Mooiste steden van Nepal

Kathmandu in Nepal
Kathmandu in Nepal

Nepal is het geboorteland van Boeddha, maar ook nog veel meer dan dat. Het landje is gelegen in de Himalaya en is erg bergachtig. Dorpen en steden liggen op hoge heuvels of in diepe dalen, maar allemaal omgeven door een overweldigende natuur. De plaatsjes zijn allemaal te ontdekken, maar om de keuze wat makkelijker te maken maakten we een lijstje met de mooiste steden van Nepal voor je.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Pokhara

Pokhara is een van de populairste bestemmingen voor toeristen en niet voor niets. De bijzondere stad bestaat uit vele huizen met overal bomen. Ook de Setririvier zie je door de stad lopen. Natuur en cultuur worden in de stad gecombineerd. Maar ondanks dat het een stad is, doet het niet druk aan. Een echt centrum heeft het dan ook niet. De oude sfeer van het stadje is nog overal te voelen, door de oude bakstenen huizen met balkons, brommers, kraampjes. Er heerst bovendien rust in het stadje. Tot eind jaren zestig was het alleen te voet te bereiken, nadat de eerste weg klaar was besloten meer reizigers de verborgen stad te gaan bezoeken. Gelegen aan het Phewameer en met een magnifiek uitzicht over de pieken van het Annapurna massief, is Pokhara zeker een plaats om niet over te slaan.

De stad Pokhara in Nepal
De stad Pokhara in Nepal

Kathmandu

De hoofdstad van Nepal is Kathmandu en ook gelijk een plaats die een bezoek zeker waard is. De stad ligt in een vallei op ruim 1.300 meter boven zeeniveau. De vele hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn alleen al een bezoekje waard. Velen hiervan dateren uit de 17e eeuw en zijn goed onderhouden. Ook kom je er veel paleizen tegen, die tegenwoordig nog veel gebruikt worden door het ministerie. Hanuman Dhoka is een bekend paleis en ligt aan Durbar Square, wat een werelderfgoed is. Als je dan toch in Kathmandu bent, zou je de heilige plaats en tempel Pashupatinath ook zeker eens moeten bezoeken. Het ligt op een half uur lopen en ligt aan de Bagmati rivier. Het is een van de belangrijkste hindoetempels. Aan de rivier zijn plekken ingericht voor crematies, wat ghats (trappen) genoemd wordt.

Kathmandu in Nepal
Kathmandu in Nepal

Bhaktapur

Bhaktapur ligt in de Kathmandu Vallei en word ook wel Badgaon genoemd. De middeleeuwse sfeer die er in de stad hangt is een reden voor veel mensen om deze stad te bezoeken. De inheemse bevolking uit Nepal, genaamd Newah, hebben hier zelfs nog gewoond. De stad staat dankzij al het moois op de werelderfgoedlijst. De tempels, kunstwerken en gebouwen zijn de trekpleisters van de stad. Bhaktapur is in 1970 gerestaureerd. Gebouwen werden weer opgeknapt en oude en vuile straatjes werden schoon gemaakt. Het oudste gedeelde ligt rondom Dattatraya Square.

De stad Bhaktapur in Nepal
De stad Bhaktapur in Nepal

Nagarkot

Nagarkot ligt op 2.000 meter hoogte en heeft hierdoor adembenemende uitzichten. Het is een van de beste plekken om de gebergtes van de Himalaya en de Mount Everest te kunnen bewonderen. Het kleine bergdorpje trekt dan ook veel bezoekers, al is het eigenlijk alleen voor het mooie uitzicht. Vanuit Kathmandu rijden er bussen op en neer naar de plaats.

Nagarkot in Nepal
Nagarkot in Nepal

Lumbini

Tegen de grens met India aan ligt Lumbini. De plaats staat op de werelderfgoedlijst en het is de plaats waar de uiteindelijke Boeddha is geboren. Het is hierdoor ook wel de belangrijkste stad voor boeddhisten. Het dorpje bestaat voornamelijk uit zandweggetjes, huisjes en ruïnes. De Sacred Garden bijvoorbeeld, wat een tuin is waar alle historische schatten liggen. De Mayadevi tempel is de plek waar boeddha geboren zou zijn, iets wat dus zeker even bezocht moet worden. Ook staan er nieuwe kloosters en tempels bij het stadje waar je een bezoek aan kan brengen.

Lumbini in Nepal
Lumbini in Nepal

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen