Dnjepropetrovsk

Nationale Universiteit Dnjepropetrovsk, Oekraine
Nationale Universiteit Dnjepropetrovsk, Oekraine

Dnjepropetrovsk is de 3e stad van Oekraïne en ligt is het oosten van het land. Dnjepropetrovsk ligt aan de rivier de Dnjepr, ten zuiden van de hoofdstad Kiev. Het is een verrassend groene stad en heeft meer dan 1,2 miljoen inwoners. Er wordt gezegd dat dit de mooiste stad van Oekraïne is. De regio Dnjepropetrovsk geldt als een van de belangrijkste industriële gebieden van het land, vooral op het gebied van zware industrie. Een derde van al het in Oekraïne geproduceerde ijzer en staal komt uit Dnjepropetrovsk. De regio heeft een grote variëteit aan natuurlijke hulpbronnen.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dnjepropetrovsk
Plaatsen in de buurt van Dnjepropetrovsk:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dnjepropetrovsk

Dnipro Arena (Dnjepropetrovsk)

Dnipro Arena
Dnipro Arena

De Dnipro Arena is het stadion van de voetbalclub Dnipro Dnipropetrovsk. De club werd in 1918 opgericht. Het stadion biedt plek aan ruim 31.000 toeschouwers en er werd in 2005 begonnen met de bouw ervan. Het is een leuke ervaring om tijdens een bezoek aan deze stad een wedstrijd bij te wonen.

Monastic Island (Dnjepropetrovsk)

Monastic Island
Monastic Island

Monastic Island is een legendarische plaats in de regio. Onder de historische bezienswaardigheden behoren vooral de Scythische vrouwen, hier is de grootste verzameling van hen in Oekraïne. Het eiland ligt in de Dnjeper rivier en heeft een bijzonder landschap. Het eiland had ooit de naam "Komsomolsky", maar in 1999 kreeg het eiland zijn historische naam "Monastery" weer terug.

Soborna Square (Dnjepropetrovsk)

Soborna Square ligt in het hart van de stad en eigenlijk het middelpunt van de stad. Aan het plein ligt de enorme kathedraal die ooit in opdracht werd gebouwd van Cattherine the Great in 1787. Op het plein zijn daarnaast diverse belangrijke gebouwen te vinden als het Museum of Hostiry, Diorama en ook een park waar je heerlijk kan afkoelen tijdens een hete zomerdag. 

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Oekra´ne bekijken.

Vervoer

Dnjepropetrovsk heeft een internationale luchthaven. De M04 is een autoweg in Oekraïne. De weg loopt over grofweg dezelfde route als de M03, maar dan ten zuiden van de Oekraïense stuwmeren langs. De weg begint aan de ring van Kiev, en loopt via Dnjepropetrovsk, Donetsk en Loehansk naar de Russische grens bij Izvarine.

Geschiedenis

In het midden van de 16e eeuw werd er een fort gebouwd en langzaamaan groeide dit uit tot een stad. Van 1776 tot 1926 heeft de stad verschillende namen gehad waaronder Jekaterinoslav, Novorossiejsk, Sicheslav en vanaf 1926 Dnjepropetrovsk/Dnjipropetrovsk.

Heb je interesse in een reis naar Dnjepropetrovsk? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Dnjepropetrovsk, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Oekra´ne? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen