Top 10 bezienswaardigheden Nepal

Kathmandu, Nepal
Kathmandu, Nepal

Nepal is een soevereine staat in het zuiden van Azië. Het grenst in het noorden aan China en in het zuiden, oosten en westen aan India. In Nepal zijn tal van bezienswaardigheden die je als toerist zeker een keer zou moeten bezoeken. Zo vind je er de bekende Kathmanduvallei en het minstens zo bekende Himalayagebergte, maar er zijn nog een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals het Chitwan National Park en het plaatsje Boudha. Reisgraag.nl zette de top 10 bezienswaardigheden van Nepal op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Nepal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

10. Royal Bardiya National Park

Het Royal Bardiya National Park is een wat minder bekend nationaal park van Nepal, maar het park is erg mooi en zeker een bezoek waard. Het nationale park ligt in het westen van het land. Het is een grote wildernis met veel verschillende dieren. Er leven in dit park meer Bengaalse tijgers dan in Chitwan National Park, waardoor de kans dat je er eentje ziet, groter is. Ook leven er veel Indische olifanten, neushoorns en krokodillen.

Neushoorns in het Royal Bardiya National Park
Neushoorns in het Royal Bardiya National Park

9. De Goisankund meren

De Goisankund meren zijn een belangrijk bedevaartsoord. Te midden van een van de meren staat een grote witte rots. Dit zou een overblijfsel van een oude Shiva-tempel zijn. Ieder jaar tussen half juli en half augustus komen duizenden mensen tijdens de volle maan naar de meren toe. Zij baden dan in het heilige water van een van de meren, waarmee zij de god Shiva eren. Er staan rond het meer allerlei pelgrimshutten waarin je kunt overnachten.

Goisankund meren
Goisankund meren

8. Pashupatinath tempelcomplex

Op loopafstand van Boudha ligt het plaatsje Pashupatinath. Hier vind je veel tempels die aan Shiva zijn gewijd, waarvan de grote tempel zelfs een van de heiligste en belangrijkste Hindoetempels van heel Azië is. Het wemelt er van de apen en de pelgrims die rijst, sinaasappels en andere dingen offeren. Een bezoek aan het Pashupatinath tempelcomplex is zeker de moeite waard.

Pashupatinath tempelcomplex
Pashupatinath tempelcomplex

7. Boudha

Boudha is een klein plaatsje in de buurt van Kathmandu. Je vindt er de grootste stoepa van Nepal. Een stoepa is een Boeddhistische tempel. Deze stoepa wordt gezien als een van de mooiste van de wereld. De stoepa heeft twee ogen waarmee het over de omgeving waakt en de gelovigen voor het kwaad beschermt. Veel pelgrims komen hier naartoe om te bidden.

Grootste stoepa van Nepal
Grootste stoepa van Nepal

6. Lumbini

Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha en dus de belangrijkste historische plaats van Nepal. Er zijn allerlei opgravingen gedaan die teruggaan tot de 3e eeuw voor Christus. In de Sacred Garden vind je allerlei bezienswaardigheden, zoals de Maya Devi tempel, Boeddhistische kloosters en de pilaar van Ashoka. Het is zeker een bezoekje waard, maar in de zomer kan het er bloedheet worden.

Lumbini
Lumbini

5. Chauni National Museum

Het Chauni National Musuem is het nationale museum van Nepal. Het museum is opgedeeld in drie gebouwen. In een gebouw vind je houtsnijwerken en schilderijen, in een ander gebouw zie je Boeddhistische kunst en in het laatste gebouw vind je objecten over de geschiedenis van Nepal. Je vindt er onder andere wapens en opgezette dieren.

Chauni National Museum
Chauni National Museum

4. Chitwan National Park

Het Chitwan National Park in het zuiden van Nepal biedt een grote variëteit aan flora en fauna. Door de vele planten- en bomensoorten die er groeien, lijkt het park net een grote botanische tuin. Het bestaat uit droge grasvlakten, moerassig terrein met vijvers en uitgestrekte bossen. Er leven meer dan vijftig soorten zoogdieren, zoals beren, tijgers, olifanten, neushoorns, luipaarden en apen. Ook leven er meer dan vierhonderd soorten vogels en verschillende soorten vlinders. Je kunt het park verkennen op de rug van een olifant, te voet of met een jeep.

Chitwan National Pakt op de rug van een olifant
Chitwan National Pakt op de rug van een olifant

3. Durbar Square

Durbar Square ligt in het centrum van Kathmandu en is een belangrijke toeristische trekpleister van het land. Op het plein staan ongeveer vijftig schrijnen, tempels en religieuze monumenten. Durbar Square wordt vaak gebruikt als ontmoetingsplek en het is dan ook een komen en gaan van pelgrims, straatverkopers en toeristen. Naast alle religieuze gebouwen staat het koninklijk paleis ook aan het plein.

Durban Square
Durban Square

2. Kathmanduvallei

In de Kathmanduvallei vind je drie grote historische steden van het land; Patan, Kathmandu en Bhaktapur. Het is het bestuurlijke, historische en culturele centrum van Nepal en je vindt er dan ook veel religieuze gebouwen en heiligdommen. Er werd zelfs beweerd dat de vallei meer godsbeelden heeft dan mensen en dat het meer tempels dan huizen heeft. Er zijn drukke bazaars in de omgeving waar je de kleurrijke bevolking van Nepal kunt zien. Enkele bezienswaardigheden zijn de dorpjes Bungamati, Panauti en Newari de Thimi en de tempel van Dashinkali.

Kathmandu
Kathmandu

1. Himalayagebergte

Als je in Nepal bent, kun je niet om het Himalayagebergte heen. Overal waar je kijkt, zie je de bergen. De hoogste berg van de Himalaya is de Mount Everest. Deze berg kan door ervaren wandelaars beklommen worden. Op lagere hoogtes kunnen minder ervaren wandelaars ook van de prachtige landschappen en natuur genieten. Er worden veel trektochten georganiseerd. Plaatsen voor trektochten zijn het bekende Annapurnagebied, de Everestregio, Helambu, de prachtige Lantangvallei en Tansen. Langs de route bevinden zich genoeg lodges en hutjes waar je kunt overnachten.

Mount Everest is de hoogste berg van de Himalaya
Mount Everest is de hoogste berg van de Himalaya

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen