Maputo

Mooi plaatje van Maputo
Mooi plaatje van Maputo

Maputo is de hoofdstad van Mozambique. Het is een stad van contrasten. Maputo ligt op een heuvel in het zuiden van Mozambique. Er wonen meer dan 1 miljoen mensen in de stad. In de totale agglomaratie zelfs bijna 2 miljoen. In Maputo kun je wandelen of joggen op de boulevard, heerlijk eten in een van de restaurants en daarna dansen in een van de vele disco`s of clubs. Let overal in de stad goed op je veiligheid en neem geen waardevolle spullen mee.

Heb je weinig kennis van Mozambique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Maputo
Plaatsen in de buurt van Maputo (Mozambique) :
 • Xai-Xai (151 km)
 • Inhambane (366 km)
 • Beira (722 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maputo

  Markt in Maputo (Maputo)

  Markt in Maputo
  Markt in Maputo
  Kaart met locatie Markt in Maputo

  In Maputo vind je een winkelstraat genaamd de Mercado Xipamanine. Dit is een markt die je echt zou moeten bezoeken tijdens je reis door Mozabique. Dit is niet alleen vanwege de vele leuke dingen die er te koop zijn, maar ook om de Mozambikaanse kleuren die de markt zijn charme geven. De doeken die gedragen worden door Mozambikaanse vrouwen zijn hier bijvoorbeeld ook te koop. Medicijnen verkopen ze ook veel op de markt. Dit varieert van gelukdrankjes tot kruiden.

  Museum van de Revolutie (Maputo)

  Het Museum van de Revolutie vertelt het verhaal over de strijd van onafhankelijkheid, tegen het Portugese kolonialisme. De exposities zijn verdeeld over vier verschillende verdiepingen met ieder weer bijzondere foto's, wapens, kaarten en uniforms. Het geeft een goed beeld van de strijd. Het museum is op alle dagen behalve woensdag open.

  Nationale Museum van het Geld (Maputo)

  Nationale Museum van het Geld
  Nationale Museum van het Geld
  Kaart met locatie Nationale Museum van het Geld

  Nationale Museum van het Geld ofwel het National Museum of Money krijgt ook wel de naam 'Casa Amarela' of 'het Gele Huis'. Dit vanwege de opvallende verschijning van het gebouw dat dateert uit 1860. Bezoekers kunnen de geschiedenis van de munt van Mozambique ontdekken en terugkijken in de vroegste tijden van het geld. Ook kun je de series bankbiljetten en munten van de afgelopen decennia van het Mozambikaanse geld bekijken. Het museum bevindt zich in Maputo.

  Natuurhistorisch Museum (Maputo)

  In het Natuurhistorisch museum zijn verschillende unieke tentoonstellingen te zien. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige collectie van insecten, leer je meer over de draagtijd van de olifant en is er een tentoonstelling met geluiden van wilde dieren. Ook zijn er exemplaren van haaien en doejongs, wat grote zeezoogdieren zijn. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw met een aangename tuin met kleurrijke muurschilderingen.

  Winkelen in Maputo (Maputo)

  Winkelen in Mozambique kun je het beste in de hoofdstad Maputo. Het winkelcentrum in Maputo ziet er misschien niet uit als een westerse mall maar je kunt er van alles kopen. Er zijn verschillende kraampjes en winkels met groenten en fruit, maar ook huishoudelijke artikelen en de dagelijkse benodigdheden. Ook handwerk als houtsnijwerk, mandjes en kunst is hier te koop. Pas wel op voor zakkenrollers en dieven, die zijn in deze gebieden actief.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mozambique bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven Mavelane Airport ligt zo`n 5 km ten noordwesten van Maputo. Om de stad te verkennen kun je het beste gebruik maken van een privé-taxi. Deze zijn comfortabel en relatief goedkoop.

  Geschiedenis

  Tot in de 17e eeuw was het gebied rondom Maputo onderontwikkeld. De Portugezen hadden er wel een nederzetting gehad maar deden er niet veel mee. In 1721 werd 'Fort Lydsaamheid' gebouwd door de VOC. Het Fort werd beheerd door de Kaapkolonie. Negen jaar later werd het fort alweer gesloten. In 1781 bouwde de Portugezen er wederom een nederzetting en gaven het de naam Louranco Marques. In 1898 werd dit de hoofdstad van Potugees Oost-Afrika. In de periode tussen 1950 en 1960 groeide de stad uit tot een chique vakantieplaats. Er werden mooie parken aangelegd en de haven was een van de meest geavanceerde van die tijd. Maar toen de Portugezen vertrokken betekende dit ook het einde van de welvaart. De Lenin-Marxist Samora Machal gaf de stad zijn huidige naam, Maputo. Tegenwoordig is Maputo de motor van de Mozambikaanse economie en nemen de havenactiviteiten weer fors toe.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Maputo