Palikir

Palikir Micronesia
Palikir Micronesia

Palikir is de hoofdstad van het land Micronesia. Kolonia was voor de onafhankelijkheid de hoofdstad van het land. Palikir ligt ten noordwesten van het eiland in de gemeente Sokehs, waar het inwonersaantal rond de 6.000 lag in 2000, waarvan in Palikir zo'n 5.800 mensen wonen.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Palikir
Plaatsen in de buurt van Palikir (Micronesia) :
 • Kolonia (6 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Palikir

  Sahwartik en Sahwarlap watervallen (Palikir)

  Sahwartik en Sahwarlap watervallen
  Sahwartik en Sahwarlap watervallen
  Kaart met locatie Sahwartik en Sahwarlap watervallen

  De watervallen Sahwarlap en Sahwartik bevinden zich op ongeveer een half uur rijden vanaf Palikir. De naam van Sahwarlap betekent ‘schijn helder’ en die van Sahwartik ‘schijn zwak’. Sawartik is de grootste waterval van het eiland Pohnpei van Micronesia, met zijn 20 tot 24 meter grootte. Het water is erg helder, maar ook koud. Sahwarlap is kleiner dan Sahwartik, maar wel breder. Beide watervallen zijn geschikt om een verkoelende duik in te nemen en om een wandeltocht in de omgeving te maken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Micronesia bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven van Pohnpei ligt zo'n 12 kilometer van Palikir, op het eiland Takatik. De luchthaven is verbonden met Pohnpei door middel van een dam. Er is één Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding met Pohnpei heeft.

  Geschiedenis

  De eerste mensen arriveerden op Pohnpei rond 200 na Christus. Dit gebeurde na de migratie over meerdere eeuwen, door de tussenliggende eilanden. Palikir is de hoofdstad van de Federale Staten van Micronesia sinds 1989, waarmee het Kolonia verving.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Palikir