Vrijwilligerswerk in Nepal

Nepal is een van de armste landen ter wereld
Nepal is een van de armste landen ter wereld

Als een van de armste landen ter wereld heeft Nepal behoefte aan ondersteuning op scholen, opvanghuizen en voedingscentra. Na de allesverwoestende aardbeving in 2015 zijn de Nepalezen ook druk bezig aan de wederopbouw van hun land. Jij kunt hier onder andere aan bijdragen door vrijwilligerswerk te gaan doen. Veel grote projecten van bijvoorbeeld Projects Abroad vinden plaats rond de stad Kathmandu, maar ook zijn er sociale en medische projecten in de regio Chitwan of natuurprojecten in de Himalaya.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Lesgeven aan monniken in een klooster

Heb jij altijd al eens Engelse les willen geven aan monniken? Dit kan in een van de kloosters in Nepal! Zowel jonge als oude monniken kunnen deze lessen goed gebruiken. Ook zijn er in Nepal veel Tibetaanse vluchtelingen, waarvan de kinderen een boeddhistische opleiding krijgen in de kloosters. Als vrijwilliger kun je behalve lesgeven ook activiteiten organiseren of in je vrije tijd deelnemen aan de meditatie.

Klooster Kathmandu Valley
Klooster Kathmandu Valley


Ontwikkelingslanden als Nepal hebben een sterke behoefte aan Engels onderwijs. De kinderen willen deze taal leren, zodat zij beter geschoold zijn als ze later de arbeidsmarkt opgaan. Door het geven van Engelse les kun jij hieraan bijdragen! Afhankelijk van je ervaring kun je alleen voor de klas komen te staan, of een leraar assisteren. Kloosters die openstaan voor vrijwilligers bevinden zich onder andere in Kathmandu Valley. Voor het lesgeven aan kinderen kun je natuurlijk ook terecht op andere basisscholen.

Bouwprojecten

De verwoestende aardbeving in Nepal in 2015 heeft zijn sporen achtergelaten. Als vrijwilliger kun je meehelpen aan de wederopbouw van het land. Het voornaamste doel van deze werkzaamheden is ervoor zorgen dat kinderen weer naar school kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld beschadigde scholen renoveren of nieuwe klaslokalen bouwen. Steek je handen uit de mouwen en ontruim de bouwplaats, graaf funderingen, mix cement en beton, leg bakstenen en verf tot slot alles tot een mooi geheel. Je krijgt hierbij ondersteuning van een bouwkundig ingenieur en professionele metselaars.

Kathmandu, Nepal naar de aardbeving
Kathmandu, Nepal naar de aardbeving

Voedings- of revalidatiecentra

Er zijn in Nepal helaas veel arme kinderen die lijden aan ondervoeding. Je kunt als vrijwilliger aan de slag in een voedingscentrum, om deze kinderen een stabiele omgeving te bieden. Je kunt meehelpen in de zorg en de kinderen onderwijzen, zodat ze een niet te grote achterstand oplopen. Help de kinderen met hun huiswerk of besteed aandacht aan belangrijke vaardigheden zoals gezondheid, hygiëne en goede manieren. Ook zijn er in Nepal veel revalidatiecentra waar veel kinderen zitten met een lichamelijke handicap. Jij kunt deze kinderen onder andere helpen door middel van het organiseren van activiteiten.

Er is veel kinderarmoede in Nepal
Er is veel kinderarmoede in Nepal

Het HIV/AIDS project

Als vrijwilliger bij dit project werk je waarschijnlijk samen met het New Life Centrum. Het is de bedoeling dat er zorg en ondersteuning wordt gegeven aan jonge kinderen die besmet zijn met HIV/AIDS en eventueel ook aan hun moeders. De focus van jouw werkzaamheden als vrijwilliger ligt op het bieden van educatieve activiteiten voor de kinderen. Speel met ze, leer ze nieuwe liedjes, lees ze verhaaltjes voor en onderwijs andere vakken. Ook kun je de kinderen veel leren op het gebied van bijvoorbeeld hygiëne. Naast het werken met kinderen kun je ook de lokale medewerkers helpen bij het updaten van dossiers, schoonmaken en plannen van dagelijkse activiteiten.

Het HIV/AIDS project
Het HIV/AIDS project

Dier- en natuurbehoud project Himalaya

Wat is er mooier dan als vrijwilliger bijdragen aan het dier- en natuurbehoud in het Annapurna gebergte in de Himalaya? Je werkt samen met Nepalese natuurbeschermingorganisaties en beschermt unieke diersoorten als de Aziatische zwarte beer, het muskushert en bedreigde gieren. Het natuurgebied is ontzettend uitgestrekt, daarom is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen vanuit verschillende dorpen. Wanneer je meewerkt aan dit project brengt dit veel uitdaging met zich mee: Nepal kent zowel tropische bossen als hoge bergkammen. Deze gebieden worden bedreigd door de invloed van de mens, de krimp van de natuurlijke leefomgeving en de klimaatverandering. Als vrijwilliger kun je deelnemen aan verschillende onderzoeken, maar je kunt ook afval verzamelen of voorlichting geven over natuurbehoud.

Annapurna Himalaya
Annapurna Himalaya

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen