Léon

Kathedraal op het centrale plein in León
Kathedraal op het centrale plein in León

León ligt aan de rivier de Chiquito, 90 km ten noordwesten van Managua. Léon is een echte universiteitsstad. Het is tevens het culturele hart van Nicaragua. León is de hoofdstad van het gelijknamige departement León.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Léon
Plaatsen in de buurt van Léon (Nicaragua) :
 • Managua (75 km)
 • Masaya (98 km)
 • Granada (115 km)
 • Ervaringen

  op 12 november 2012 plaats: Léon, reisperiode: november 2012

  Deze plaats is wel zo mooi. Een plaatje als je door de schitterende poort de oude stad binnenkomt.Je hebt het gevoel dat het gewoon niet kan dat mensenhanden zoiets moois gemaakt hebben. In de kerken de altaren en de beelden waarvan ieder onderdeeltje tot in de finesses is afgewerkt, Je houdt je onwillekeurig bezig met de mensen die hier met steen en hout zijn bezig geweest. De architect die het ontworpen heeft, de uitvoerders. Kortom een samenleving in zo.n plaats die geweldig hebben samengewerkt om zoiets moois voor elkaar te krijgen

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Bezienswaardigheden 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Léon

  Casa y Archivo de Rubén Darío (Léon)

  Casa y Archivo de Rubén Darío
  Casa y Archivo de Rubén Darío
  Kaart met locatie Casa y Archivo de Rubén Darío

  Casa y Archivo de Rubén Darío is het huis waar Rubén Darío, een bekende Nicaraguaanse schrijver en dichter, tot aan zijn tienerjaren heeft gewoond. De nationale dichtheld heeft in zijn leven op veel plekken gewoond, maar keerde na verloop van tijd terug naar León waar hij weer in zijn ouderlijk huis ging wonen en uiteindelijk ook stierf. Tegenwoordig is het huis een museum waar een aantal van zijn handgeschreven gedichten, foto's en persoonlijke voorwerpen worden tentoongesteld.

  Catedral de León (Léon)

  Catedral de León
  Catedral de León
  Kaart met locatie Catedral de León

  De kathedraal van León is de grootste kathedraal van Midden-Amerika en staat ook wel bekend als 'Basílica Catedral de la Asunción de León'. De volledige naam van dit indrukwekkende gebouw is echter 'Real e Insigne Basílica de la Asunción de la Bienaventurada Virgen María' De bouw begon in 1746 en in 1814 rondde men het bouwwerk af. In 1860 werd de kathedraal ingezegend door Paus Pius IX. Het gebouw toont de overgang van barok naar de neoklassieke stijl aan. In 2011 werd de kathedraal van León erkent als een nationaal monument en toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De beroemde Nicaraguaanse schrijver en dichter Rubén Darío is in deze kathedraal begraven.

  Iglesia de la Recolección (Léon)

  In Léon zijn veel mooie kerken te bewonderen. De kerk die echter als de mooiste kerk van Léon wordt beschouwd is Iglesia de la Recolección. Het gebouw dateert uit 1785 en is in de jaren '90 gerestaureerd. De kerk is vanwege de hoogte, de intense gele kleur en een rijke versierde gevel in Mexicaanse barokke stijl een opvallende verschijning. Het interieur van de kerk bevat ook een van de beste barokke altaarstukken in de stad. Deze wordt versierd met schilderijen en zilveren graveerwerken.

  Teatro Municipal in León (Léon)

  Het Teatro Municipal in León is een opvallend gebouw. Het werd in 1885 gebouwd als eerste theater van Nicaragua. Na de brand in 1956 is het gebouw weer gereconstrueerd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nicaragua bekijken.

  Vervoer

  In de stad rijden pick-ups, bussen en taxi`s om je te vervoeren.

  Geschiedenis

  De stad is in 1524 gesticht door de Spaanse Francisco Hernandez de Cordoba. De stad lag toen op 30 km afstand van de huidige ligging. Léon is van oudsher het intellectuele en progressieve centrum van het land. Al snel was de stad verwikkeld in een machtsstrijd met de stad Granada. Zodra de liberalen aan de macht waren was Léon de hoofdstad en wanneer de conservatieven aan de macht waren werd Granada de hoofdstad. In 1857 kwam er een einde aan deze strijd, toen werd Managua als hoofdstad aangewezen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Léon