Pointe du Bout

Mount Pelée, Martinique
Mount Pelée, Martinique

Het meest opvallende aspect van Pointe du Bout zijn de schitterende bergen. De beroemde vulkaan Mount Pelée ligt ook op deze plaats. In het zuiden liggen de mooie witte stranden van Les Salines. Omdat het hier makkelijker reizen is en er zijn vele mooie stranden zijn, komen hier veel toeristen. Er zijn daarom meer dan genoeg voorzieningen voor de toeristen gemaakt. Zo zijn er veel hotels gevestigd in dit gebied en zijn er steeds meer restaurants geopend. En waar veel mensen komen bloeit het nachtleven vaak ook op, dit is ook zo het geval met Point du Boute.

Pointe de Bout staat bekend als een het mooiste strand van Martinique. Langs het strand vind je restaurantjes en winkeltjes waar je al je strandbenodigdheden kunt scoren. Er zijn ook vaak straatverkopers te vinden die vanuit een kraampje de lekkerste verse lokale gerechten verkopen. Je hoeft je op het strand van Pointe de Bout niet eens druk te maken over waar je die maaltijd kunt opeten, want er zijn mooie picknickplekken met parasols gemaakt.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pointe du Bout
Plaatsen in de buurt van Pointe du Bout (Martinique) :
 • Fort-de-France (7 km)
 • Sainte-Marie (26 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pointe du Bout

  La Savane des Esclaves (Pointe du Bout)

  La Savane des Esclaves
  La Savane des Esclaves
  Kaart met locatie La Savane des Esclaves

  Ook Martinique is niet ontsnapt aan de verschrikkingen van de slavernij. Het heeft de geschiedenis van het eiland diep gevormd. Hierover leer je meer in La Savane des Esclaves, wat een gerestaureerd slavendorp is. Er zijn geen tours in het Engels mogelijk, maar welk kan je er rondlopen en zien hoe de slaven hier vroeger leefden.

  Strand (Pointe du Bout)

  Pointe du Bout heeft een prachtig maar klein strand dat veel toeristen trekt. Er zijn verschillende winkeltjes rondom het strand te vinden en ook is het geen probleem om een leuk restaurantje te vinden. Er meren vaak botel aan en ook veel hotels en resorts liggen in deze omgeving. Het strand is wit, het water kan helaas soms wat vuil zijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Martinique bekijken.

  Vervoer

  Om hier te komen zul je eerst met het vliegtuig landen in Fort-de-France, op de Internationale luchthaven Martinique Aimé Césaire. Vanuit hier rijden er bussen naar Pointe du Bout. De busreis duurt ongeveer 40 minuten. Er zijn op de andere eilanden in het Caribische gebied ook andere internationale luchthavens, maar het vervoer naar Martinique kan vervolgens lastiger zijn. In Pointe du Bout zelf rijden er ook bussen om rond te reizen, verder is hier, naast taxi's, weinig openbaar vervoer. De bussen zijn echter een goedkopere oplossing dan taxi's, want deze zijn redelijk prijzig.

  Geschiedenis

  Pointe du Bout ligt in Martinique, de door Columbus ontdekte archipel in het Caribische gebied. Het stadje ligt vlakbij de vulkaan Mount Pelée. Vroeger lag Saint-Pierre ook bij de 1.397 meter hoge vulkaan, maar in 1902 werd deze voormalige hoofdstad verwoest door een uitbarsting. Bij deze uitbarsting kwamen duizenden mensen om het leven en daarom is de omgeving flinke tijd onbewoond gebleven. In 1929 en 1932 vonden nog aardbevingen plaats, maar sindsdien is de Mount Pelée slapend gebleven. De vulkaanactiviteit wordt uiteraard nauwlettend in de gaten gehouden.

  Weer

  Het weer in Pointe du Bout is ideaal voor vakantiegangers die graag aan het strand liggen. Dankzij het tropische klimaat van Martinique liggen de temperaturen het gehele jaar rond de 27℃. Wel neemt de kans op neerslag toe tussen juni en november. In deze tijd van het jaar is ook het orkaanseizoen dat het gehele Caribische gebied treft. Dit betekent niet dat er regelmatig orkanen zijn in de buurt van Pointe du Bout, maar het is wel verstandig om de weerberichten in de gaten te houden in deze maanden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pointe du Bout