De prachtige vergezichten van Nepal

Landschap Nepal
Landschap Nepal

Ondanks het feit dat Nepal een piepklein landje is in vergelijking met de buurlanden China en India, kent Nepal een aantal prachtige vergezichten. Altijd zijn de grenzen van het mysterieuze koninkrijk hermetisch gesloten gebleven, maar tegenwoordig trekt het hoog in de Himalaya gelegen Nepal vele bezoekers aan vanuit de wereld met zijn kleurrijke inwoners, hindoeïstische tempels, boeddhistische kloosters en weelderige natuurparken.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kleurrijke inwoners

De inwoners van Nepal zijn ongeacht de levensovertuiging of afkomst bescheiden, uiterst beleefd, vriendelijk en goedlachs. Hindoes en boeddhisten vermengen zich met elkaar op vreedzame wijze. Nepal heeft dan ook niet voor niets de reputatie van een land waar stervelingen en goden dicht naast elkaar leven. De tot op heden ontoegankelijkheid van het woeste berglandschap draagt bij tot de grote diversiteit en het schitterende culturele erfgoed.

Nepalezen hechten veel waarde aan plezier in het leven en flauwe humor wordt dan ook wel gewaardeerd. Zo maken de inwoners van Nepal vaak grappen over de olifant, dat toch wel een belangrijk dier is in het land. Een aantal typische Nepalese olifantengrappen zijn:
  – Waarom rijden olifanten niet op fietsen?
     Ze hebben geen duim om te bellen.
  – Welke tijd is het als je een olifant in je auto ziet?
     Tijd om een nieuwe auto te kopen.
  – Wat zei de druif tegen de olifant?
     Niets, druiven kunnen niet praten.
  – Waarom stak de olifant de weg over?
     Om de kip aan de andere kant te 'squashen'.
  – Waarom lakken olifanten hun teennagels rood?
     Om zich te kunnen verstoppen achter een aardbei.
  – Wat is het favoriete spel van de olifant?
     Squash.

Hindoeïstische tempels

Niet alleen de hoofdstad Kathmandu telt een groot aantal imposante hindoeïstische tempels, maar ook andere steden als Bhaktapur en Patan. De belangrijkste hindoeïstische tempel van Nepal is de Shiva, in het plaatsje Pashupatinath nabij Kathmandu. Tevens interessante tempels in Kathmandu zijn de Shiva-Parvati Temple en de kleine Bachareshwari Temple. In Bhaktapur zijn de tempels Erotic Elephants Temple, de Dattatraya Temple en de Vatsala Durga Temple de moeite waard voor een bezoekje. Verder is de Krishna Temple een leuke bezienswaardigheid in Patan.

Boeddhistische kloosters

Op loopafstand van Pashupatinath ligt het kleine plaatsje Boudha, waar de grote stupa en een aantal Tibetaanse kloosters zijn te vinden. De stupa is het grootste boeddhistische klooster van Nepal en behoort tot de fraaiste bouwwerken van de wereld. Een zeer drukbezocht boeddhistisch complex is daarnaast de Swayambunath in Khatmandu, die vanwege de vele apen die er rondlopen ook wel de Apentempel wordt genoemd. Patan heeft de bijnaam 'Stad der Schoonheid' met name te danken aan de grote hoeveelheid prachtige tempels en kloosters.

Fraaie natuurparken

Een fraai natuurpark is het Royal Chitwan National Park, dat zich middenin de jungle van Chitwan bevindt. In dit park is een olifantencentrum te vinden en er zijn goede mogelijkheden om te kanoën. Een bijzondere manier om het park te bezichtigen is op de rug van een olifant. De kans op het zien van apen, herten, neushoorns en verschillende vogelsoorten is hier erg groot en als je geluk hebt tref je ook nog een beer of Bengaalse tijger aan.

Ook interessant zijn het Langtan Nationaal Park en het Sagarmartha Nationaal Park. Het eerste park is gelegen in de buurt van Kathmandu en is uitgestrekt over het centrale deel van de Himalaya. Het andere park bevat de Mount Everest, de grootste berg van de wereld. Beide parken zijn opgericht om het natuurschoon te beschermen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen