Reizen in... Nepal

Bhaktapur in Nepal
Bhaktapur in Nepal

De steden in Nepal zijn over het algemeen veiliger dan waar ook; zelfs zakkenrollers zijn zeldzaam. Echter, loop ook hier niet te koop met dure spullen, met name uit respect voor de niet-materialistische samenleving. Berg je spullen goed op en laat ze in geen geval onbeheerd achter. Tot voor kort had Nepal met regelmaat te maken met demonstraties en stakingen waarmee rekening gehouden moet worden. Vermijdt deze zoveel mogelijk en probeer zo min mogelijk op te vallen. Een ander belangrijk punt is het vervoer. De wegen in Nepal zijn smal, steil, vol bochten en vaak erg druk. Bussen zijn over het algemeen een goed vervoermiddel, maar voor langere afstanden zijn binnenlandse vluchten het meest aan te raden. Ook zijn helikopters een prima vervoermiddel, met name indien nodig voor medische evacuatie.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Het is in Nepal van belang om gekookt of water uit een gesealde fles te gebruiken om te drinken en zelfs tanden te poetsen. Vermijdt ijsklontjes in drankjes en zuivelproducten. Over het algemeen is de melk niet gepasteuriseerd en om het zekere voor het onzekere te nemen is het ook hierbij van belang om het eerst te koken. Let ook op met vlees en vis, deze moeten goed doorbakken zijn. Groenten en fruit moeten zoveel mogelijk gekookt en gepeld worden. De meest betrouwbare opvang voor reizigers in Nepal, is het Patan ziekenhuis in Lagankhel. Andere ziekenhuizen zijn o.a. het Western Regional ziekenhhuis en het Manipal ziekenhuis in Pokhara. Apotheken in Kathmandu hebben een groot aanbod Westerse geneesmiddelen. Het is belangrijk om een goede reis- en gezondheidsverzekering af te sluiten voor eventuele noodgevallen en kosten.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 100 / 103
Brandweer: 101

Alleen reizen in Nepal

In Nepal spot je veel alleen reizende buitenlanders, inclusief vrouwen. Vergeleken met andere landen nabij Nepal, wordt Nepal dan ook als een van de veiligste landen om alleen te reizen beschouwd. Het wordt echter wel aangeraden om met ten minste één medereiziger of met een gids op reis te gaan, met name tijdens een langere vakantie in de meer afgelegen gebieden.

Een aantal tips – voor zowel solo reizigers als voor (kleine) groepen voor een reis naar Nepal:
– Laat je informeren over de huidige situatie in Nepal, de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen
– Overleg met andere reizigers en/of de lokale bevolking over wat veilige en leuke plekken zijn
– Loop niet teveel te koop met waardevolle spullen en laat het vooral niet onbeheerd achter
– Neem niet teveel contant geld mee op weg
– Maak kopieën van belangrijke documenten, laat deze bijvoorbeeld in het hotel achter en draag de documenten bij je
– Kleed je zoveel mogelijk naar de normen en waarden volgens de Nepalese cultuur; voor vrouwen geldt hiervoor wijdvallende, bedekkende kleding
– Boek trips alleen bij erkende instellingen
– Ga 's avonds niet alleen in het donker de straat op, verlaat met name de meest toegankelijke wegen niet of nauwelijks.

Maar vooral: geniet ervan!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen