Trekking in Nepal

Uitzicht op de berg Dhaulagiri
Uitzicht op de berg Dhaulagiri

Ieder jaar zoeken duizenden toeristen het hoogste gebergte ter wereld op, om hun gedroomde trektocht te gaan maken. Met name Nepal is hiervoor bijzonder populair. De Democratische Republiek van Nepal ligt tegen de grens van China en beslaat 147 km². Het bergachtige land heeft ongeveer 30 miljoen inwoners, waarvan de meeste in steden wonen, het grootste deel van het oppervlak van Nepal is namelijk onbewoonbaar. Het ruwe landschap van Nepal kent dichtbegroeide bossen, wilde rivieren en bergen zo hoog, dat de sneeuw nooit verdwijnt. Het hoogste gebergte ter wereld, beter bekend als de Himalaya, ligt voor het grootste gedeelte in Nepal. Zodoende heeft het land maar liefst 8 bergen die boven de 8.000 meter uitsteken. De hoogste en bekendste berg is de Mount Everest. Klinkt erg goed dus, maar hoe pak je zo'n tocht nou aan?

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Welke tocht

Allereerst zal je moeten beslissen met wat voor type tocht je je avontuur wil gaan beleven, er zijn namelijk verschillende soorten. Zo kun je natuurlijk gaan backpacken, waarbij je zelf je bagage van plaats naar plaats draagt, maar wel een bepaalde reis volgt. Dit is de meest zelfstandige en avontuurlijke vorm van trekking. Wat georganiseerder wordt het wanneer je een trekking bedrijf in de arm neemt om je te assisteren bij je reis en het regelen van overnachtigen. Een populaire vorm hiervan zijn de zogenaamde theehuistrekkingen, waarbij je verblijft in verschillende theehuizen. Dit type reis is overigens ook zonder trekking bedrijf af te leggen.

Wanneer?

Hierna moet je bekijken wanneer je je reis begint. Het moessonseizoen duurt van juni tot en met september en alhoewel de hoeveelheid neerslag verschilt per regio is dit een periode die je als reiziger maar beter kunt ontwijken. Tijdens de overige maanden is het weer in het algemeen helder en rustig. In oktober breekt het hoogseizoen dan ook vrijwel direct aan, al kan het dan nog wel vrij koud zijn. Vanaf februari gaat de temperatuur omhoog, waardoor dit eigenlijk de beste periode is om je tocht te starten.

Wat heb je nodig?

Benodigdheden voor iedere tocht zijn natuurlijk een goede fysieke conditie en bij voorkeur de nodige ervaring. Mocht het je hier aan ontbreken, zorg dan dat je voor risicovolle delen een gids bij je hebt. Tot de algemene uitrusting behoren een goed paar schoenen, kleding voor verschillende weertypes en een slaapzak. Overige uitrusting is afhankelijk van het type tocht dat je gaat maken en de regio waarin je deze zult gaan afleggen. Laat je hiervoor goed informeren!

De bijzonder diverse omgeving van Nepal biedt je de mogelijkheid te wandelen, bergen te beklimmen, de wildste rivieren te bevaren en op spannende safaritochten te gaan. Deze unieke omgeving in combinatie met de boeiende Hindu cultuur zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen