Festivals Oekra´ne

Festivals Oekra´ne
Festivals Oekra´ne

Oekraïne is een steeds populairder wordende bestemming voor toeristen. Dit komt mede door de bijzondere steden, cultuur, gastvrijheid en prachtige natuur. Naast dat er genoeg mogelijkheden zijn voor toeristen die graag cultuur en natuur snuiven, kunnen ook de echte festivalgangers perfect terecht in Oekraïne. Het festivalseizoen begint vaak in de zomer en bestaat uit leuke en veelzijdige evenementen die door het hele land georganiseerd worden.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Summer Sound Griboffka Festival

Een bekend dancefestival in Oekraïne is het Summer Sound Griboffka Festival. Het festival wordt jaarlijks gehouden in de zomer in de stad Odessa. Jaarlijks trekt het zo’n 50.000 tot 60.000 bezoekers.

The Best City Festival

The Best City Festival werd in 2012 gehouden en zal waarschijnlijk de komende jaren ook weer terugkeren. Het rockfestival ontvangt zo’n 40.000 tot 50.000 bezoekers die drie dagen lang uit hun dak gaan op muziek van Evanescence, White Lies, The Rasmus, Shifty’s Crazy Town, Joachim Garraud en nog veel meer.

Het festival wordt in het Novoselitsa Park gehouden, op 12 kilometer afstand van Dnjepropetrovsk. Er zijn twee grote podia waar de artiesten optreden. Verder is er een lounge aanwezig met een groot scherm, waarop vorig jaar de wedstrijd van het voetbalkampioenschap te zien was. Echte rockliefhebbers zitten op dit festival zeker goed. Vraag gratis een offerte aan

Pidkamin

Pidkamin is een festival dat al sinds 2007 wordt gehouden. Het is gebleken dat de inwoners van de stad Lviv erg positief tegenover het festival staan, waardoor het ieder jaar weer gehouden wordt. Het belangrijkste doel van dit festival is de aandacht vestigen op het architectonische erfgoed van het gebied en het populairder maken van Oekraïense tradities als muziek en klederdracht.

Het festival wordt daarom ook wel een etnisch festival genoemd, waar voornamelijk hedendaagse Oekraïense volksmuziek en etnorock is te horen. Het festival wordt gehouden in de prachtige natuur bij een eeuwenoud klooster. Ook is er een gratis camping beschikbaar op het festivalterrein. Pidkamin zal je in deze indrukwekkende omgeving zeker verassen!

KaZantip

Het meest bekende festival in het binnen- en buitenland is KaZantip. Dit festival wordt gehouden op de Krim aan de kust van de Zwarte Zee. Het festival is ooit begonnen in 1991 als een suf en kleinschalig feest, maar is inmiddels uitgegroeid tot een enorm evenement dat bijna een maand duurt. Jaarlijks trekt het 150.000 bezoekers uit heel Europa.

KaZantip wordt tijdens de festivalmaand een soort republiek en heet dan ook ‘The Republic of KaZantip’. Met de zogenaamde ‘viza’ of ‘miltipass’ heb je toegang tot het festival en ben je ‘inwoner’ van KaZantip. Op je pas staat dan ook een persoonlijk nummer met een foto, het is dus echt een soort visum.

De opening en sluiting van het festival zijn zeer indrukwekkend. Verder zijn er op het terrein barretjes, restaurants, cafés, winkels, clubs en dance-areas te vinden. Top deejays uit Rusland, Oekraïne en de rest van West-Europa draaien op dit festival. Ook is het mogelijk om heerlijk tot rust te komen en te zonnen aan het strand of te zwemmen. Het festival is voor iedereen, dus ook voor Nederlanders! KaZantip staat garant voor ‘fun and happiness’.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen