Dnjepropetrovsk

Nationale Universiteit Dnjepropetrovsk, Oekraine
Nationale Universiteit Dnjepropetrovsk, Oekraine

Dnjepropetrovsk is de 3e stad van Oekraïne en ligt is het oosten van het land. Dnjepropetrovsk ligt aan de rivier de Dnjepr, ten zuiden van de hoofdstad Kiev. Het is een verrassend groene stad en heeft meer dan 1,2 miljoen inwoners. Er wordt gezegd dat dit de mooiste stad van Oekraïne is. De regio Dnjepropetrovsk geldt als een van de belangrijkste industriële gebieden van het land, vooral op het gebied van zware industrie. Een derde van al het in Oekraïne geproduceerde ijzer en staal komt uit Dnjepropetrovsk. De regio heeft een grote variëteit aan natuurlijke hulpbronnen.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dnjepropetrovsk
Plaatsen in de buurt van Dnjepropetrovsk (Oekra´ne) :
 • Charkov (189 km)
 • Donetsk (211 km)
 • Kiev (392 km)
 • Odessa (396 km)
 • Sevastopol (444 km)
 • Yalta (447 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dnjepropetrovsk

  Dnipro Arena (Dnjepropetrovsk)

  Dnipro Arena
  Dnipro Arena
  Kaart met locatie Dnipro Arena

  De Dnipro Arena is het stadion van de voetbalclub Dnipro Dnipropetrovsk. De club werd in 1918 opgericht. Het stadion biedt plek aan ruim 31.000 toeschouwers en er werd in 2005 begonnen met de bouw ervan. Het is een leuke ervaring om tijdens een bezoek aan deze stad een wedstrijd bij te wonen.

  Monastic Island (Dnjepropetrovsk)

  Monastic Island
  Monastic Island
  Kaart met locatie Monastic Island

  Monastic Island is een legendarische plaats in de regio. Onder de historische bezienswaardigheden behoren vooral de Scythische vrouwen, hier is de grootste verzameling van hen in Oekraïne. Het eiland ligt in de Dnjeper rivier en heeft een bijzonder landschap. Het eiland had ooit de naam "Komsomolsky", maar in 1999 kreeg het eiland zijn historische naam "Monastery" weer terug.

  Soborna Square (Dnjepropetrovsk)

  Soborna Square ligt in het hart van de stad en eigenlijk het middelpunt van de stad. Aan het plein ligt de enorme kathedraal die ooit in opdracht werd gebouwd van Cattherine the Great in 1787. Op het plein zijn daarnaast diverse belangrijke gebouwen te vinden als het Museum of Hostiry, Diorama en ook een park waar je heerlijk kan afkoelen tijdens een hete zomerdag. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oekra´ne bekijken.

  Vervoer

  Dnjepropetrovsk heeft een internationale luchthaven. De M04 is een autoweg in Oekraïne. De weg loopt over grofweg dezelfde route als de M03, maar dan ten zuiden van de Oekraïense stuwmeren langs. De weg begint aan de ring van Kiev, en loopt via Dnjepropetrovsk, Donetsk en Loehansk naar de Russische grens bij Izvarine.

  Geschiedenis

  In het midden van de 16e eeuw werd er een fort gebouwd en langzaamaan groeide dit uit tot een stad. Van 1776 tot 1926 heeft de stad verschillende namen gehad waaronder Jekaterinoslav, Novorossiejsk, Sicheslav en vanaf 1926 Dnjepropetrovsk/Dnjipropetrovsk.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dnjepropetrovsk