopti is er de mogelijkheid om kleine bootjes te huren en dan met of zonder gids een boottocht te maken over de rivier de Niger. De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan, niet alleen met toeristen maar ook met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen.

  Grande Mosquée (Mopti)

  Grande Mosquée
  Grande Mosquée
  Kaart met locatie Grande Mosquée

  Grande Mosquée is een grote moskee in de wijk Komoguel. Het is een kleinere versie van de moskee van Djenné. De moskee werd vroeger helemaal bepleisterd met leem. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, omdat er een cementlaag omheen zit. De moskee is omgeven door een muur en het dak van de Grandé Mosquée wordt ondersteund door pilaren die in de in de richting van Mekka staan. Sinds 28 september 2005 staat de moskee op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  Haven en markt van Mopti (Mopti)

  Haven en markt van Mopti
  Haven en markt van Mopti
  Kaart met locatie Haven en markt van Mopti

  De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen. Nabij de haven is de markt waar alle aangeleverde goederen verkocht worden. De vrouwen van de verschillende stammen verkopen hier hun producten. Van sieraden tot groenten en van kleding tot vee. Op de werf aan de waterkant worden planken, spijkers en nagels gemaakt voor de pinassen en pirogues. De pinassen en pirogues zijn de bootjes waarmee gevaren wordt op de rivieren. Op de werf worden deze bootjes gemaakt, geschilderd en te water gelaten. De smeden die de spijkers maken, maken ook attributen voor het vissen zoals haken en harpoenpunten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

  Vervoer

  Mopti is een erg compacte stad. Alles kan makkelijk te voet bereikt worden. Ook zijn er makkelijk fietsen te huren in de stad. De stad is te bereiken door de bus te nemen. Ook heeft Mopti een internationaal vliegveld. Binnenlandse vluchten landen hier enkele keren per week.

  Geschiedenis

  Mopti was in het verleden niets meer dan een simpel vissersdorp. Door de gunstige ligging aan de rivieren is Mopti uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mopti