Mopti

Mopti is een stad gelegen op drie eilanden op het punt waar de Niger en de Bani samen komen. Mopti wordt ook wel 'het Venetie van West-Afrika' genoemd, omdat de stad verspreid over drie eilanden ligt. Deze eilanden worden met elkaar verbonden door dijken. Als toerist kun je in de stad een bootje huren en over de rivier varen. De mogelijkheid is er zelfs om een gids er bij te huren. Bij de stad Mopti komen de rivieren de Niger en de Bani bij elkaar. Mopti is dus een echte havenstad. De bootjes met handelswaar varen af en aan. Mopti is een stad van vele culturen. Alle stammen van Mali komen hier om hun koopwaar te verhandelen.

Heb je weinig kennis van Mali? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mopti
Plaatsen in de buurt van Mopti:

Ervaringen

Paul Vancraeynest op 11 december 2016 plaats: Mopti, reisperiode: december 2016

Mali en een zeer mooi land, zeer interessant om te bezoeken.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 2
  • Cultuur 9
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mopti

Boottocht in Mopti (Mopti)

Boottocht in Mopti
Boottocht in Mopti

In de stad Mopti is er de mogelijkheid om kleine bootjes te huren en dan met of zonder gids een boottocht te maken over de rivier de Niger. De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan, niet alleen met toeristen maar ook met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen.

Grande Mosquée (Mopti)

Grande Mosquée
Grande Mosquée

Grande Mosquée is een grote moskee in de wijk Komoguel. Het is een kleinere versie van de moskee van Djenné. De moskee werd vroeger helemaal bepleisterd met leem. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, omdat er een cementlaag omheen zit. De moskee is omgeven door een muur en het dak van de Grandé Mosquée wordt ondersteund door pilaren die in de in de richting van Mekka staan. Sinds 28 september 2005 staat de moskee op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Haven en markt van Mopti (Mopti)

Haven en markt van Mopti
Haven en markt van Mopti

De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen. Nabij de haven is de markt waar alle aangeleverde goederen verkocht worden. De vrouwen van de verschillende stammen verkopen hier hun producten. Van sieraden tot groenten en van kleding tot vee. Op de werf aan de waterkant worden planken, spijkers en nagels gemaakt voor de pinassen en pirogues. De pinassen en pirogues zijn de bootjes waarmee gevaren wordt op de rivieren. Op de werf worden deze bootjes gemaakt, geschilderd en te water gelaten. De smeden die de spijkers maken, maken ook attributen voor het vissen zoals haken en harpoenpunten.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mali bekijken.

Vervoer

Mopti is een erg compacte stad. Alles kan makkelijk te voet bereikt worden. Ook zijn er makkelijk fietsen te huren in de stad. De stad is te bereiken door de bus te nemen. Ook heeft Mopti een internationaal vliegveld. Binnenlandse vluchten landen hier enkele keren per week.

Geschiedenis

Mopti was in het verleden niets meer dan een simpel vissersdorp. Door de gunstige ligging aan de rivieren is Mopti uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Mopti? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mopti, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Mali? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen